14.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

“Εν έτει 2022 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά που ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή”

Οι εικόνες ντροπής με τη μεταφορά της μητέρας μου, η οποία υπέστη κάταγμα ισχύος  στο κέντρο υγείας Ευδήλου Ικαρίας πάνω σε καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου τυλιγμένη με μια κουβέρτα ελλείψει ασθενοφόρου,  έγιναν θέμα στις ειδήσεις και έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Αναδείχτηκε πανελληνίως  για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της υποβάθμισης και της υποστελέχωσης των δομών υγείας της πατρίδας μας.

Κάποιοι έγραψαν ότι στην καρότσα αυτή φορτώσαμε την αξιοπρέπειά μας. Είναι πράγματι αναξιοπρεπές, τραγικό και σε κάθε περίπτωση ενδεικτικό της διάλυσης που επικρατεί πανελλαδικά σε πολλές  δομές υγείας. Εν έτει  2022 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά που ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή , το σύστημα υγείας και την αξιοπιστία της συντεταγμένης πολιτείας.

Δεν αρκεί φυσικά οι πολίτες να βοηθούν, να στηλιτεύουν, να καταγγέλλουν τα αυτονόητα και να ζουν κόντρα στις πιθανότητες. Οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι καθύλην αρμόδιοι με την υγεία πρέπει επιτέλους να κινηθούν, να διεκδικήσουν και να πολεμήσουν αυτή την «κατάσταση»  προκειμένου να μην επαναληφθούν όμοια περιστατικά και κυρίως να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας τιμούν τον όρκο που έχουν δώσει έχοντας   προ πολλού ξεπεράσει τα όρια τους και ότι δικαίως διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν προκειμένου το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας να βγει από την “Εντατική” .

Γι αυτό οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς καταρχήν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το ΕΚΑΒ του Νοσοκομείου Ικαρίας που μας βοήθησαν ώστε να μεταφερθεί η μητέρα μου με ασφάλεια στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δ/ντη της Ορθοπεδικής κλινικής του Γ.Ν Σάμου Εμμανουήλ Κιάσσο , τον ορθοπεδικό Εμμανουήλ Λούρα και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου για την ιατρική τους προσφορά και την ανθρώπινή τους συμπεριφορά. Η επαγγελματική τους ευσυνειδησία, επάρκεια, ευγένεια, φροντίδα και συμβολή με κατέπληξαν και με οδήγησαν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιοι άνθρωποι κρατάνε «ζωντανό» το σύστημα υγείας στη χώρα μας.

Υ.Γ : Η Αθηνούλα εγχειρίστηκε και είναι καλά στην υγεία της .

Με εκτίμηση

ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΡΗ

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin