22.9 C
Σάμος
23/04/2024
Περιφερειακά

Επίσκεψη μαθητών Χαλανδρίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υποδέχτηκε σήμερα 13.03.2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου 30 μαθητές – μαθήτριες και εκπαιδευτικό προσωπικό από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου το οποίο πραγματοποιεί εκπαιδευτική εκδρομή στην Λέσβο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λέσβου Πανάγου Κουφέλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολου Αλατζά.
Αυτό είναι το τρίτο σχολείο από την Αθήνα που επισκέπτεται την Λέσβο, μετά τα Λύκεια Χαλανδρίου και Πεντέλης που πραγματοποίησαν τις μαθητικές τους εκδρομές στο νησί την περασμένη εβδομάδα, ενώ στην Λέσβο βρίσκεται και το Λύκειο Νέου Ψυχικού το οποίο επίσης αύριο θα επισκεφτεί την Περιφέρεια.
Οι επισκέψεις αυτές είναι το αποτέλεσμα της δράσης της Τουριστικής Προβολής και της προσέλκυσης επισκεπτών και ανάπτυξης Μαθητικού Τουρισμού, την οποία ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν είχαν προσκληθεί και επισκεφτεί την Λέσβο με έξοδα της Περιφέρειας 39 Εκπαιδευτικοί από διάφορες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν σε Μουσεία , Αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα θρησκευτικού και Πολιτισμικού ενδιαφέροντος, και οι μαθητικές εκδρομές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τους μαθητές, προσφέροντας τους αναμνηστικά δώρα, αναφέρθηκε στην ιστορία και στις ομορφιές του νησιού, προτρέποντας τους να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους από το ταξίδι αυτό και να το ξανά επισκεφτούν και προσωπικά με τις οικογένειες τους.

Related posts

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

H Π.Β. Αιγαίου για Παγκόσμια Ημέρα της Γης

admin

250 προσκεκλημένοι στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για την προβολή των νήσων του Βορείου Αιγαίου

admin

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin