Connect with us

Σαμιακά

Εικόνες ντροπής στην Ψιλή Άμμο Σάμου

Published

on

Εικόνες ντροπής στην Ψιλή Άμμο Σάμου. Σε μία από τις πιο πολυσύχναστες απο τουρίστες παραλίες του νησιού. Τα σκουπίδια δε μαζεύονται καθημερινά. Έντονη η δυσοσμία, κάκιστη η εικόνα. Ελλιπής η αποκομιδή απο το Δήμο που θα έπρεπε να δίνει προτεραιότητα σε τέτοια θέματα αφού έτσι αμαυρώνεται η τουριστική προβολή μας.
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ψιλής Άμμου Σάμου αναφερει με επιστολη του :
“Για πάνω από ένα (1) χρόνο η αρμοδιότητα αποκομιδής των απορριμμάτων από τον οικισμό της Ψιλής Άμμου έχει ανατεθεί άτυπα στο Δ.δ Πυθαγορείου. Η δικαιολογία που ακούγεται είναι ότι η Δημοτική Ενότητα Βαθέος έχει επιβαρυνθεί από την αποκομιδή των απορριμμάτων του κέντρου λαθρομεταναστών. Η αποκομιδή των απορριμμάτων από τον οικισμό της Ψιλής Άμμου γίνεται μόνο τρεις (3) φορές την εβδομάδα και όχι πάντοτε. Στον οικισμό δραστηριοποιούνται εμπορικές επιχειρήσεις (ταβέρνες, Snack bar, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα) επίσης επισκέπτονται τον οικισμό και την παραλία πολλοί παραθεριστές (Έλληνες και αλλοδαποί) με αποτέλεσμα καθημερινά να παράγονται μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Οι έξι (6) και μοναδικοί κάδοι απορριμμάτων που υπάρχουν καθημερινά ξεχειλίζουν και γίνονται θέαμα και κακή κριτική για τον οικισμό από τους παραθεριστές. Απαιτείται η καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων και από τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή από την Δημοτική Ενότητα Βαθέος. .Το Δ.δ. Πυθαγορείου (προφανώς) έχει σε τελευταία προτεραιότητα την αποκομιδή των απορριμμάτων από την Ψιλή Άμμο καθόσον ο οικισμός δεν περιλαμβάνεται στην δικαιοδοσία του”

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Διάσωση του πληγέντος από το σεισμό της 30 Οκτωβρίου 2020 “Πύργου Λαχανά”, στο Βαθύ Σάμου

Published

on

By

Ψήφισμα ανέβηκε στο διαδίκτυο με τη γνωστή μορφή συλλογής υπογραφών avaaz και με γενικό τίτλο «Διάσωση του πληγέντος από το σεισμό της 30 Οκτωβρίου 2020 “Πύργου Λαχανά”, στο Βαθύ Σάμου».  Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Προς Υπουργείο Πολιτισμού,Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων.

Για τον Πύργο “Λαχανά” (1717) καθώς και για τον γειτονικό του, του “Αγά-Γιαννάκη” (1735) που αποτελούν μια ενότητα μοναδικών σωζόμενων πυργόσπιτων στη Σάμο των αρχών του 18ου αιώνα, απαιτείται το αμέριστο ειλικρινές ενδιαφέρον των Αρχών καθώς και η συνειδητοποίηση της απόλυτης νομικής ευθύνης που έχουν απέναντι (τουλάχιστον) στα κηρυγμένα ως διατηρητέα μνημεία.

Η διατήρηση της εναπομείνασας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού προβάλει επιτακτική μετά το σεισμό του Οκτωβρίου, που στερεί ήδη το νησί από λαμπρά αρχιτεκτονήματα χαρακτηριστικά της πολιτιστικής και ιστορικής του πορείας και ταυτότητας.

Η προστασία του Πύργου “Λαχανά” (από τους 2-3 διασωζόμενους στο νησί) θα είναι ο λαμπρότερος εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 για μας τους Σαμιώτες του 21 αιώνα.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Attica Group: Ακτοπλοϊκή σύνδεση από Θεσσαλονίκη με τα νησιά Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδες

Published

on

By

H Attica Group ανακοινώνει την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων από τον Μάρτιο του 2021, με τη δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Myconos σε συνέχεια υπογραφής σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου 2021, με ενδιάμεσες προσεγγίσεις στα νησιά Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονος, Σύρος και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

H δρομολόγηση του Blue Star Myconos ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του επιβατικού κοινού και των μεταφορικών εταιρειών, συνδέοντας απευθείας τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες. Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τα δρομολόγια από τον λιμένα Καβάλας, η Attica Group θα εξυπηρετεί πλέον από δύο λιμάνια τη Βόρεια Ελλάδα, προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις σε επιβάτες και εμπορεύματα.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK, με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε τέσσερις χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-191 εβδομάδα ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή