25.5 C
Σάμος
07/07/2022
Σαμιακά

Δύο ακόμη «διαμαντένια» βραβεία απέσπασαν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Με την ανώτατη διάκριση DIAMANT ADMIRABLE τιμήθηκαν οι «Ψηλές Κορφές» και το ημίξηρο λευκό «Βαβέλ» στο διαγωνισμό «Femmes et Vins du monde 2022 International-Εdition 16 Monaco».

Δύο ακόμη «διαμαντένια» βραβεία απέσπασαν τα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου στο διεθνή διαγωνισμό Femmes et Vins du monde Concours International που διεξήχθη για 16η συνεχή χρονιά, στο Μονακό.

Ο αριθμός των «διαμαντιών» που φιλοξενούνται στην «κοσμηματοθήκη» των ανώτατων διακρίσεων που λαμβάνουν κατ’ έτος τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, ανέρχεται πλέον σε επτά!

Συγκεκριμένα, η «ναυαρχίδα» των ξηρών κρασιών παραγωγής του Συνεταιρισμού, οι ονομαστές «Ψηλές Κορφές» εσοδείας 2021, ανέβηκε στο βάθρο των υψηλών βαθμολογιών από τους διεθνείς κριτές του διαγωνισμού Femmes et Vins du monde Concours International αποσπώντας «αξιομνημόνευτο» διαμαντένιο βραβείο (Diamant Memorable).

Με διαμαντένο βραβείο τιμήθηκε και το νεοεισερχόμενο λευκό ημίξηρο «Βαβέλ», η εξαιρετική βαθμολογία του οποίου το τοποθέτησε στην 1η δεκάδα των κρασιών που τιμήθηκαν με Diamand Memorable.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, έστειλε προς αξιολόγηση μόνο αυτά τα δύο κρασιά ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας «άσπρο μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου» και του τρόπου που αυτή η εκπληκτική ποικιλία, η οποία δίνει τα διεθνώς αναγνωρισμένα PDO σαμιώτικα κρασιά, βρίσκει την άριστη έκφρασή της τόσο σε ξηρό όσο και σε ημίξηρο κρασί!

Στο διεθνή αυτό διαγωνισμό δοκιμάζονται κρασιά αποκλειστικά από γυναίκες- κριτές οι οποίες θεωρούνται ειδήμονες σε παγκόσμια κλίμακα από τους χώρους της οινολογίας, του κρασιού, του οινικού τουρισμού, της γαστρονομίας, κλπ.  Ο σκοπός του διαγωνισμού, όταν ιδρύθηκε 16 χρόνια πριν, ήταν να ενθαρρύνει και να τονίσει τον ρόλο των γυναικών που έχουν ως εξειδίκευση την οινολογία και το κρασί γενικότερα.

5 ακόμη «διαμάντια»…

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, εκτός από τις πολλαπλές διεθνείς διακρίσεις, τιμώνται παγκοσμίως από την προτίμηση που δείχνουν σε αυτά οι οινολάτρες, οι καταναλωτές και οι επαγγελματίες από το χώρο του οίνου.

Στην «κοσμηματοθήκη» των διαμαντένιων διακρίσεων που επάξια έχουν λάβει τα κρασιά του Συνεταιρισμού, είναι τοποθετημένα:

Samos Anthemis-Nova Diamant 2011 (εσοδείας 2005)

Samos Anthemis- Diamant 2019 (εσοδείας 2013)

Μοσχάτο Άσπρο-Diamant 2019

Μοσχάτο Άσπρο-Diamant Admirable 2021

Ψηλές Κορφές-Diamant Honorifique 2021

 

 

 

 

 

 

Related posts

Κατατέθηκε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατά της δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων (πλησίον ΧΥΤΑ)

admin

«Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» – Βιβλιοπαρουσίαση

admin

Αριστεύσαντες μαθητές/μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σάμου

admin

ΕΟΣ Σάμου: 2η εθελοντική δράση αιμοδοσίας και δειγματοληψίας μυελού των οστών

admin

Μαζική δηλητηρίαση 10 σκύλων με φόλες

admin

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Αναπληρωτής Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαιου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος

admin

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η αρχή της μέσης γραμμής στο δίκαιο της θάλασσας» 

admin

«Alcatrash» Παρασκευή 8 Ιουλίου στη Πορφυριάδα Σχολή

admin

Εορτάζει η Αγία Κυριακή στους Κουμαραδαίους

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα