21.1 C
Σάμος
01/06/2023
Πολιτικά

Επίσκεψη του Βουλευτή νομού Σάμου στην Ικαρία με κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, επισκέφτηκε την Ικαρία κατά το διήμερο 16/17 Μαΐου, ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες τεχνικού κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού στον «Ιερό ναό Ζωοδότη Χριστό» στο Στελί, έργο του οποίου η χρηματοδότηση εγκρίθηκε πέρυσι από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και να επισκεφτούν κι άλλους σημαντικούς ιερούς ναούς του νησιού. Η επισκευή του «Ζωοδότη Χριστού» πιθανολογείται από τους ειδικούς πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο.

Ακόμα, το κλιμάκιο του Υπ. Πολιτισμού, που αποτελούνταν από τον διευθυντή Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ. Βλαχούλη Θ., τους μηχανικούς κ. Πύλουρη Ι. και Παπαδοπούλου Ι. κ.α., συνοδεία του προϊσταμένου Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας κ. Π. Χατζηδάκη, του αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας κ. Αλ. Ξάνθου και του Βουλευτή νομού Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, επισκέφθηκαν και την «Ιερά Μονή Οσίας Θεοκτίστης»,  τον « Άη Γιάννη Προφήτη Πρόδρομο» στα Κοσίκια και την εκκλησία του «Χριστού/ Μεταμόρφωση του Σωτήρος» στην Ακαμάτρα, ώστε να διαπιστώσουν και να καταγράψουν τις ανάγκες και των ναών αυτών. Συγκεκριμένα για τη «Μονή Θεοκτίστη» έχουν ήδη εγκριθεί χρήματα για την επιστημονική μελέτη, η οποία μόλις ολοκληρωθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα δώσει και τις κατευθυντήριες τεχνικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Ο κ. Δ. Σεβαστάκης επισκέφτηκε και τον Νερόμυλο της Μονής Ευαγγελιστρίας Λευκάδας, μαζί με τον πρόεδρο της δημοτικής παράταξης ΑΣΠΙ κ. Γαγλία Η., ώστε να δει και ο ίδιος την φθορά που έχει υποστεί ο Νερόμυλος με τα χρόνια αλλά και την ανάγκη άμεσης επιδιόρθωσής του.

Ο Βουλευτής επισκέφτηκε το παραθαλάσσιο και τουριστικό χωριό Αρμενιστής, όπου εκεί συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του  Αθλητικού Συλλόγου «Διαγόρας» κ. Τσαντίρη Ι. με τον οποίο συζήτησαν για τις στρατηγικές  ανάπτυξης του αθλητισμού στο νησί, αλλά και για κάποιες συγκεκριμένες και πιο άμεσες ανάγκες του τόπου.

Το απόγευμα της ίδια μέρας ο Βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Αγ. Κηρύκου, και συζήτησαν μεταξύ άλλων και για την αποδοτικότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, η οποία διαταράχτηκε από κάποιες ξαφνικές αλλαγές δρομολογίων  στα πλοία της ναυτιλιακής εταιρείας  που δραστηριοποιείται στο νομό. Ο Δ. Σεβαστάκης άκουσε τις προτάσεις του συλλόγου και ενημέρωσε ότι έχει ήδη στείλει επείγουσα επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας  (στον Υπουργό και τον Υφυπουργό) σχετικά με το θέμα των δρομολογίων.

Την Πέμπτη 17-5, ο Βουλευτής Ν. Σάμου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Αγ. Κηρύκου κ. Ζήση Μ., ώστε να συζητήσουν εκ νέου το ζήτημα που έχει προκύψει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγ. Κηρύκου και Φούρνων, καθώς και για έργα και υποθέσεις του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας-Φούρνων.

Τέλος, επισκέφτηκε το Ιστορικό Αρχείο Ικαρίας όπου η υπεύθυνη κα. Κονταξοπούλου Α. τον ξενάγησε στον χώρο και του παρουσίασε το πολύ σημαντικό έργο που έχει ήδη διεξαχθεί και συνεχίζεται.

Ο  βουλευτής Ν. Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων , θα επανέλθει το προσεχές διάστημα στην Ικαρία, ώστε να επισκεφτεί κι άλλες περιοχές του νησιού.

Related posts

Τι τρέχει στο Αιγαίο;

admin

Σάμος: Σε εκλογικά τμήματα ανάμεσα στις στοίβες των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ(μ-λ) υπήρξαν ψηφοδέλτια της οργάνωσης Λέσβου

admin

Υποψήφιοι ΚΚΕ στο Ν.Σάμου: Δε χάνουμε μέρα: Ισχυρό ΚΚΕ!

admin

Επανακαταμέτρηση για την διαφορά ψήφων μεταξύ Μ. Αγγελόπουλου και Β. Ευστρατίου

admin

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για το αποτέλεσμα των εκλογών για τα αποτελέσματα των εκλογών

admin

Αναλυτικά αποτελέσματα ανά Εκλογικό Τμήμα Περιφέρειας Σάμου

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου καταδικάζει τις φραστικές επιθέσεις σε μέλος της ΔΕΕΠ ΝΔ

admin

Η ΔΕΕΠ Σάμου Νέας Δημοκρατίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

admin

ΚΚΕ: Η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής για τα αποτελέσματα των εκλογών

admin