14.4 C
Σάμος
22/02/2024
Πολιτικά

Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου

Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας αλλά και ανάλυση των προγραμματικών δεσμεύσεων του κόμματος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 26 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο «Σάμος». Τον λόγο έλαβε αρχικά η υποψήφια βουλευτής από την Ικαρία, Ειρήνη Γαγλία, συνταξιούχος που έχει εργαστεί στον ναυτιλιακό τομέα.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Κακλαμάνης, αναφέρθηκε αρχικά στην προσφορά του βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη (είναι γνωστό ότι αποφάσισε να μην συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία), για να παρουσιάσει τον υποψήφιο, Νίκο Μπελαβίλα, ενθυμούμενος ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που ύψωσε πανό στην Άγκυρα επί χουντικού καθεστώτος Κενάν Εβρέν στη γειτονική Τουρκία. «Πώς να ξεκινήσω μετά από τέτοια εισαγωγή», είπε ο καθηγητής του Μετσοβίου Πολυτεχνείου μιλώντας αρχικά για θέματα χωροταξίας (τόνισε στη συνέχεια πως θα μπορούσε να μιλάει ώρες γι’ αυτά), την ανάγκη να μπει τάξη, να δημιουργηθεί, παρά την όποια ταλαιπωρία υφιστάμεθα σήμερα, το Κτηματολόγιο, την ανάγκη να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες και να προχωρήσουν τα τοπικά χωρικά σχέδια Σάμου και Ικαρίας. Αναφέρθηκε επίσης στο μείζον θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος εξηγώντας με στοιχεία πως αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο που δεν έχουν επιλύσει τα τείχη ή άλλες ενέργειες που επιχειρούν πολιτικοί τύπου Τραμπ. «Θυμηθείτε»… Λέξη «κλειδί» στην ομιλία του Νίκου Μπελαβίλα όπου επιχείρησε αναφορά σε καταστάσεις που βρέθηκε η χώρα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, προσπαθώντας να δώσει λύσεις καταφέρνοντας ακόμη και την έξοδο από τα μνημόνια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του υποψηφίου βουλευτή Νίκου Κακλαμάνη, διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Σάμου, ο οποίος, στη διάρκεια της τοποθέτησής του (αρκετές στιγμές υπήρξε φορτισμένη συναισθηματικά), έθεσε το δίλημμα αυτών των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «… αν θα κυβερνήσει το εμείς ή το εγώ», καταλήγοντας πως «η ελπίδα θα νικήσει το φόβο».

Πηγή Σαμιακόν Βήμα

Related posts

Παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα: Ο Στ. Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση

admin

Παρατείνεται μέχρι τον Μάρτιο του 2025 η παραμονή των εκτοπισθέντων Ουκρανών στην Ελλάδα

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης: Αναγκαστικός επαναπατρισμός 40 υπηκόων Πακιστάν και 10 υπηκόων Γεωργίας

admin

“Βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας”

admin

Απογευματινά χειρουργεία: Από 300 έως 2.000 ευρώ το κόστος για τους πολίτες

admin

Καρλόβασι: Εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση

admin

Απάντηση Τριαντόπουλου στην ερώτηση του Βουλευτή Παρασκευαϊδη για τους σεισμόπληκτους της Σάμου

admin

Καταψηφίστηκε τροπολογία που επεδίωκε την απαλοιφή αναφοράς στο Δίκαιο της Θάλασσας χάρη σε ενέργειες της Ελληνικής Αντιπροσωπείας

admin

Νόμος του κράτους η ισότητα στον πολιτικό γάμο με 176 «ναι» – Ποιοι καταψήφισαν, ποιοι απείχαν

admin