Connect with us

Σαμιακά

Δ.Σεβαστάκης- Συνάντηση με Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Published

on

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (12-07-2018) οι εργασίες του Συνεδρίου Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με το Ισραήλ που έλαβε χώρα στα Ιεροσόλυμα, 9-12 Ιουλίου 2018 και συμμετείχαν 33 χώρες. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ Ελλάδας –Ισραήλ, βουλευτής κ. Δημήτριος Σεβαστάκης.

Το συνέδριο χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κνέσετ κ. Yuli Yoel Edelstein, ο οποίος τόνισε τον ισχυρό δεσμό φιλίας που υπάρχει ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες καθώς και την ελπίδα για ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και συνεργασίας των λαών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την άμυνα, την εκπαίδευση, τις πολιτικές για την υγεία, την αγροτική παραγωγή, την αειφορία και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την έρευνα και την καινοτομία με έμφαση στην υψηλή τεχνολογία, την τεχνολογική εκπαίδευση και τη νέα επιχειρηματικότητα.

Στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου, ο έλληνας βουλευτής, κ. Δ. Σεβαστάκης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα: Πολιτικές για το νερό- η γεωργία στη σύγχρονη οικονομία. Συντονιστής  της ως άνω συζήτησης ήταν ο βουλευτής της Κνέσετ κ. Haim Jelin.

Ο κ. Σεβαστάκης στην τοποθέτηση του μίλησε για την πολιτιστική και τεχνολογική αλλαγή αγροτικού υποδείγματος, καθώς και την αλλαγή στην  κουλτούρα χρήσης φυσικών πόρων. Υπογράμμισε την εξελισσόμενη επεξεργασία που σε συνεργασία και με την βουλευτή κ. Καφαντάρη γίνεται στα πλαίσια της τριμερούς Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ και αφορά τα πεδία τεχνολογίας, αγροτοδιατροφής, σπουδών, πολιτισμού κ.λπ., καθώς και την στρατηγική πρωτοβουλία PRIMA της Ελλάδας και πολλών άλλων χωρών της ΕΕ, του Ισραήλ, της Β. Αφρικής,  με κέντρο τις πολιτικές Υδάτων και  Αγροτοδιατροφικού πεδίου στην Μεσόγειο. Επίσης έγινε ιδιαίτερη συζήτηση με την ομόλογό του της  ΚΟΦ Ισραήλ-Ελλάδας κ. Ayelet Nahmias-Verbin.

Στο περιθώριο των εργασιών ο βουλευτής πραγματοποίησε μακρά συνάντηση  με την ΑΘΜ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ με τον οποίο έγινε εκτενής και πολυεπίπεδη συζήτηση.  Στη συνέχεια ο κ. Σεβαστάκης επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο, μνημείο ιδιαίτερης θρησκευτικής, πολιτιστικής, εθνικής και διεθνούς σημασίας, όπου έχουν γίνει πρωτοποριακές, αναστηλωτικές εργασίες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Προσοχή εφιστά η Πυροσβεστική Σάμου για την καύση γεωργικών υπολειμμάτων

Published

on

By

Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές, ακόμα και τώρα, έκανε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμου, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς που έχουν παρατηρηθεί στην ύπαιθρο, λόγω  της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων.

Ο κ. Μιαούλης αναφέρει

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Υπηρεσία μας καλείται σχεδόν σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται από αμέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μια αύξηση στην εκδήλωση πυρκαγιών προερχόμενη κατά κύριο λόγο από καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων, σε σημεία τα οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς πνέοντες ανέμους στην ευρύτερη περιοχή της Π/Ε Σάμου, προσαυξάνουν σημαντικά την επικινδυνότητα ταχείας επέκτασης με ταυτόχρονη πρόκληση σημαντικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο.

Επιπλέον, τονίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η καύση γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται κατά την παρούσα χρονική περίοδο, μόνο εφόσον ο ενεργών αυτής προβεί στην λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων.

Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους του Νησιού, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε διαφορετική περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων»

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή «Ξυλάκι»

Published

on

By

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή «Ξυλάκι» Καρλοβάσου, με την άμεση πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη περιοχή από το πρώτο λεπτό βρέθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης, για τον συντονισμό των ενεργειών, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος πολίτικης προστασίας της κοινότητας Καρλοβάσου ,Χρήστος Σακελλάρης και εθελοντές .

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-196 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος3 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή