Connect with us

Περιφερειακά

Δύο νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο Κ.Μουτζούρης για την Ικαρία

Published

on

Δύο νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης» Κωνσταντίνος Μουτζούρης για την Ικαρία.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Ρόζο  Αν .Καθ. στο ΕΜΠ  και τον Κωνσταντίνο Μαρκάκη  που εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό  και τις θέσεις του  ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜ. Ε. ΡΟΖΟΥ

Ο Δημήτριος  Ρόζος του Ευαγγέλου γεννήθηκε στην Ικαρία το 1946 και σπούδασε Γεωλογία στον Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Τα πρώτα τρία χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας δούλεψε στην Εταιρεία Γεωτεχνικών ερευνών ”ΓΕΩΕΡΕΥΝΑ Α.Ε.” και στη συνέχεια εργάστηκε για 27 χρόνια στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευ­νών (ΙΓΜΕ) στη Διεύθυνση Τεχνικής Γεωλογίας, όπου διετέλεσε Αναπλη­ρωτής Διευθυντής  για 10 χρόνια και Διευθυντής τα δύο τελευταία χρόνια της εκεί καριέρας του (2000-2002). Με μεταπτυχιακές σπουδές, αρχικά στο Πανεπιστήμιο Leeds της Αγγλίας, με υποτροφία, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc στην Τεχνική Γεωλογία (1982) και στη συνέχεια στο Πανεπι­στήμιο Πατρών το διδακτορικό του (PhD) στην Τεχνική Γεωλογία (1989).

Τα επόμενα 11 χρόνια, (από το 2002 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013) εργάζονταν σαν μέλος ΔΕΠ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), όπου διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας – Υδρογεωλογίας,  έχοντας σήμερα τη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών. Κατά την περίοδο αυτή συνέγραψε εγχειρίδια διδασκαλίας  των τριών κύριων μαθη­μάτων που δίδασκε δηλαδή, Τεχνικής Γεωλογίας Ι, Τεχνικής Γεωλογίας ΙΙ, και Μεθόδων βελτίωσης – αντιστήριξης εδάφους – υπεδάφους.

Οι αδημοσίευτες εκθέσεις-μελέτες που έγιναν στα πλαίσια της επαγγελματικής δραστηριότητας  είτε ατομικά είτε σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους, υπερ­βαίνουν τις τριακόσιες (300) και οι τεχνικογεωλογικοί – γεωτεχνικοί χάρτες  τους τεσσαράκοντα δύο (42).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στο ΙΓΜΕ, αλλά και σαν ΔΕΠ του ΕΜΠ, παρακολούθησε πολλά Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και δημοσί­ευσε πάνω από 110 εργασίες σε Ελληνικά και Ξένα Επιστημονικά περιοδικά ή και πρακτικά συνεδρίων, ενώ οι συμμετοχές του σε ερευνητικά προγράμματα ξεπέρασαν τις 34. Τέλος, οι ετερο­ανα­φορές του δημοσιευμένου έργου του, ξεπερνούν σήμερα τις οκτακόσιες (800).

Οι επιστημονικές του μελέτες, τα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και η όλη του επιστημονική δραστηριότητα αναφέρονται στην πρόληψη και  αντιμε­τώπιση προβλημάτων που έχουν σχέση με καταστροφικά φαινόμενα (π.χ. κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων, διαβρώσεις, σεισμοί, πυρκαγιές κλπ), αλλά και με τη συμπεριφορά των εδαφικών και βραχωδών σχηματισμών σαν έδαφος θεμελίωσης σε έργα Πολιτικού Μηχανικού.

Σήμερα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη Σχολή έχοντας την ευθύνη και την επίβλεψη διδακτορικών διατριβών.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΝ.ΜΑΡΚΑΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Μαρκάκης γεννήθηκε το 1980 στην Ικαρία .

Είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα .

Ασχολείται με τον εθελοντισμό και κυρίως με την δασοπροστασία στην οποία είναι  ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος .

 

 

 

Comments

comments

Περιφερειακά

Δήλωση του Σταύρου Τάσσου για τη μεταφορά προσφύγων από το ένα νησί στο άλλο

Published

on

By

Είναι απαράδεκτη η προεκλογική τακτική της κυβέρνησης η οποία μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από το ένα νησί του Αιγαίου στο άλλο, από το ένα Hot spot στο άλλο, προκειμένου να εμφανίσει ότι προχωρεί σε μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών αναφέρει σε δήλωσή του ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

“Είναι υποκριτικές οι τοποθετήσεις της απερχόμενης Περιφερειάρχου και των άλλων υποψηφίων που στηρίζονται από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ εφόσον, αυτά τα κόμματα και τα τοπικά τους στελέχη στην περιφέρεια και τους δήμους, στήριξαν την απάνθρωπη επιλογή της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψουν, με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, τα νησιά του Αιγαίου σε χώρο μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Η λύση είναι να κλείσουν τώρα τα Hot spot και να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα. Αυτή τη διεκδίκηση εκφράζουν οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Αυτό το αίτημα διεκδικούν με μαζικές κινητοποιήσεις οι νησιώτες και αυτό τους καλούμε να το εκφράσουν και με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές καταδικάζοντας τα κόμματα και τους υποψηφίους που στήριξαν την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, απομονώνοντας κάθε ρατσιστική φωνή και το ναζιστικό μόρφωμα της “Χρυσής Αυγής”.

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Χρ.Καλογήρου – Μεταφέρουν μετανάστες από το ένα νησί στο άλλο

Published

on

By

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα, την ακόλουθη επιστολή:

«Είμαστε υποχρεωμένοι με την πιο δυνατή ένταση της φωνής μας μετά το σημερινό γεγονός έλευσης αριθμού μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Σάμου και μετακίνησής τους αμέσως μετά στο νησί της Λέσβου, να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και των τριών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι οι δυνατότητες προσωρινής παραμονής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας, εξαντλούνται στη δυναμικότητα των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, αριθμού 5.500 ατόμων (3.400 στη Λέσβο, 850 στη Σάμο και 1200 στη Χίο).

Πρακτικές μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από το ένα νησί του Βορείου Αιγαίου στο άλλο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, το επιβαρύνουν. Η απαράδεκτη αυτή τακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας».

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Κατρακάζος προς Ζάχαρη: Στην μικροπολιτική, στους ψιθυριστές απαντάμε με το έργο μας

Published

on

By

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου στη δημοτική παράταξη «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» και του επικεφαλής της κ. Νίκο Ζάχαρη σχετικά με το Περιφερειακό χωροταξικό Πλαίσιο Βορείου Αιγαίου .«Η καθυστερημένη ανησυχία του Συνδυασμού σας μάλλον έχει λάθος παραλήπτη. Θα έπρεπε να είχε παραλήπτη την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που υλοποιώντας τη μνημονική υποχρέωση, προχώρησαν στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης και πρόσφατα στην έγκριση της σχετικά με το Περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο Βορείου Αιγαίου.

Στη φάση της διαβούλευσης, λοιπόν, όλοι οι φορείς του νησιού μας, μαζί με την Περιφέρεια και τον Δήμο, παρουσία μάλιστα του κυβερνητικού βουλευτή και των μελετητών κατέθεσαν την έντονη αντίθεσή τους σε πολλά σημεία της μελέτης, επικεντρώνοντας στα μεγάλα εμπόδια που δημιουργεί στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Ακόμα θα ήθελα να σημειώσω ότι και πριν τη σύνταξη της μελέτης, οι μελετητές δεν έκαναν καμία ουσιαστική συζήτηση με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς του νησιού και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακριβώς την ίδια αντίθεση εξέφρασε με τη γνωμοδότηση του και το Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί το Περιφερικό Συμβούλιο, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, δεν αποφασίζει για το συγκεκριμένο θέμα, απλά γνωμοδοτεί.

Η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και η δική μας τοποθέτηση ως Περιφερειακή Αρχή ήταν να μην προχωρήσει το σχέδιο λόγω όλων των προβλημάτων που δημιουργεί, να αποσυρθεί και να επανέλθει σε διαβούλευση μετά τις αναγκαίες αλλαγές. Όμως η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο χωρίς να δώσουν καμία σημασία προχώρησαν στην έγκριση του. Μπορείτε λοιπόν να ανατρέξετε και στα υπομνήματα των φορέων αλλά και τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να διαπιστώσετε ότι ως κυβερνητική παράταξη μάλλον αργά ανησυχήσατε.

Να σας απαντήσω λοιπόν…
Ρωτάτε: τι έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης; Εισηγήθηκα την απόσυρση της μελέτης και το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε υπέρ της εισήγησής μου.
Και ερωτώ: Τι έκανε η κυβέρνηση;
Και σας απαντώ: Δεν έδωσε καμία σημασία στις αντιδράσεις μας και προχώρησε στην έγκριση του σχεδίου.
Τώρα, σε ότι αφορά το λιμάνι του Πυθαγορείου και τη κρουαζιέρα. Είναι κρίμα σοβαρά ζητήματα για τον τόπο μας να γίνονται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης με την μορφή ψιθύρων αλλά και κινδυνολογίας και ακόμη χειρότερη είναι η δημιουργία ανησυχίας σε επαγγελματίες και κάτοικους που καθημερινά αγωνίζονται για να επιβιώσουν οικονομικά.

Με τη δική σας μικροπολιτική θεώρηση θα σας απαντούσα να ρωτήσετε την κυβέρνηση και το Υπουργείο που αποφάσισαν χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις βάσιμες αντιρρήσεις όλων μας που είναι καταγεγραμμένες δημόσια.

Η αναφορά ενός τμήματος της μελέτης, που είναι περισσότερο έκθεση ιδεών παρά δεσμευτικό κείμενο, που αναφέρει την ανάγκη να δημιουργηθούν υποδομές για τη κρουαζιέρα και σε άλλα λιμάνια του νησιού μας (Βαθύ και Καρλόβασι) χωρίς την αναφορά του άρθρου 17.3, όπου αναφέρεται η προτεραιότητα του λιμένα Πυθαγορείου ως τουριστικού λιμένα, χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Δεν φεύγουν λοιπόν πλοία, ούτε κλείνουν λιμάνια, το αντίθετο μάλιστα αφού τα επόμενα 3 χρόνια πυκνώνουν οι αφίξεις.
Πέντε χρόνια τώρα κινηθήκαμε με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών μας. Στην μικροπολιτική, την κινδυνολογία και τους ψιθυριστές απαντάμε με το έργο μας».

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017