23.3 C
Σάμος
18/05/2024
Σαμιακά

“Εν έτει 2022 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά που ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή”

Οι εικόνες ντροπής με τη μεταφορά της μητέρας μου, η οποία υπέστη κάταγμα ισχύος  στο κέντρο υγείας Ευδήλου Ικαρίας πάνω σε καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου τυλιγμένη με μια κουβέρτα ελλείψει ασθενοφόρου,  έγιναν θέμα στις ειδήσεις και έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Αναδείχτηκε πανελληνίως  για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της υποβάθμισης και της υποστελέχωσης των δομών υγείας της πατρίδας μας.

Κάποιοι έγραψαν ότι στην καρότσα αυτή φορτώσαμε την αξιοπρέπειά μας. Είναι πράγματι αναξιοπρεπές, τραγικό και σε κάθε περίπτωση ενδεικτικό της διάλυσης που επικρατεί πανελλαδικά σε πολλές  δομές υγείας. Εν έτει  2022 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά που ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή , το σύστημα υγείας και την αξιοπιστία της συντεταγμένης πολιτείας.

Δεν αρκεί φυσικά οι πολίτες να βοηθούν, να στηλιτεύουν, να καταγγέλλουν τα αυτονόητα και να ζουν κόντρα στις πιθανότητες. Οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι καθύλην αρμόδιοι με την υγεία πρέπει επιτέλους να κινηθούν, να διεκδικήσουν και να πολεμήσουν αυτή την «κατάσταση»  προκειμένου να μην επαναληφθούν όμοια περιστατικά και κυρίως να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας τιμούν τον όρκο που έχουν δώσει έχοντας   προ πολλού ξεπεράσει τα όρια τους και ότι δικαίως διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν προκειμένου το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας να βγει από την “Εντατική” .

Γι αυτό οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς καταρχήν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το ΕΚΑΒ του Νοσοκομείου Ικαρίας που μας βοήθησαν ώστε να μεταφερθεί η μητέρα μου με ασφάλεια στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δ/ντη της Ορθοπεδικής κλινικής του Γ.Ν Σάμου Εμμανουήλ Κιάσσο , τον ορθοπεδικό Εμμανουήλ Λούρα και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου για την ιατρική τους προσφορά και την ανθρώπινή τους συμπεριφορά. Η επαγγελματική τους ευσυνειδησία, επάρκεια, ευγένεια, φροντίδα και συμβολή με κατέπληξαν και με οδήγησαν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιοι άνθρωποι κρατάνε «ζωντανό» το σύστημα υγείας στη χώρα μας.

Υ.Γ : Η Αθηνούλα εγχειρίστηκε και είναι καλά στην υγεία της .

Με εκτίμηση

ΙΩΑΝΝΑ ΔΟΥΡΗ

Related posts

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin

Εργαστήριο διαβούλευσης για τον σχεδιασμό Masterplan πολιτισμού και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) της Σάμου

admin

Κοκκάρι: Η Κοινότητα απαιτεί συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις για τους κοινοχρήστους χώρους

admin

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άνω Αγ. Κωνσταντίνο Σάμου

admin

Επίτιμος δημότης Κομοτηνής ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης

admin

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

admin