26.7 C
Σάμος
25/06/2024
Περιφερειακά

Επίσκεψη περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη σε Σάμο και Ικαρία

Επίσκεψη σε Σάμο και Ικαρία πραγματοποιεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, επισκέφθηκε διάφορα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Σάμο, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη και τον νέο εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας, νομικό και πρώην δήμαρχο Καλλονής Λέσβου (2 θητείες), κ. Άρη Ελευθερίου.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου 
 

Σύντομα απόφαση για τη χρήση του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου»


Το μεσημέρι της Πέμπτης, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, ο κ. Μουτζούρης πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργο Στάντζο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα εξεύρεσης τρόπου χρήσης του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου». Η απόφαση-πρόταση πάρθηκε κοινή συναινέσει αλλά ακόμη δεν ανακοινώνεται αφού πρέπει να προηγηθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πρόταση που προτείνεται.

Συνέντευξη Τύπου για τα έργα σε εξέλιξη

 

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά, όπου έμεινε εντυπωσιασμένος όπως ομολόγησε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θυμίζει Άγιο Όρος, προσθέτοντας ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να συντηρηθεί το τέμπλο της Μονής. Οι εργασίες στον λιμένα Ηραίου προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα απαιτηθεί επιπλέον μια μικρή επέκταση του προσήνεμου μόλου.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»)
Για τον λιμένα Κοκκαρίου ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα αλλά λόγω της τουριστικής περιόδου ικανοποιείται αίτημα των επαγγελματιών της περιοχής για έναρξη των εργασιών τον Σεπτέμβριο. Αναφέρθηκε επίσης δτη συνέχιση των εργασιών στο κτίριο του ΚΕΓΕ στην πόλη της Σάμου που θα δοθεί προς χρήση για την προσωρινή στέγαση του Μουσικού Σχολείου Σάμου έως ότου είναι έτοιμο το κτίριο της πρώην «Μαυρογενείου» Σχολής για την τελική και μόνιμη στέγαση του σχολείου.
Στην Παρακαμπτήριο Οδό Πυθαγορείου προχωρούν κανονικά οι εργασίες ενώ για τα προβλήματα που έχουν εμφανισθεί εδώ και καιρό στον Βιολογικό Καθαρισμό Πυθαγορείου έχει γίνει έλεγχος για την κατάσταση και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα πρέπει να επιληφθεί των απαραίτητων παρεμβάσεων.

Επίσης μίλησε για το Αλιευτικό Καταφύγιο της Αγίας Παρασκευής όπου ήδη υπάρχει ανάδοχος κατασκευής του έργου, η εταιρεία SICAP S.A., που είχε αναλάβει την κατασκευή του κεντρικού λιμένα των Φούρνων (βόρειος προβλήτας), με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τέλος η αναφορά του στο έργο της περιοχής Αυλακίων ήταν ακόμη μία φορά απολογητική, για τις όποιες καθυστερήσεις εμφανίστηκαν, με ευθύνη εργολάβου, αλλά το έργο προχωρά πλέον κανονικά και σύντομα θα παραδοθεί ώστε να υπάρξει άμεση απομάκρυνση των φωτεινών σηματοδοτών κυκλοφορίας και ασφαλτόστρωση στο σημείο.

Ο κ. Μουτζούρης αναχώρησε από το Καρλόβασι για την Ικαρία, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσει για τον Βιολογικό Καθαρισμό στην περιοχή του Αρμενιστή.

Related posts

Υπογραφή συμβάσεων κατασκευής έργων στη Σάμο από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

admin

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου

admin

Καλτάκης προς Υπουργό Υγείας – Σοβαρές ποινικές και αστικές συνέπειες αν παραβιαστεί η διασφάλιση της υγείας των πολιτών

admin

Η 79 ΑΔΤΕ συμβάλλει στον καθαρισμό των επαρχιακών δρόμων στη Σάμο – Δήλωση Μαυρατζώτη

admin

Πολιτική Προστασία ΠΕ Σάμου: Καθημερινές πτήσεις με drones για την πρόληψη πυρκαγιών

admin

Δράσεις του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Σάμου για την Έμφυλη Βία

admin

Δήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

admin

Γιάννης Καλτάκης: Η Αποχή αποδυναμώνει τη Δημοκρατία – Δώστε δύναμη στη φωνή σας να ακουστεί ηχηρά!

admin

Στήριξη της κοινωνίας και των μικρών νησιών ζήτησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

admin