14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

ΕΟΣ Σάμου: Παρουσίαση της σειράς των “Άθικτων Οίνων” στη διεθνή έκθεση HoReCa 2022

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση της σειράς των “Άθικτων Οίνων” του ΕΟΣ Σάμου στη διεθνή έκθεση HoReCa 2022. Στο Gastronomy Forum της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, αναδείχθηκε ο σαμιακός αμπελώνας και ο μόχθος των αμπελοκαλλιεργητών της Σάμου που παράγουν το εκλεκτότερο προιόν του νησιού, το μοσχάτο σταφύλι.

Αναδείχθηκαν τα «πράσινα» μοσχάτα κρασιά με τη φιλοσοφία ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης, που δημιουργεί ο Συνεταιρισμός της Σάμου στα πρότυπα των διεθνών πράσινων περιβαλλοντικών τάσεων. Η ενδιαφέρουσα αυτή θεματική περιλάμβανε και προβολή της μοναδικής οινογαστρονομίας του τόπου μας με διάφορες δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα, από τους Σαμιώτες ex. chefs Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή.

Κατά το πέρασμά του από το event προσκλήθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να δοκιμάσει το εκλεκτό σαμιώτικο κρασί! Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, Άννη Ανδρεάδη και ο Δήμαρχος Αν. Σάμου Γεώργιος Στάντζος, εκπρόσωποι φορέων αυτοδιοίκησης και τουρισμού, οινολάτρες, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin