28.3 C
Σάμος
30/06/2022
Αστυνομικά - Λιμενικά

Επίσκεψη του Αρχηγού της Ιταλικής Ακτοφυλακής στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος

Τον Αρχηγό της Ιταλικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Nicola Carlone και την Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli υποδέχθηκαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γιώργος Αλεξανδράκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν επίκαιρα ναυτιλιακά και επιχειρησιακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η προοπτική διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας των Ακτοφυλακών των δύο χωρών, καθώς και η τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο.

«Η σημερινή επίσκεψη», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της ήδη στενής συνεργασίας της Ιταλικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό της Ιταλικής Ακτοφυλακής, Nicola Carlone για την παρουσία του εδώ, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τη στρατηγική συμμαχία των δύο χωρών με αιχμή την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών». «Παράλληλα», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης, ευχαριστώ θερμά και την Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα, Patrizia Falcinelli. Ελλάδα και Ιταλία θα συνεχίσουν και θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στο μεταναστευτικό αλλά και όπου αυτό παραστεί αναγκαίο με κορυφαία προτεραιότητα την προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ευρώπης, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στην ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα.

Ο Αντιναύαρχος Carlone, στην παρέμβασή του ανέδειξε το ρόλο της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που εκτελεί πολυάριθμα καθήκοντα, πλήρως αντίστοιχα με αυτά του Ιταλικού Λιμενικού Σώματος και πρόσθεσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο διοικήσεων εδραιώθηκε διαχρονικά, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Από την πλευρά της, η κ. Falcinelli, δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια νέα, σημαντική ευκαιρία ανανέωσης της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στο Μεταναστευτικό: μια συνεχής και καρποφόρα συνεργασία όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε τεχνικό και επιχειρησιακό, όπως αποδεικνύουν οι σημερινές διαβουλεύσεις μεταξύ των Αρχηγών των Λιμενικών Σωμάτων της Ιταλίας και της Ελλάδος.

Η Ιταλία και η Ελλάδα –χώρες που βρίσκονται ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή διαχείρισης του Μεταναστευτικού – θα συνεχίσουν να εργάζονται σε στενή επαφή, όπως ακριβώς έκαναν και όταν χρειάστηκε να ανταποκριθούν στη δραματική κρίση των Ουκρανών προσφύγων, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μια μεταναστευτική πολιτική ικανή να διασφαλίσει μια δίκαια ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες της ευθύνης προστασίας των συνόρων και στα οφειλόμενα μέτρα αλληλεγγύης προς τα Κράτη πρώτης υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το υψηλότερο επίπεδο προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων όσων διασώζονται κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην θάλασσα– Search and Rescue».

Related posts

Αστυνομικό Δελτίο

admin

Μετέφεραν παράνομα μετανάστες από τον Τσεσμέ σε ερημικές παραλίες στην Ικαρία

admin

Καρλόβασι: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 80χρονος άνδρας

admin

Τροχαίο ατύχημα στο Βαθύ

admin

Σύλληψη ατόμου στη Σάμο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση

admin

«Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

admin

Μαραθόκαμπος: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 85χρονη αλλοδαπή

admin

Τροχαίο με τραυματισμό 48χρονης γυναίκας

admin

Περιπέτεια Ολλανδών τουριστών στη Σάμο. Ο ρόλος του Αστυνομικού Δντη στον εντοπισμό τους

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα