Connect with us

Σαμιακά

ΕΛΜΕ Σάμου: Την Παρασκευή 2 Οκτώβρη διαδηλώνουμε

Published

on

Ανοιχτό γράμμα σε μαθητές και γονείς

Ενώ η πανδημία καλπάζει…

  • Μέχρι και 27 μαθητές επιτρέπεται να είναι στοιβαγμένοι σε μια τάξη, που μπορεί να είναι και κοντέινερ!
  • Το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων δεν επαρκεί, με πολλές εργαζόμενες να έχουν σύμβαση 3,5 ωρών τη μέρα ενώ τα σχολεία λειτουργούν 6 ώρες!
  • Δεκάδες κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν σε όλα τα σχολεία της Σάμου και χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Αλλά το Υπουργείο Παιδείας με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης (προσοντολόγιο) ρίχνει στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δούλευαν χρόνια στα σχολεία. Επιπλέον θεσπίζει «εκπαιδευτικούς 3μηνης σύμβασης»!
  • Τα περίφημα «πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ» για τις περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία περιγράφουν μια ψεύτικη εικόνα «προστασίας», καθώς ούτε καν προβλέπονται τα αναγκαία μαζικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Όλα αυτά ενώ οι «υπεύθυνοι –αρμόδιοι» μας λένε ότι τα μεγάλα νοσοκομεία έχουν ήδη φρακάρει, ότι μένουν πολύ λίγα κρεβάτια νοσηλείας και  κρεβάτια ΜΕΘ για όσους νοσήσουν.

καλπάζει και η αντιδραστική επίθεση

  • «Τράπεζα θεμάτων», δηλαδή πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλες τις τάξεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, έφερε και ψήφισε εν μέσω καραντίνας-πανδημίας και προωθεί για εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα εισάγεται η «βάση του 10» για να εξασφαλιστεί ότι τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών δεν θα έχουν πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο!
  • Δυσκολεύει η απόκτηση απολυτηρίου και στο Γυμνάσιο με σκλήρυνση του εξεταστικού, ενώ κόβονται – καταργούνται μια σειρά μαθημάτων και εισάγεται «πρόγραμμα δεξιοτήτων». Δηλαδή διώξιμο και αποθάρρυνση των μαθητών από το δικαίωμα στις σπουδές και «αντικατάσταση» του με φτηνές καταρτίσεις από τη Γ΄ κιόλας Γυμνασίου.
  • Μας λένε ότι τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία θα τα αντιμετωπίσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κι ότι τον ρόλο της σχολικής τάξης θα τον αναλάβει μια οθόνη υπολογιστή.
  • Ψήφισαν και προωθούν την αξιολόγηση, δηλαδή την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν να κλείσουν εύκολα σχολεία λαϊκών περιοχών που υστερούν (αντί να τα στηρίξουν) και να απολύσουν εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται..

Σ’ αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν αυτή την πολιτική.
Σ’ αυτούς που με το κήρυγμα της ατομικής ευθύνης εγκαταλείπουν χωρίς καμιά προστασία απέναντι στην πανδημία, μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους.
Σ’ αυτούς που συκοφαντούν τους μαθητές που ξεσηκώνονται, ότι τάχα είναι «αρνητές της μάσκας».
Σ’ αυτούς που μας λένε πως «δεν είναι νόμιμο» να αντισταθούμε, πως «δεν» έχουμε
δικαίωμα να αγωνιστούμε για την υγεία μας , τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας!
Να απαντήσουμε ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά,
διεκδικώντας:
 Ανοιχτά σχολεία με: Μικρές τάξεις, Μαζικά τεστ, Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση των αναπληρωτών και των καθαριστριών, Όχι στις 3μηνες συμβάσεις, άδειες στους εκπαιδευτικούς που τις έχουν ανάγκη.
 Κατάργηση των νόμων 4692 (τράπεζα θεμάτων – αξιολόγηση) και 4589(προσοντολόγιο).
 Ανατροπή της υπουργικής απόφασης για την τηλε-εκπαίδευση.
 Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μαθητές και γονείς να διαδηλώσουμε!
Συγκέντρωση την Παρασκευή 2 Οκτώβρη στις 6μμ, στην πλατεία Καρλοβάσου.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Αυτό είναι το έντυπο για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο

Published

on

By

Για την μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές δομές της Σαμου (Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια) και για την παραλαβή τους από αυτές θα απαιτείται σχετική βεβαίωση.

Τα σχολεία θα πρέπει να παραδώσουν στους μαθητές τις απαραίτητες βεβαιώσεις στις οποίες αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή/ τριας, το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του/ της και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης. Τη βεβαίωση υπογράφουν οι διευθυντές/ διευθύντριες του σχολείου.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν μαζί τους πάντα τη βεβαίωση, αλλά και να στέλνουν sms μετακίνησης με τη σήμανση 4 στο 13033 ή να έχουν συμπληρώσει τη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών.

 

Ωστόσο, για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο, χρειάζεται να υπάρχει και συμπληρωμένο έντυπο, τ’ οποίο, από την προσεχή Δευτέρα, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μαθητές ή οι γονείς – εάν συνοδεύουν το παιδί/ά.

 

Τα έντυπα θα τα βρείτε στο forma.gov.gr

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα

Published

on

By

To MANUAL των εμπόρων σε περιοχή επιπέδου αυξημένου κινδύνου:

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα με τη μέθοδο του click away, δηλαδή της παράδοσης του προϊόντος εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού.

Οι παραλαβές εντός του καταστήματος (click inside) θα επιτρέπεται μόνο για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και ειδών χαρτοβιβλιοπωλείου, πάλι κατόπιν ραντεβού. Και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή του click away και του click inside, ο μέγιστος χρόνος που θα έχει στη διάθεσή του ο καταναλωτής από τη στιγμή που θα στείλει το sms με τον κωδικό 2 έως ότου να παραλάβει το προϊόν, θα είναι δύο ώρες.

Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων:

*Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).

*Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

*Ειδικώς ως προς τα καταστήματα τροφίμων τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

*Υποχρέωση καταστημάτων τροφίμων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

*Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή