Connect with us

Δήμος

Ενημέρωση απο την Δημοτική αρχή για το ΚΥΤ στη Ζερβού ζητά “Η Σάμος αλλάΖΕΙ”

Published

on

Ζητήσαμε από την Δημοτική αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15.6.20 να μας πληροφορήσει για την εξέλιξη των έργων κατασκευής του ΚΥΤ στη θέση Ζερβού, για την εξέλιξη της προσφυγής του Δήμου στο ΣΤΕ ενάντια στην αναγκαστική επίταξη και ποιες ενέργειες έκανε για την υποστήριξη της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου μετά και την πρόσκληση έναντι του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προς ιδιοκτήτες για ενοικίαση ακινήτων με 180 € το στρέμμα.

 Δυστυχώς δεν πήραμε απάντηση, αλλά αναζητώντας τα επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία αποδεικνύεται ότι οι εξελίξεις τρέχουν  και  ότι ο Υπουργός κ. Μηταράκης προχωρά στην υλοποίηση του  σχεδιασμού της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατασκευή υπερδομής άνω των 5000 ατόμων στη θέση Ζερβού, έναντι του προγραμματιζόμενου ΚΥΤ των 1200 ατόμων που ήδη κατασκευάζεται.

 1.       Έχουμε την δημοσίευση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 19.6.2020 του αιτήματος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με το οποίο αναζητείται η εγγραφή πίστωσης στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ με υποβολή Τεχνικού Δελτίου Έργου για την χρηματοδότηση με 132.680.000 € του έργουμε τίτλο “Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του Ν. 4375/2016 στα νησιά Σάμο, Κω, Λέρο”. Αντιλαμβανόμαστε ότι το ποσόν που ζητείται είναι πάρα πολύ μεγάλο, όταν το μέσο κόστος κατασκευής, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα κατασκευαστικά δεδομένα, είναι 2500-3000 € ανά ωφελούμενο, τότε τα ερωτήματα είναι δύο: πρώτον, πόσο μεγάλες θα είναι οι δομές που θα κατασκευαστούν στα νησιά και ειδικότερα στη Σάμο και  δεύτερον, πόσο σκανδαλωδώς υπερβολικό θα είναι το κόστος κατασκευής τους.

Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ  το αίτημα χρηματοδότησης: Πατήστε εδώ

2. Αναζητώντας την κοινή υπουργική απόφαση  5099/29.5.2020 που είναι δημοσιευμένη στο ΦΕΚ (τ. Β)  2043/30.5.2020 Πατήστε εδώ  βλέπουμε ότι:

Χορηγείται άδεια χωροθέτησης και κατασκευής για την εγκατάσταση προσωρινών δομών φιλοξενίας του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 σε γεωτεμάχια εκτός οικισμού, έκτασης συνολικής 199.436,56 τ.μ., κείμενης στη θέση «Ζερβού», πέραν των ήδη 45.352,78 τ.μ.  στα οποία ήδη κατασκευάζεται το ΚΥΤ των 1200 ατόμων. (Αντίστοιχες αποφάσεις στο ίδιο ΦΕΚ αναφέρουν άδειες χωροθέτησης και κατασκευής  για την Κω σε έκταση 25.514,09 τ.μ. και για τη Λέρο σε έκταση 63.685,90 τ.μ.).

 

3. Ομοίως στο ίδιο ΦΕΚ (τ. Β)   2043/30.5.2020 είναι δημοσιευμένη η κοινή υπουργική απόφαση 5098/29.5.2020 για την άρση της αναγκαστικής επίταξης στη νήσο Σάμο:  «Αίρεται η επίταξη του ακινήτου της περ. Α της παρ. 1 του άρθρου μόνου της υπ’ αριθμ. 1311/10-2-2020 (Β’ 405) απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου».

 Επειδή εκτιμούμε ότι η Δημοτική Αρχή ήταν ενήμερη ή κακώς δεν ήταν ενήμερη, καλούμε ως Δημοτική παράταξη στο προσεχές ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ να συζητηθεί το θέμα, για να αναληφθούν  ενέργειες και δράσεις, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου που μας δεσμεύει. 

Comments

comments

Δήμος

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού της παραλίας «ΡΟΔΙΤΣΕΣ»

Published

on

By

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού της παραλίας «ΡΟΔΙΤΣΕΣ» της πόλεως Σάμου, έτσι ώστε η παραλία αυτή, που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού, να αποκτήσει την όψη που της αρμόζει.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πεζοδρομείται από σήμερα ο δρόμος περιμετρικά της πλατείας Βαλασκατζή

Published

on

By

 

Πεζοδρομείται από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 με απόφαση του Δήμου Δυτικής Σάμου, ο δρόμος περιμετρικά της πλατείας Βαλασκατζή μεταξύ των ωρών 18:00 μ.μ. – 06:00 π.μ.

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου σημειώνει ότι με  την συγκεκριμένη κυκλοφοριακή αλλαγή και ειδικά τώρα με την πανδημία, θα υπάρξει εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της κεντρικής πλατείας του Καρλοβάσου.

Κεντρική φωτογραφία Nick Tsoulontino

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνάντηση Δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων

Published

on

By

Μετά απο πρόσκληση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γ Στάντζου, αυτή την ώρα πραγματοποιείται ενημέρωση στους επικεφαλής των παρατάξεων σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα στο υπουργείο Μετανάστευσης με τον υπουργό κ. Ν.Μηταράκη, στο υπουργείο εσωτερικών για τα θέματα ένταξης των έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Ε.Ο.Τ. για θέματα τουρισμού καθώς επίσης και για την πρόσφατη επίσκεψη στη Σάμο, του Υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά σχετικά με την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Στη σύσκεψη παρευρίσκονται οι κ.κ. Ν.Κατρακάζος, Χ. Χατζηχρηστοδούλου, Ν. Ζάχαρης, Κ.Τζίχα , ο πρόεδρος κοινότητας Σαμίων Δ.Βογιατζής και ο πρόεδρος της κοινότητας Βαθέος Σ. Σειρλής. Επίσης, οι αντιδήμαρχοι Ανατολικής Σάμου Γ. Διονυσίου, Β. Καρράς και οΒ.Βαλκαμλής.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά13 λεπτά ago

36 προληπτικά μοριακά τεστ έγιναν σε επιβάτες του πρώτου τσάρτερ για Σάμο

Σαμιακά1 ώρα ago

Στη μνήμη του Γιώργου Σπυρόπουλου: Διάσωση και ανάδειξη των αρχαίων ορυχείων Καταρούγας Σάμου

Σαμιακά3 ώρες ago

Εθελοντική αιμοδοσία από τη Δ.Ε.Ε.Π. Σάμου και τις ΔΗΜ.Τ.Ο

Δήμος5 ώρες ago

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού της παραλίας «ΡΟΔΙΤΣΕΣ»

Αστυνομικά - Λιμενικά5 ώρες ago

Τροχαίο ατύχημα στη πόλη της Σάμου

Δήμος9 ώρες ago

Πεζοδρομείται από σήμερα ο δρόμος περιμετρικά της πλατείας Βαλασκατζή

Σαμιακά11 ώρες ago

Έφτασαν στην Σάμο οι πρώτοι τουρίστες

Περιφερειακά12 ώρες ago

Στους Φούρνους ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης

Σαμιακά22 ώρες ago

Από Νοέμβριο ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου με την Θεσσαλονίκη

Σαμιακά22 ώρες ago

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο σκάφος Aegean Explorer του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή