20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Εντοπισμός 91 αλλοδαπών και σύλληψη των τεσσάρων διακινητών τους στα Κύθηρα

Την 26-04-2022 ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο προσέγγισε σε βραχώδη ακτή “ΑΒΛΕΜΩΝΑ” ανατολικά ν. Κυθήρων. Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσαν δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από ξηράς ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισαν το Ι/Φ σκάφος “SONETTO” άνευ επιβαινόντων να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή βραχονησίδων “ΔΡΑΓΩΝΑΡΩΝ”.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν συνολικά ενενήντα ένα (91) αλλοδαποί (άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι τριάντα εννέα (39) ήταν ανήλικοι, καθώς και τέσσερις (04) αλλοδαποί ηλικίας 34, 22, 20 και 44 ετών ως κυβερνήτες. Συγκεκριμένα, οι εξήντα έξι (66) περισυνελέγησαν από δύσβατη περιοχή της ακτογραμμής “ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ” ν. Κυθήρων από τα ανωτέρω περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ δεκαεπτά (17) εξ’ αυτών εντοπίστηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο “ΑΒΛΕΜΩΝΑ” Κυθήρων, από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, με τη συνδρομή στελεχών ΔΑΠΘΑΣ, προέκυψε ότι εκ των ανωτέρω ΠΕΠ τέσσερις (04) εξ’ αυτών ταυτοποιήθηκαν ως χειριστές – διακινητές του Ι/Φ σκάφους και συνελήφθησαν, ενώ το Ι/Φ σκάφος κατασχέθηκε. Συγκεκριμένα, φέρονται να είναι μέλη ευρύτερου κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με Ι/Φ σκάφη. Οι συγκεκριμένοι τέσσερις (04) ΠΕΠ στρατολογήθηκαν από διακινητές στη Τουρκία, προκειμένου να χειριστούν το σκάφος έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Την 28-04-2022 οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών όπου και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Related posts

Τραυματισμός ατόμου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Σάμο

admin

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο Καρλόβασι

admin

25η Μαρτίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Σάμου

admin

Με 17 αστυνομικούς και 50 δόκιμους αστυφύλακες ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου

admin

Διακομιδή ασθενούς από το λιμάνι της Θύμαινας στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου

admin

Θάνατος αλιεργάτη σε ιχθυοκαλλιέργειες στη Χίο

admin

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στη Σάμο, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια

admin

Γ. Παππάς – «30 Μαρτίου ξεκινά η έκδοση γρήγορης βίζα σε Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο»

admin

Γραφεία Ταυτοτήτων: Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε 81 αστυνομικές υπηρεσίες

admin