8.3 C
Σάμος
29/03/2023
Σαμιακά

ΕΛΜΕ Σάμου – Για τα γεγονότα της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου καταγγέλλει την επικίνδυνη στάση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κατά τα γεγονότα της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019 στην Πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο που οδήγησαν στην αναίτια άσκηση βίας ενάντια σε πολλούς παρευρισκόμενους, μεταξύ αυτών και σε σύζυγο συναδέλφου, με την ανοχή και τη συγκάλυψη της αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου εμφανίζεται σε βίντεο που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο να αναλαμβάνει ρόλο σερίφη στην άγρια Δύση, και να αυτοδικεί καθυβρίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες (ο ένας εξ αυτών με πατερίτσα) και να τους εκδιώκει από την πλατεία, σαν να είναι ιδιοκτησία του, επειδή ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, ενώ στην έξαρσή του καταφέρεται και εναντίον παρευρισκόμενης που απλώς δηλώνει τουρίστρια (στην κατά τα άλλα τουριστική Σάμο).

Το κάλεσμά του σε αυτοδικία: «πλέον θα αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε εμείς, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους» αλλά κυρίως το έμπρακτο παράδειγμα του «πρώτου πολίτη της πόλης» βρήκε γρήγορα ανταπόκριση. Σύζυγος συναδέλφου που βρισκόταν στην πλατεία και επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει τα όσα διαδραματίζονταν δέχθηκε την επίθεση δύο παρευρισκόμενων, οι οποίοι της απέσπασαν και πέταξαν το κινητό, την έπιασαν από το λαιμό, την έσπρωξαν και τελικά την εκδίωξαν από τον χώρο και όλα αυτά παρουσία της αστυνομίας.

Το θύμα μετά από λίγη ώρα θέλησε να βρει το δίκιο του (και το κινητό του) στο αστυνομικό τμήμα όπου οι αστυνομικοί την εκδίωξαν και πάλι, νουθετώντας την έμμεσα «να μην είναι με τους πρόσφυγες» και δηλώνοντας άγνοια για το κινητό της (το οποίο με τη συνδρομή της τεχνολογίας αποδείχτηκε ότι ήταν πράγματι στο αστυνομικό τμήμα και της παραδόθηκε μετά από δεύτερη επίσκεψή της).

Παράλληλα, και άλλα άτομα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα επειδή απλώς βιντεοσκοπούσαν τα δρώμενα, οι αστυνομικοί αφαιρούσαν κινητά από πολίτες που βιντεοσκοπούσαν και τουλάχιστον μια δημοσιογραφική κάμερα βρέθηκε στο έδαφος.

Οι τραμπουκισμοί, οι ακρότητες και τα ρατσιστικά ξεσπάσματα βρίσκουν απέναντί τους εκπαιδευτικούς της Σάμου, ιδιαίτερα όταν στοχεύουν σε ξεριζωμένους και κατατρεγμένους, σε αδύναμους, σε ανθρώπους που παλεύουν για ζωή και δικαιώματα.

Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών στην ελεύθερη μετακίνηση, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη δουλειά και στη ζωή! Είναι σύμμαχοι μας στον κοινό αγώνα για δουλειά και ζωή, στην πάλη ενάντια στους εμπρηστές των πολέμων.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου

Related posts

Αντιδράσεις για την κοπή δέντρων στην είσοδο του Ηραίου

admin

Το ΣΔΕ Καρλοβάσου στο οινοποιείο Βακάκη

admin

Το ΕΚ Σάμου για το εργατικό ατύχημα στο Βαθύ

admin

Προβλήματα στο αεροδρόμιο της Σάμου λόγω χαμηλής νέφωσης

admin

ΕΤΕΜ: Η σημερινή δοκιμαστική προσέγγιση του “Dodekanisos Express” ήταν η αρχή για την ανάπτυξη του τόπου μας

admin

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές εγγραφές συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε ο 6ος Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Ανακοίνωση ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ για τα ζητήματα της υγείας και τις ελλείψεις ιατρών

admin

Παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια οι μαθητές στην Σάμο για την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική λόγω δυνατών ανέμων στα νησιά μας

admin