Connect with us

Δήμος

Επίσκεψη της παράταξης «Δράση Ενότητα Προοπτική» στην Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου

Published

on

Τον Μαραθόκαμπο επισκέφτηκε η παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» την περασμένη εβδομάδα. Σε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο τον Πρόεδρο και μέλη της Δημοτικής ενότητας συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της παράταξης.

Τα μέλη συμφώνησαν και με τις θέσεις της παράταξης μας για εύρεση λύσης στο πρόβλημα εναπόθεσης αδρανών υλικών σε εγκεκριμένο χώρο καθώς και την πλήρη αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του κατεστραμμένου ΧΥΤΑ όπως έχουμε ζητήσει. Δυστυχώς καμία ενέργεια για εξεύρεση χρηματοδότησης μέσω προγράμματος δεν έχει γίνει ακόμη με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί και για το περιβάλλον.

Σε ότι αφορά τον φορέα διαχείρισης του αλιευτικού καταφυγίου όπου όλα κινούνται με αργούς ρυθμούς συμφωνήθηκε να συνεχισθούν οι πιέσεις για την όσο το δυνατό έναρξη λειτουργίας του που θα αποτελέσει άλλο αναπτυξιακό εργαλείο της περιοχής.

Για την περιβόητη πρόσβαση στο γήπεδο ο δρόμος παραμένει σε κακή κατάσταση, δεν έχει γίνει τσιμεντόστρωση αυτού, εκφράσαμε τα παράπονα αθλητών και κατοίκων. Ακούσαμε διάφορα εναλλακτικά σενάρια δεν βλέπουμε πράξεις όμως.  Όπως και ότι δεν έχει γίνει ακόμη η ηλεκτροδότηση του γηπέδου.

Ενημέρωση έγινε και για το ΣΧΟΑΠ Μαραθοκάμπου και τις δυσκολίες υλοποίησης του.

Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση χάραξης για παραχώρηση γης προς βελτίωση της πρόσβασης προς σπηλιά Πυθαγόρα.

Εκφράσαμε και τα δικαιολογημένα παραπόνα δημοτών για την κακή αγροτική οδοποιία. Τα μηχανήματα εδώ και πολλές μήνες είναι εκτός Δημοτικής ενότητας. Ενημερωθήκαμε επίσης για την κάκιστη κατάσταση τμημάτων δρόμου του περιφερειακού Μαραθοκάμπου που κινδυνεύει με καθίζηση, παράπονα για λακκούβες και πυκνή βλάστηση που δυσχεραίνει την οδήγηση και τις ενέργειες του τοπικού συμβουλίου.

Oι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, ζήτησαν να γίνουν παρεμβάσεις για την βελτίωση του κεντρικού άξονα από Αγίους Θεοδώρους έως Μαραθόκαμπο ο οποίος είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Επείγουσα είναι και η ανάγκη ανακατασκευής τοιχίων σε τμήματα του δρόμου Μαραθοκαμπου-Όρμος  ο οποίος σε πολλά σημεία είναι ετοιμόρροπος.

Ζήτησαν επίσης να ξεκινήσει επιτέλους η παράκαμψη Κάμπου Μαραθοκάμπου (μελέτη και έργο).

Ζητήσαμε ενημέρωση για τους ελέγχους των νερών ύδρευσης καθώς και για την πορεία είσπραξης ανταποδοτικών τελών που έχει μείνει πολλά εξάμηνα πίσω.

Πολλά παράπονα δεχτήκαμε για την εγκατάλειψη των πολλών αδέσποτων σκυλιών της περιοχής που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια κατοίκων αλλά και τουριστών.

Συμφωνήθηκε να διεκδικήσουμε αιτήματα της δημοτικής κοινότητας και εμεις σαν παράταξη μέσω δημοτικού συμβουλίου αλλά και άλλα θέματα όπως το Νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου, την υλοποίηση του Καταδυτικού πάρκου, την  βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου περιοχής Σπηλιά Πυθαγόρα.

Παρέμβαση μας ζητήθηκε και για την απαράδεκτη κατάσταση με τη προβληματική λειτουργία των ΕΛΤΑ στην περιοχή.

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Σύσκεψη των Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καρλοβάσου.

Τα θέματα της ατζέντας αφορούσαν την επίσπευση των διαδικασιών για την επίλυση  των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μετά τα δύο καταστροφικά φαινόμενα που χτύπησαν το νησί μας αλλά και οι  εξελίξεις στο επικείμενο πρόβλημα της πανδημίας που έχει αναστατώσει  ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα .

Με κοινή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς αιτήθηκαν  την λήψη πρόσθετων και έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19  λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που σημειώθηκαν το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

Η προστασία της Σαμιακής  κοινωνίας και η ανοικοδόμηση του τόπου είναι η από κοινού προτεραιότητα των Δημάρχων.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Γ. Στάντζος: Ζητάμε εδώ και καιρό συνεχώς να «κλείσει» το νησί

Published

on

By

Το «κλείσιμο» του νησιού μετά από τα τελευταία επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητά ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Ο κ Στάντζος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει : Ζητάμε εδώ και καιρό συνεχώς να «κλείσει» το νησί, να ενισχυθεί το νοσοκομείο και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Χωρίς ανταπόκριση. Οι αφανείς ήρωες δεν αρκούν πάντα. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στα υγειονομικά μας στελέχη!

 

 

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή