Connect with us

Σαμιακά

Εκλογές δασκάλων-νηπιαγωγών: Πρώτος σε ψήφους ο Γιάννης Αρχοντούλης

Published

on

Διεξήχθησαν χθες Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, οι εκλογές στον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου όπου επικράτησε, καταλαμβάνοντας 5 από τις 7 έδρες, η «Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών» με ποσοστό 64%. Με ποσοστό 23,7% η παράταξη «Ανεξάρτητη Επικοινωνία» καταλαμβάνει 2 έδρες και η παράταξη «Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών», με ποσοστό 12,4%, δεν κατέλαβε έδρα.


Πρώτος με 151 ψήφους αναδείχθηκε ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Αρχοντούλης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Ψήφισαν: 288
Έγκυρα: 274
Άκυρα-Λευκά: 14

Έλαβαν:

«Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών»: 175 (64%) 5 έδρες (συν μία έδρα από τη χρονιά 2018-19)

«Ανεξάρτητη Επικοινωνία»: 65 (23,7%) 2 έδρες
«Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών»: 34 (12,4%) καμία έδρα

Εκλέγονται:


«Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση Εκπαιδευτικών»
Αρχοντούλης Ιωάννης: 151
Κατζώρας Δημήτρης: 62
Λαμπρινού Ανδριανή: 91
Πολυζωγοπούλου Χρύσα: 65
Τζελέπη Αικατερίνη: 59
Παρασκευοπούλου Χαραλαμπία: 54 (αναπληρωματική)

«Ανεξάρτητη Επικοινωνία»


Κακαγιάννης Αντώνης: 42
Δάλλη Μαρία: 31
Μαντζώρος Φώτης:19 (αναπληρωματικός)

Ελεγκτική επιτροπή:

Κατσιγιάννης Νικόλαος: 88
Παναγιώτου Αντώνιος: 79

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Αυτό είναι το έντυπο για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο

Published

on

By

Για την μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές δομές της Σαμου (Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια) και για την παραλαβή τους από αυτές θα απαιτείται σχετική βεβαίωση.

Τα σχολεία θα πρέπει να παραδώσουν στους μαθητές τις απαραίτητες βεβαιώσεις στις οποίες αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ τριας, το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του/ της και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης. Τη βεβαίωση υπογράφουν οι διευθυντές/ διευθύντριες του σχολείου.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πάντα τη βεβαίωση, αλλά και να στέλνουν sms μετακίνησης με τη σήμανση 4 στο 13033 ή να έχουν συμπληρώσει τη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών.

 

Ωστόσο, για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο, χρειάζεται να υπάρχει και συμπληρωμένο έντυπο, τ’ οποίο, από την προσεχή Δευτέρα, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μαθητές ή οι γονείς – εάν συνοδεύουν το παιδί/ά.

 

Τα έντυπα θα τα βρείτε στο forma.gov.gr

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα

Published

on

By

To MANUAL των εμπόρων σε περιοχή επιπέδου αυξημένου κινδύνου:

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα με τη μέθοδο του click away, δηλαδή της παράδοσης του προϊόντος εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού.

Οι παραλαβές εντός του καταστήματος (click inside) θα επιτρέπεται μόνο για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και ειδών χαρτοβιβλιοπωλείου, πάλι κατόπιν ραντεβού. Και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή του click away και του click inside, ο μέγιστος χρόνος που θα έχει στη διάθεσή του ο καταναλωτής από τη στιγμή που θα στείλει το sms με τον κωδικό 2 έως ότου να παραλάβει το προϊόν, θα είναι δύο ώρες.

Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων:

*Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

*Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

*Ειδικώς ως προς τα καταστήματα τροφίμων τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

*Υποχρέωση καταστημάτων τροφίμων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

*Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή