15 C
Σάμος
02/12/2022
Σαμιακά

Εξώδικη πρόσκληση στον Δημήτρη Βίτσα και στην Διοικήτρια του ΚΥΤ Σάμου

Εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση μετ΄ επιφυλάξεως δικαιωμάτων, θα αποστείλει αύριο Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ο δικηγορικός Σύλλογος Σάμου προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην Διοικήτρια του ΚΥΤ Σάμου ,ζητώντας  την τροποποίηση των μεταναστευτικών νόμων, την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου εντός 15νθημέρου , την άμεση απέλαση των παραβατικών και των μη δικαιουμένων ασύλου.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δικηγορικός Συλλογος Σάμου προειδοποιεί οτι θα υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις του Υπουργού και όλων των εμπλεκομένων στο μεταναστευτικό –προσφυγικό.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Γιώργος Κολλάρος , με επιστολή του στα ΜΜΕ σημειωνει οτι ο κ. Βίτσας κατάφερε με επιστολές και ευχολόγια να κοροιδέψει τις αρχές της Σάμου, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.

Αναλυτικά. 

Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης  του Δημάρχου Σάμου και ορισμένων φορέων με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής  για ευνόητους λόγους οφείλω να επισημάνω για μια ακόμα φορά ότι συναντήσεις, συσκέψεις, επιστολές και ευχολόγια οδήγησαν το τόπο, τη κοινωνία και τους πολίτες στην εξαθλίωση, την ανασφάλεια και τη καταστροφή.

Οι αναίτιες καθυστερήσεις εξέτασης αιτημάτων ασύλου, οι τρομακτικές ελλείψεις στη παροχή υπηρεσιών υγείας, σίτισης και υγιεινής, οι πλημμέλειες στην καταγραφή των παράτυπα εισερχομένων και η περιορισμένη απορρόφηση πόρων σε συνδυασμό με την έλλειψη συντονισμού, την στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου , τη προχειρότητα, αδιαφορία και την παράβαση των προσφυγικών νόμων από τη πλευρά της Κυβέρνησης οδήγησαν στην εξαθλίωση των προσφύγων και των μεταναστών, στην έξαρση των παραβατικών συμπεριφορών, στη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, της πληθυσμιακής ισορροπίας της πόλης,  την ανασφάλεια και το φόβο.

Ο Υπουργός με δηλώσεις, επιστολές και ευχολόγια προσπάθησε και κατάφερε τελικά να αποπροσανατολίσει και να κοροιδέψει τις Αρχές του τόπου κερδίζοντας χρόνο ουσιαστικό και Πολιτικό αφού γνωρίζει εκ των προτέρων ότι οι συνομιλητές του δεν έχουν να του παρουσιάσουν πρόγραμμα, σχέδιο δράσης και  αποφάσεις υλοποιήσιμες που θα στόχευαν τουλάχιστον στην ελαχιστοποίηση των προβλημάτων του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ο Δ.Σ Σάμου πιστός στις δεσμεύσεις του αποστέλλει αύριο 5 Δεκεμβρίου 2018 εξώδικη πρόσκληση και διαμαρτυρία στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην Διοικήτρια του ΚΥΤ Σάμου επιφυλασσόμενος των δικαιωμάτων και αξιώσεων του κατά της Πολιτείας και κατά παντός υπευθύνου δηλώνει δε ότι με έγγραφο του προς τους αρμόδιους θα ζητήσει την τροποποίηση των μεταναστευτικών νόμων, την εντός 15νθημέρου αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου , την άμεση απέλαση των παραβατικών και των μη δικαιουμένων ασύλου, σε ενάντια δε περίπτωση δεσμεύεται, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί, να υποβάλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις του Υπουργού και όλων των εμπλεκομένων στο μεταναστευτικό –προσφυγικό.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ

ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Τα κέρδη σκοτώνουν την Υγεία, έξω οι ιδιώτες απ’ τα νοσοκομεία»

admin

Γιατροί Χωρίς Σύνορα για το κέντρο στη Ζερβού: «Όλοι υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας»

admin

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας το Σ/Κ

admin

Πιστοποιημένο σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή

admin

Πανήγυρις Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου

admin

Η βροχή φέρνει προβλήματα στη παραλιακή της πόλης της Σάμου

admin

Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας στην Ι. Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

admin

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών εναντίον του νομοσχεδίου»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα