28.9 C
Σάμος
02/07/2022
Σαμιακά

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνοι και Αγαθονήσι

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) «ΜΥΚΑΛΗ», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή τους και αντάλλαξε Ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Νικόλαο Λαμπιδώνη, επισκέφθηκε:

  • Το Στρατόπεδο «ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ (ΠΖ) ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ ΙΩΑΝΝΗ» και το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» στην Σάμο.
  • Το Στρατόπεδο «ΕΦΕΔΡΟΥ ΛΟΧΙΑ (ΠΖ) ΤΣΙΜΠΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ» στην Ικαρία.
  • Το ΕΦ «ΦΟΥΡΝΩΝ», όπου κατά την παραμονή του στο νησί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Φούρνων Κορσέων κ. Δημήτριο Καρύδη.
  • Το ΕΦ «ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ» και την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ που ναυλοχούσε στον λιμένα του νησιού με κινητό υγειονομικό κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών και Νοσηλευτών του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, στο πλαίσιο της δράσης «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» (πατήστε εδώ). Κατά την παραμονή του στο Αγαθονήσι είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Αγαθονησίου κ. Ευάγγελο Κ. Κόττορο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την επίσκεψή του ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό και τους Εθνοφύλακες Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για το έργο που επιτελούν ως «Φρουροί του Αιγαίου» στις ακριτικές Μονάδες των νησιών.

Επιπλέον, τους συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση της Μαχητικής Ικανότητας και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση στην εκτέλεση του καθήκοντος και της αποστολής τους.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων, τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

Related posts

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου

admin

Εκλάπη μέρος του μουσικού εξοπλισμού της Λαϊκής Ορχήστρας Σάμου – ΛΟΣ

admin

Πλακιωτάκης: Είμαστε 50% πάνω σε μεταναστευτικές ροές – Νέα άφιξη στη Σάμο

admin

Εορτασμός του Ιδρυτού της Εκκλησίας μας Αποστόλου Παύλου

admin

Φυσητήρας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

admin

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

admin

Για τον Σεπτέμβριο του 2022 αναβλήθηκε δίκη των επιχειρηματιών που συνελήφθησαν για παράβαση ωραρίου

admin

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ  ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Από την αρχαιότητα, στο σήμερα και το αύριο της Σάμου

admin

ΓΕΛ Σάμου – Στατιστικά Βαθμολογιών στις Πανελλήνιες 2022

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα