Connect with us

Πολιτικά

Επίσκεψη του Βουλευτή νομού Σάμου στην Ικαρία με κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού

Published

on

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, επισκέφτηκε την Ικαρία κατά το διήμερο 16/17 Μαΐου, ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες τεχνικού κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού στον «Ιερό ναό Ζωοδότη Χριστό» στο Στελί, έργο του οποίου η χρηματοδότηση εγκρίθηκε πέρυσι από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και να επισκεφτούν κι άλλους σημαντικούς ιερούς ναούς του νησιού. Η επισκευή του «Ζωοδότη Χριστού» πιθανολογείται από τους ειδικούς πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο.

Ακόμα, το κλιμάκιο του Υπ. Πολιτισμού, που αποτελούνταν από τον διευθυντή Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ. Βλαχούλη Θ., τους μηχανικούς κ. Πύλουρη Ι. και Παπαδοπούλου Ι. κ.α., συνοδεία του προϊσταμένου Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας κ. Π. Χατζηδάκη, του αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας κ. Αλ. Ξάνθου και του Βουλευτή νομού Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, επισκέφθηκαν και την «Ιερά Μονή Οσίας Θεοκτίστης»,  τον « Άη Γιάννη Προφήτη Πρόδρομο» στα Κοσίκια και την εκκλησία του «Χριστού/ Μεταμόρφωση του Σωτήρος» στην Ακαμάτρα, ώστε να διαπιστώσουν και να καταγράψουν τις ανάγκες και των ναών αυτών. Συγκεκριμένα για τη «Μονή Θεοκτίστη» έχουν ήδη εγκριθεί χρήματα για την επιστημονική μελέτη, η οποία μόλις ολοκληρωθεί από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα δώσει και τις κατευθυντήριες τεχνικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Ο κ. Δ. Σεβαστάκης επισκέφτηκε και τον Νερόμυλο της Μονής Ευαγγελιστρίας Λευκάδας, μαζί με τον πρόεδρο της δημοτικής παράταξης ΑΣΠΙ κ. Γαγλία Η., ώστε να δει και ο ίδιος την φθορά που έχει υποστεί ο Νερόμυλος με τα χρόνια αλλά και την ανάγκη άμεσης επιδιόρθωσής του.

Ο Βουλευτής επισκέφτηκε το παραθαλάσσιο και τουριστικό χωριό Αρμενιστής, όπου εκεί συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του  Αθλητικού Συλλόγου «Διαγόρας» κ. Τσαντίρη Ι. με τον οποίο συζήτησαν για τις στρατηγικές  ανάπτυξης του αθλητισμού στο νησί, αλλά και για κάποιες συγκεκριμένες και πιο άμεσες ανάγκες του τόπου.

Το απόγευμα της ίδια μέρας ο Βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Αγ. Κηρύκου, και συζήτησαν μεταξύ άλλων και για την αποδοτικότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, η οποία διαταράχτηκε από κάποιες ξαφνικές αλλαγές δρομολογίων  στα πλοία της ναυτιλιακής εταιρείας  που δραστηριοποιείται στο νομό. Ο Δ. Σεβαστάκης άκουσε τις προτάσεις του συλλόγου και ενημέρωσε ότι έχει ήδη στείλει επείγουσα επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας  (στον Υπουργό και τον Υφυπουργό) σχετικά με το θέμα των δρομολογίων.

Την Πέμπτη 17-5, ο Βουλευτής Ν. Σάμου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Αγ. Κηρύκου κ. Ζήση Μ., ώστε να συζητήσουν εκ νέου το ζήτημα που έχει προκύψει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγ. Κηρύκου και Φούρνων, καθώς και για έργα και υποθέσεις του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας-Φούρνων.

Τέλος, επισκέφτηκε το Ιστορικό Αρχείο Ικαρίας όπου η υπεύθυνη κα. Κονταξοπούλου Α. τον ξενάγησε στον χώρο και του παρουσίασε το πολύ σημαντικό έργο που έχει ήδη διεξαχθεί και συνεχίζεται.

Ο  βουλευτής Ν. Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων , θα επανέλθει το προσεχές διάστημα στην Ικαρία, ώστε να επισκεφτεί κι άλλες περιοχές του νησιού.

Share this post:

Comments

comments

Πολιτικά

ΚΚΕ – Κανένας εφησυχασμός – Καμιά απογοήτευση

Published

on

By

Κανένας εφησυχασμός – καμιά απογοήτευση

Αγώνας τώρα για να μη γίνουν τα νησιά μας φυλακές προσφύγων και μεταναστών

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους δημάρχους του Β. Αιγαίου ήταν άκρως αποκαλυπτική και χρειάζεται ο λαός του νησιού μας να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Καμιά εμπιστοσύνη δε μπορεί να έχει ο λαός στις υποσχέσεις της κυβέρνησης τη στιγμή που το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι άμεση και φυσική συνέπεια της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων στους οποίους και η χώρα μας διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο, τη στιγμή που αποτελεί «εργαλείο διαπραγμάτευσης» στα παζάρια της Τουρκίας με την ΕΕ.

Καμιά εγγύηση δε μπορεί να δώσει ο Πρωθυπουργός για τη μείωση των ροών (εκτός κι εννοεί τις παράνομες επαναπροωθήσεις), όταν το προσφυγικό είναι σημαντικό κομμάτι της ευρωενωσιακής πολιτικής. Μια σειρά συμφωνίες της ΕΕ και ιδιαίτερα η συμφωνία με την Τουρκία είναι αυτές που εγκλωβίζουν στα νησιά χιλιάδες ανθρώπους και που τα μετατρέπουν σε νησιά φυλακές απ’ όπου κατά βούληση θα αντλούν εργατικό δυναμικό οι μονοπωλιακοί όμιλοι των ισχυρότερων ευρωπαϊκών κρατών.

Όσο για το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ που υπόσχεται ο Πρωθυπουργός, είναι σίγουρο ότι θα είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση και θα επιδεινώσει τη ζωή προσφύγων, μεταναστών και κατοίκων. Είναι σύμφωνο που θα πατήσει στις προηγούμενες απάνθρωπες συμφωνίες και θα συνταχθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και για μια σειρά άλλα σοβαρά θέματα της περιοχής μας.

Επιβεβαιώνεται ο ρόλος της τοπικής διοίκησης ως βραχίονας της κεντρικής κρατικής πολιτικής προκειμένου να περνά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η κυνική ομολογία «αδειάσματος» των αγώνων και των διεκδικήσεων των Σαμιωτών από το Δήμαρχο Αν. Σάμου τι άλλο δείχνει; Τα περί ΚΥΤ στο «χώρο που υποδείξατε» τι σημαίνουν;

Ο Σαμιώτικος λαός δε χρειάζεται τέτοιους «προστάτες» κι εκπροσώπους. Χρειάζεται να πιστέψει στη δύναμή του και με συλλογικό, οργανωμένο αγώνα να βάλει φρένο στα απάνθρωπα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ και συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική. Να συνεχίσει την πάλη του για:

  • Κανένα κέντρο φυλακή πουθενά στο νησί
  • Άμεσο μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί προς την ηπειρωτική χώρα. Εκεί να υποβάλουν τα αιτήματα ασύλου και να προωθούνται με γρήγορες διαδικασίες και με ευθύνη του κράτους προς τις χώρες προορισμού τους. εξασφάλιση ανοιχτών αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας.
  • Υπηρεσίες ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα
  • Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και όποιας άλλης εγκλωβίζει τους ανθρώπους αυτούς στη χώρα μας.
  • Μέτρα για την προστασία προσφύγων – μεταναστών και εργαζομένων στα ΚΥΤ από τον κορονοϊό (μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, εξασφάλιση ατομικών μέσων προστασίας και μέτρα υγιεινής).

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τους δασικούς χάρτες

Published

on

By

Μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών προκύπτει μεγάλο αντικειμενικά πρόβλημα στο Νομό Σάμου, έγινε παρέμβαση από τον Βουλευτή Ν. Σάμου, Χριστόδουλο Στεφανάδη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να προβεί σε ενέργειες άμεσου επαναπροσδιορισμού.

Ο βουλευτής αναφέρει στην παρέμβαση του:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το παρόν αίτημα αφορά σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Σάμου.

Συγκεκριμένα στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν, χαρακτηρίζονται ως δασικές εκτάσεις ακόμη και περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως μη δασικές με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, θα ήταν ορθό να γίνουν οι ανάλογες αναμορφώσεις στους δασικούς χάρτες, λαμβάνοντας υπόψη τις δικαστικές αποφάσεις και τις πράξεις χαρακτηρισμού, καθώς κινδυνεύουν πολίτες με την απώλεια των περιουσιών τους.

Θα παρακαλούσαμε θερμά να εξετάσετε το παρόν αίτημα, το οποίο όπως γνωρίζετε δεν αφορά μόνο τη Σάμο αλλά και πολλές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας».

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Φούρνους και Ικαρία

Σαμιακά6 ημέρες ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος3 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

COVID-195 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Δημοφιλή