Connect with us

Σαμιακά

ΕΚΣ- ΑΔΕΔΥ Σάμου – Συμμετοχή στη συγκέντρωση για το μεταναστευτικό

Published

on

 

Στάση εργασίας για την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, από 10:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στις κινητοποιήσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό προκήρυξε το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση της Τετάρτης ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου, προκηρύσσοντας ταυτόχρονα στάση εργασίας από 10:00 έως τη 15:00 το μεσημέρι.

Αναλυτικά: 


Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση και στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 11:00 στο γεφυράκι στο Βαθύ δίπλα στο ΚΤΕΛ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως αναμφισβήτητα ο υπερπληθυσμός και όλη η κατάσταση δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και στον ντόπιο πληθυσμό, αφού όσο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , τόσο και η σημερινή της ΝΔ έχουν μετατρέψει τα νησιά μας σε απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σε ανακοίνωσή της, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, ζητά τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, το κλείσιμο του hotspot στη Σάμο και τα άλλα νησιά και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά, την ύπαρξη στη Σάμο ενός μικρού χώρου καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου θα παραμένουν για ελάχιστο χρονικό διάστημα και άμεσα να μεταφέρονται σε αξιοπρεπείς δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί, αφού κάνουν τις αιτήσεις ασύλου, να πηγαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν, την κατάργηση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας-Ελλάδας και όποια άλλη τους κρατά εγκλωβισμένους, την απομάκρυνση των ΜΚΟ και την ανάληψη της ευθύνης του ζητήματος αποκλειστικά από το κράτος  και την αποζημίωση των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές όλα αυτά τα χρόνια.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου σημειώνει :

Να κλείσει ΤΩΡΑ το Hotspot-Να μη γίνει άλλο πουθενά

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών

από το νησί και τη χώρα

Αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό διαρκώς οξύνεται εξαιτίας της πολιτικής εγκλωβισμού στο νησί και θα χειροτερέψει περισσότερο όσο υπάρχουν πόλεμοι, νέες επεμβάσεις, φτώχεια και εξαθλίωση σε διάφορες χώρες.

Τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν ευθύνες γιατί ακολουθούν την πολιτική εγκλωβισμού της Ε.Ε., φτιάχνοντας νέο hotspot-κέντρο φυλακή, αδιαφορώντας, κοροϊδεύοντας και διαμορφώνοντας απαράδεκτες συνθήκες για τους κατοίκους και για πρόσφυγες-μετανάστες. Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα! Ο σαμιακός λαός να αντιδράσει μαχητικά χτυπώντας τη ρίζα του προβλήματος και διεκδικώντας οριστικές λύσεις προς όφελος κατοίκων και προσφύγων-μεταναστών.

 

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • εδώ και τώρα απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα,
  • να κλείσει το hotspot στη Σάμο και τα άλλα νησιά και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά,
  • στο νησί να υπάρχει μόνο ένας μικρός χώρος καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου θα παραμένουν για ελάχιστο χρονικό διάστημα και άμεσα να μεταφέρονται σε αξιοπρεπείς δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί, αφού κάνουν αιτήσεις ασύλου, σε όποια χώρα επιθυμούν,
  • να καταργηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας-Ελλάδας και όποια άλλη τους κρατά εγκλωβισμένους και έχει κάνει τα νησιά μας φυλακές ανθρώπων,
  • οι ΜΚΟ να φύγουν και μόνο το κράτος να έχει ευθύνη για το ζήτημα,
  • οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές όλα αυτά τα χρόνια να αποζημιωθούν στο ακέραιο.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Μεγάλος σεισμός στη Σάμο

Published

on

By

Πέντε τραυματίες οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου

 

Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι. Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου, σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι μικρότερο των 10 χιλιομέτρων, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό.

Η ισχυρότατη δόνηση που είχε μεγάλη διάρκεια, έγινε αισθητή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία, τη Βουλγαρία , την Αλβανία. Ήδη, καταγράφονται ισχυροί μετασεισμοί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων η μετασεσμική ακολουθία αναμένεται να κρατήσει εβδομάδες ή και μήνες, ωστόσο πάντα είναι κρίσιμο το πρώτο 48ωρο για την εκδήλωση ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού.

Περίπου μία ώρα μετά τον ισχυρότατο σεισμό, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας έκανε έκκληση να μην μπαίνουν οι κάτοικοι της Σάμου στα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν ψύχραιμοι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακη Τσελέντη είναι πιθανό να σημειωθεί μετασεισμός ακόμη και πάνω από 6 Ρίχτερ, με δεδομένο ότι ο κύριος σεισμός ήταν της τάξης των 6,7 Ρίχτερ.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ζημιές έχουν καταγραφεί στη Σάμο, αλλά και στη Σμύρνη, όπου έχουν καταρρεύσει κτίρια και ένας ναός στο Καρλόβασι της Σάμου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, στην περιοχή του επικέντρου υπάρχει γνωστό ρήγμα. Μίλησε μάλιστα για το ενδεχόμενο να υπάρξει «μικρό τσουνάμι». Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο αναβάθμισε τον σεισμό αρχικά στα 6.9 Ρίχτερ και κατόπιν στα 7 Ρίχτερ.

 

Μάλιστα, στις 14.15 η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Σάμου και των γύρω νησιών στο οποίο συμβούλευε να μείνουν μακριά από τις ακτές λόγω κινδύνου υψηλού κυματισμού

Πηγή πρώτο θέμα

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Προσωρινή μετακίνηση παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Σάμου

Published

on

By

Μετά από σχετικό αίτημα της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου  στη 2η ΥΠΕ, από την περασμένη Τρίτη 27-10-2020 έως και την Πέμπτη 05-11-2020 η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας έχει ενισχυθεί με μία ακόμα Παιδίατρο.

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης της νέας μόνιμης Παιδιάτρου, που θα ενταχθεί στη δύναμη του Νοσοκομείου μας.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή