14.4 C
Σάμος
22/02/2024
Σαμιακά

ΕΚΣ- Αυτά δεν ήθελε ο δήμαρχος Αν.Σάμου να ακουστούν στο συλλαλητήριο

Ανακοίνωση με αιχμές για την ομιλία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γ. Στάντζου στο χθεσινό συλλαλητήριο για το Μεταναστευτικό εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

 

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Η διοίκηση του ΕΚΣ χαιρετίζει τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες που κινητοποιήθηκαν στις 21 Οκτώβρη.

Το Ε.Κ. με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία και φορείς συμμετείχαν σε ξεχωριστό μπλοκ με το διεκδικητικό πλαίσιο της μεγαλειώδους απεργίας της  7ης Φλεβάρη, για να κλείσει το Hotspot και να μην γίνει κανένα άλλο πουθενά, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά και τη χώρα, εκφράζοντας αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας.

Στις όποιες ομιλίες έγιναν στην συγκέντρωση και ειδικά σ’ αυτή του Δημάρχου αποκρύφτηκε εντέχνως μέσα από μεγαλοστομίες

 

  • ότι ο πόλεμος, οι επεμβάσεις και η φτώχεια ξεριζώνουν πρόσφυγες-μετανάστες,
  • ότι η πολιτική της Ε.Ε. και οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα,
  • ότι η όποια «αποσυμφόρηση» υπόσχεται η κυβέρνηση είναι δοκιμασμένη και δεν θα λύσει το πρόβλημα,
  • ότι ο εγκλωβισμός θα μονιμοποιηθεί με τη δημιουργία νέου hotspot στου Ζερβού ή όπου αλλού, το οποίο φτιάχνει η κυβέρνηση και συμφωνεί ο Δήμαρχος, η παράταξή του και πολλοί άλλοι, παρότι τις τελευταίες μέρες αποφεύγουν να το λένε κοροϊδεύοντας ακόμη μια φορά το λαό του νησιού,
  • ότι οι «απεγνωσμένες» εκκλήσεις για «φύλαξη των συνόρων» από ξένες δυνάμεις όπως η Frontex, ο ευρωστρατός ή γιατί όχι…και το ΝΑΤΟ που σουλατσάρει στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες γιατί εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα,
  • ότι δυναμιτίζουν την κατάσταση και «ποτίζουν» το δέντρο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας αντιμετωπίζοντας ως «εισβολείς» και εγκληματίες τα θύματα αθωώνοντας αυτούς που τους ξεριζώνουν και τους εγκλωβίζουν στα νησιά και τη χώρα, κατηγορώντας τους εμμέσως για όλα τα δεινά του τόπου, τις διαρκείς και μόνιμες ελλείψεις στην υγεία, τη φτώχεια μας λόγω των αντιλαϊκών μέτρων κ.α.

 

Προφανώς όλα αυτά δεν ήθελε ο Δήμαρχος και η παράταξή του να ακουστούν γι’ αυτό με έλλειψη κάθε φερεγγυότητας και σεβασμού στους χιλιάδες εργαζόμενους του νησιού μας, δεν άφησαν το ΕΚΣ και το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ να μιλήσουν στη συγκέντρωση.

 

Καλούμε το λαό των νησιών μας να βγάλει συμπεράσματα και να συνεχίσει τον αγώνα μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς του. Δεν υπάρχει άλλη λύση για κατοίκους και πρόσφυγες-μετανάστες πέρα από αυτή που προτείνουν δεκάδες σωματεία και φορείς του τόπου με συνέπεια και σταθερότητα. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και υπηρετούν την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε..Είναι εις βάρος μας. Έχουν ευθύνη αυτοί που τα υπερασπίζονται.

Related posts

Κήρυξη 24ωρης Πανσαμιακής Πανεργατικής Απεργίας την 28/2/2024

admin

Συνεχίζεται η αφαίμαξη αστυνομικού προσωπικού απο την Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

admin

Λειτουργία ιατρείου Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΚΥ Καρλοβασίου

admin

Vin Doux Naturel: Μοναδική εμπειρία γεύσης

admin

Προσοχή στην τήρηση της νομοθεσίας για αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις

admin

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22/2

admin

Τη συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του Μ.Π.Ε.Σ

admin

Oμιλία με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σάμου

admin