Connect with us

Σαμιακά

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου

Published

on

Το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου αποτελεί μια νεοσύστατη σχολική μονάδα από το 2016. Στα πλαίσια λειτουργίας της ακολουθεί μια συνεχόμενη προσπάθεια για την εκπαίδευση τόσο των μαθητών της όσο και των εκπαιδευτικών της. Περαιτέρω ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα είναι αυτό των συνεργειών αφού η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας και με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε τεχνολογικούς τομείς που αποτελούν και τομείς εκπαίδευσης του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω στοιχεία το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου και συγκεκριμένα ο Τομέας Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής διοργάνωσε και υλοποίησε τον Φεβρουάριο του 2018 εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΣΕΗ) Σάμου με τίτλο:

«Εισαγωγή στην Αντικεραυνική Προστασία και στις νέες Τεχνολογίες της Ειδικότητας του Ηλεκτρολόγου»

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου, δύο εκπαιδευτικοί συνοδοί από το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου και ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σάμου Κ. Ζαχαριόγλου Δημήτρης.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε την χρονική περίοδο από Τρίτη 27/02/2018 έως και Παρασκευή 02/03/2018 στην Αθήνα και στην Θήβα. Αναλυτικά την Τρίτη 27/02/2018 έγινε η άφιξη στην Αθήνα.

Την Τετάρτη 28/02/2018 πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση στην Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων με θέμα: Έλεγχοι και Επανέλεγχοι Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων για την Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ HD384. Η επιμόρφωση έγινε από τον Καθηγητή Κ. Μιχαηλίδη Παρασκευά ο οποίος είναι πιστοποιημένος ως ειδικός σε Πανελλαδική κλίμακα πάνω σε αυτή την θεματική ενότητα. Εν συνεχεία έγινε μετάβαση προς το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Εκεί οι μαθητές συμμετείχαν σε αντίστοιχη επιμόρφωση στο Εργαστήριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος με θέμα την Διεσπαρμένη Ηλεκτρική Παραγωγή αλλά και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από τον Υποψήφιο Διδάκτορα Κ. Κοτσαμπόπουλο Πάνο και τον Καθηγητή ΕΜΠ Κ. Χατζηαργυρίου Νικόλαο. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και μικρή ξενάγηση στο Εργαστήριο Φωτοτεχνίας του ΕΜΠ του Καθηγητή Κ. Τοπαλή Φραγκίσκου.

Αξιοσημείωτο στοιχείου πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι κατά την διάρκεια του μαθήματος ο Καθηγητής Κ. Χατζηαργυρίου Νικόλαος μας ανάφερε ότι αποτελέσαμε το πρώτο ΕΠΑΛ σε Πανελλαδική κλίμακα που πέρασε τις πόρτες του συγκεκριμένου Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου και πραγματοποίησε την συγκεκριμένη επιμόρφωση.

Την Πέμπτη 01/03/2018 πραγματοποιήθηκε ολοήμερη επιμόρφωση μαζί με επίδειξη την Αντικεραυνική Προστασία τις αντίστοιχες ηλεκτρικές διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και βέβαια τις αντίστοιχες συνδεσμολογίες. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν πειράματα προσομοίωσης δημιουργίας κεραυνών προκειμένου να διαπιστωθεί η χρησιμότητα της αντικεραυνικής προστασίας. Η συγκεκριμένη θεματική ενότητα πραγματοποιήθηκε στο πρότυπο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Δοκιμών Αντικεραυνικής Προστασίας της εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ στην Θήβα της Βοιωτίας.

Την Παρασκευή 02/03/2018 πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη επιμόρφωση στην εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού HAGER στην Κηφισιά της Αθήνας. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για νέες τεχνολογίες απέναντι σε συμβατικό ηλεκτρολογικό αλλά και υλικό κτιριακού αυτοματισμού KNX. Μετά την περάτωση της θεματικής ενότητας έγινε μετάβαση στο Λιμάνι του Πειραιά για αναχώρηση και επιστροφή πίσω στην Σάμο.

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα αποτελεί μια ώριμη ενέργεια που προέκυψε από την άρρηκτη συνεργασία του Τομέα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής αρχικά του Μαυρογενείου ΕΠΑΛ Σάμου και εν συνεχεία από το 2016 του Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου με τον ΣΕΗ Σάμου και ειδικότερα τον Κ. Ζαχαριόγλου Δημήτρη.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον K. Ζαχαριόγλου Δημήτρη για τις απαραίτητες ενέργειες, την πρωτοβουλία του αλλά και την συνεχή προσοχή και βοήθεια για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Θεωρούμε ότι χωρίς την συμβολή του δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Εν συνεχεία να ευχαριστήσουμε θερμά τους αξιότιμους Καθηγητές του ΕΜΠ  Κ. Χατζηαργυρίου Νικόλαο, Κ. Φραγκίσκο Τοπαλή που μας έδωσαν την ευκαιρία να επισκεφτούμε τις αντίστοιχες Εργαστηριακές Πανεπιστημιακές Μονάδες. Εν συνεχεία να ευχαριστήσουμε θερμά τον Κ. Κόκκινο Νικόλαο Γενικό Διευθυντή και Ιδιοκτήτη της Εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ. Αντίστοιχα να ευχαριστήσουμε θερμά τον Κ. Πατρικιάδη Πέτρο Διευθυντή της HAGER Ελλάς.

Τέλος από αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways και τον Κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Κατρακάζο Νικόλαο για την χορηγία στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διαμέσου των οποίων ήταν εφικτή η μετακίνηση των μαθητών χωρίς να επιβαρυνθούν με οικονομικό κόστος.  Μα πολύ περισσότερο θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε συνολικά για την άμεση ευαισθητοποίηση απέναντι στην προσπάθεια που καταβάλει το σχολείο στην προσπάθεια της δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισης των μαθητών του.

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Στo “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

Published

on

By

Στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Στo “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος, απο αύριο Σάββατο 27 Φεβρουάριου ως την Δευτέρα 8 Μαρτίου, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα. Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, κατά την διάρκεια της σημερινής επίσημης ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση, ανέφερε πως παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου, καθώς από 7 κρούσματα στις 17 Φεβρουαρίου μέχρι και χτες είχαν αυξηθεί σε 45.

Aποστολή SMS για τις μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00-05.00, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο, στις 6 το πρωί στη Σάμο, μετά την ένταξή της σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για τις περιοχές της κατηγορίας Β.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις:

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση δηλαδή σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους.
Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.
Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.
Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις (δηλαδή παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του και συνοδεία μαθητή), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.
Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Σχολεία

Η εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν σε δημοτικά και γυμνάσια θα γίνεται δια ζώσης, ενώ στα Λύκεια με τηλεκπαίδευση

Λιανεμπόριο, κομμωτήρια

Η λειτουργία του λιανεμπορίου θα γίνεται με τη μέθοδο click away, ενώ με προκαθορισμένο ραντεβού θα μπορούν να γίνονται οι αγορές σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, και η μετάβαση σε κομμωτήρια και καταστήματα προσωπικής περιποίησης.

Να σημειωθεί πως πέραν αυτών των μέτρων αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ, που να προσδιορίζει επακριβώς το τι θα ισχύει για την περίπτωση της Σάμου.

Νωρίτερα ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου, και του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε εκτενώς τους παριστάμενους για την επιδημιολογική εικόνα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η σε βάθος ενημέρωση των περιφερειαρχών για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπό την εποπτεία τους φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή για την αμφίδρομη ενημέρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Νέο Τμήμα για χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου ανοίγει τις πόρτες του το νέο Τμήμα για χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Στόχος είναι η ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης και η προσέλκυση νέων επενδύσεων με προφανή οφέλη για την ελληνική οικονομία, μέσα από την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών τρίτων χωρών που θέλουν να καταθέσουν αίτημα επενδυτικής άδειας ( golden visa).  

Oι πολίτες τρίτης χώρας με τα μέλη της οικογένειά τους, καθώς και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης άδειας διαμονής:

Α) για επενδυτική δραστηριότητα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.4251/2014, όπως ισχύει, ή  

Β) μόνιμου επενδυτή, βάσει των διατάξεων του άρθρου 20Β του ν. 4251/2014, όπως ισχύει  

θα εξυπηρετούνται από το Τμήμα Αδειών Διαμονής Επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών που βρίσκεται στο κτίριο του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου επί της Λεωφ. Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης ΡέντηςΝίκαια. 

  • Το τηλέφωνο επικοινωνίας για ημερομηνία και ώρα προσέλευσης στην Υπηρεσία είναι : (+30) 213-162-9039 

  • Για πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι (+30) 213-162-9031 

Ερωτήματα και διευκρινήσεις σχετικά με  

  • αιτήματα που έχουν υποβληθεί στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Επενδυτών του Υπουργείου αποστέλλονται στο e-mail:  [email protected]  

  • γενικές πληροφορίες, προς εξυπηρέτηση των πολιτών στο e-mail[email protected] 

Επισημαίνεται ότι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που έχουν ορίσει ραντεβού για την υποβολή αιτημάτων πλην των ανωτέρω κατηγοριών (επενδυτή άρθρου 16 και μόνιμου επενδυτή άρθρου 20Β, του ν.4251/2014) παρακαλούνται όπως καλέσουν στο τηλέφωνο 210-4141664 προκείμενου να τα τροποποιήσουν. 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή