26.1 C
Σάμος
02/10/2023
Περιφερειακά

Επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη Πανάγου Κουφέλου στο Κέντρο Διημέρευσης «Κυψέλη»

To Κέντρo Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, «Κυψέλη» επισκέφθηκε σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου Πανάγος Κουφέλος εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, συνοδευόμενος από τον ειδικό Σύμβουλο της Περιφέρειας κ.Μιχάλη Πολυπαθέλλη με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία.

Η φετινή 3η Δεκεμβρίου αποκτά ιδιαίτερο νόημα καθώς ένα πάγιο αίτημα των Ατόμων με αναπηρία ικανοποιήθηκε. Θεσμοθετείτε πλέον προσωπικός βοηθός αμειβόμενος εξ ολοκλήρου από το κράτος και κατά συνέπεια καλύπτεται  η ατομική ανάγκη ανεξαρτησίας, διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια και κατοχυρώνεται ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.

Τέτοιου είδους  μεταρρύθμισες σηματοδοτούν μια πολιτεία όπου  τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία γίνονται σεβαστά  και έπεται η σειρά της κοινωνίας η σειρά όλων για πράξεις και έργα. Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου με Αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο δήλωσε τα εξής:

« Σεβασμός, Αλληλεγγύη, Ανθρωπισμός, Συλλογική Επιδίωξη, Κοινωνική Ισότητα  και εν τέλει Δικαιοσύνη.

Το πρόταγμα του 21ου αιώνα.

Το πρόταγμα της Περιεκτικής Δημοκρατίας  που επιβάλλει μια εντελώς διαφορετική σύλληψη για την έννοια της Ισότητας των ατόμων με αναπηρία. Μία συμπεριληπτική κοινωνία με ισότητα. Μία δικαιότερη πολιτεία για τον καθένα , μια  πιο κοινωνικά ευημερούσα  χώρα για όλους.

 Η 3η Δεκεμβρίου 2021 δεν πρέπει να αποτελεί τη μοναδική ημέρα ενσυνείδησης. Χρέος όλων η Καθημερινή Υπεράσπιση και η Έμπρακτη έκφραση του σεβασμού της αξίας του Ανθρώπου ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων.

Σε περιόδους μεγάλων κοινωνικών ανατροπών και έντονων κρίσεων, οικονομικών και υγειονομικών επιβάλλεται η άμεση  ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Βασικός στόχος η ανεξάρτητη διαβίωση. Μία διαπίστωση η οποία εκπορεύεται από τον ίδιο τον Πολιτισμό μας, ένα Πολιτισμό, τον πυρήνα του οποίου συνθέτουν  Αρχές και  Αξίες.

Πρόκειται για καθήκον της Πολιτείας και χρέος όλων προς τον Πολιτισμό.

Το κέρδος από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και μας αφορά όλους.

Συνεισφέρουμε λοιπόν, διεκδικούμε για τους ανθρώπους με αναπηρία. Δεν αφήνουμε να ξεγλιστρήσουν μέσα από τα χέρια μας οι στιγμές  εκείνες που συνθέτουν την ίδια τη ζωή μας .Οι στιγμές μιας συνείδησης η οποία θέλει να δράσει.

Η αυθεντική πρόθεση προσφοράς εξασφαλίζει το « Άγιο δισκοπότηρο» της καλοσύνης και κατά συνέπεια της ευτυχίας. Το well-being όλων εξαρτάται από τη λειτουργική συνεισφορά, και την υπεράσπιση του δικαίου. Από την προσφορά που αξιοποιείται και μετατρέπεται σε πραγματικό έργο χρήσιμο και ωφέλιμο. Σε ένα κόσμο όπου όλοι είναι διαφορετικοί αλλά ίσοι».

 

 

 

 

Related posts

«Αυτοδιοικητικά και επίκαιρα – Χωροταξικό – Διαδημοτική συνεργασία» – Γράφει ο Μανώλης Κάρλας

admin

«Καμία κομματική γραμμή και επιταγή δεν είναι πάνω από τους πολίτες μου» – Βίντεο

admin

Απολογισμός Τεχνικών Έργων ΠΒΑ και η Ανάπτυξη σε αριθμούς

admin

Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο: Οι τακτικές «Μαυρογιαλούρου» ανήκουν στο παρελθόν

admin

ΠΕ Σάμου: Ημερίδα και Άσκηση επί Χάρτου για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

admin

Ανακοίνωση Συνδυασμού Άλμα Ανάπτυξης για το Debate με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

Κακά μαντάτα φέρνουν οι δημοσκοπήσεις για Στεφανή στο Μαξίμου.Η Ν.Δ. στέλνει βουλευτές στα νησιά για υποστήριξη

admin

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Βάσως Χοχλάκα στη Σάμο

admin

Βραβείο στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τις δράσεις πολιτισμού

admin