Connect with us

Πολιτιστικά

Δelta Art Gallery – Επίσκεψη σε έναν ξεχωριστό χώρο Τέχνης

Published

on

Πηγή Σαμιακό Βήμα 

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Καλάμι, ένας ιδιαίτερα ξεχωριστός χώρος, αφιερωμένος στην τέχνη. Πρόκειται για τη Δelta Art Gallery. Ένας μοναδικός, υπέροχος χώρος, αφιερωμένος στις εικαστικές τέχνες και τη φωτογραφία, ξεκίνησε τη λειτουργία του στον ευρύτερο χώρο του ξενοδοχείου Scorpios στην περιοχή Καλάμι της πρωτεύουσας. Η ζωγράφος Νάνσυ Αναστοπούλου, με πολλές ατομικές αλλά και με συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σχεδίασε και επιμελήθηκε τη δημιουργία της Δelta Art Gallery, διαπιστώνοντας την απουσία ανάλογων χώρων στο νησί μας

Η προσπάθεια έχει κεντρικό στόχο την ανάδειξη ντόπιων, Σάμιων καλλιτεχνών, όπου θα φιλοξενούνται κατά καιρούς οι δημιουργίες τους. Ο χώρος είναι επισκέψιμος καθημερινά, κατά τους θερινούς αλλά και χειμερινούς μήνες, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και για τυχόν περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμος ο αριθμός τηλεφώνου 6945.720090. Στο μέλλον θα σας ενημερώνουμε για τις εκθέσεις που ήδη προγραμματίζονται κατά τους επόμενους μήνες. 

Φωτογραφίες: “Σαμιακόν Βήμα”

Comments

comments

Πολιτιστικά

Αγώνες τριάθλου στον Μαραθόκαμπο

Published

on

By

Αγώνες τριάθλου, με την επωνυμία “Ανδρέας Βασιλάκης» διεξήχθησαν σήμερα Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, στον Μαραθόκαμπο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα αγωνίσματα του τριάθλου ,τρέξιμο, κολύμβηση, ποδηλασία σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες (αγώνισµα κολύµβησης 750 µέτρων, αγώνας δρόµου 5 χιλιοµέτρων και 20 χιλιόµετρα αγώνας ποδηλάτου).

Η διοργάνωση ανήκει στο δήμο Σάμου με την υποστήριξη  του Ελληνικού Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Σάμου (ΕΟΠΣΣ) και της 79 ΑΔΤΕ. 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Ομιλία με θέμα “Αναδρομή της Μελαγχολίας μέσα από την Τέχνη”

Published

on

By

Η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου, σε συνεργασία με την ομάδα Ιδεόδεντρο Τεχνών και Πολιτισμού, θα πραγματοποιήσει ομιλία την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ., στον φιλόξενο χώρο του Art Space Pythagorion, με θέμα: “Αναδρομή της Μελαγχολίας μέσα από την Τέχνη”.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Ομιλία Δ. Σεβαστάκη στην Κινηματογραφική Λέσχη «Ίριδα»

Published

on

By

Εξαιρετική η ομιλία του βουλευτή Σάμου Δ. Σεβαστάκη, για όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, το βράδυ του Σαββάτου, 6 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιδεόδεντρο Τεχνών και Πολιτισμού της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εικαστικός με δεκάδες εκθέσεις και έργα ζωγραφικής του που έχουν εκτεθεί σε μουσεία και καλλιτεχνικούς χώρους, κέρδισε το κοινό του αναπτύσσοντας το θέμα: «Πολιτική Εικόνα – Ζωγραφική – Φωτογραφία – Παράσταση – Αφήγηση». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Κινηματογραφικής Λέσχης «Ίριδα», στο Καρλόβασι, στις 8 το βράδυ. Προβλήθηκαν διαφάνειες, όπου μεταξύ άλλων, εξηγήθηκε η σημασία έργων και εικόνων, στα πλαίσια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων και κοινωνικών αλλαγών, φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας και το «ασφυκτικό» αστικό τοπίο της σύγχρονης Αθήνας.

Μετά το πέρας της ομιλίας αναπτύχθηκε διάλογος με τους παρευρισκόμενους που κατέθεσαν ερωτήματα και προβληματισμούς. Η βραδιά έκλεισε με την υπόσχεση για επόμενη εκδήλωση, παρουσία του κ. Σεβαστάκη, αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο και προσανατολισμό.

Πηγή: Σαμιακόν Βήμα

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017