14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Δήμος

Εκπαιδευτικό σεμινάριο : “Νοιάζομαι για το παιδί μου”

Τι είναι Ψυχική Ανθεκτικότητα και γιατί είναι σημαντικό να ανακάμπτουμε με επιτυχία από δύσκολες καταστάσεις; Στην καθημερινότητά μας, όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, είτε μικρές είτε μεγάλες. Όταν έρχονται αυτές οι δύσκολες στιγμές, μπορούμε να διατηρήσουμε την ψυχική μας υγεία, αξιοποιώντας τις δυνατότητες μας και θέτοντας νέους στόχους, ώστε να μην αφήσουμε περαιτέρω προβλήματα να δημιουργηθούν. Αυτό που μας βοηθά στη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων και των κρίσεων είναι η Ψυχική Ανθεκτικότητα. Δηλαδή, η ικανότητα να σηκωνόμαστε και να προχωράμε μπροστά, με άλλα λόγια να ανακάμπτουμε.

Στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Ψυχική Ανθεκτικότηταπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 (11:30 – 12:30), θα δούμε με τη βοήθεια ειδικών, τα συστατικά στοιχεία της Ψυχικής Ανθεκτικότητας και θα ανακαλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας. Η διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι 60 λεπτά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάνε εγγραφή και έλανα συμπληρώσουμε μαζί τα κενά.

Το πρόγραμμα “Νοιάζομαι για το παιδί μου” υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas και αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Related posts

Καρλόβασι: Η σατιρική αναπαράσταση του Σαμιώτικου γάμου

admin

Η ΛΑΣ Δήμου Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ

admin

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατ. Σάμου (πρόγραμμα τριημέρου)

admin

“Κόβει” το νερό ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε καταναλωτές με ανεξόφλητους λογαριασμούς

admin

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατ. Σάμου: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πέτρου Γρύλλου

admin

Υπογραφή ιδρυτικής διακήρυξης «Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Συνάντηση δημάρχου με τον Γ.Γ. Νησιωτικής πολιτικής

admin

Ορκωμοσία νέας Κοινοτικής Συμβούλου

admin

Ψήφιση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin