15.5 C
Σάμος
04/12/2022
Δήμος

Επίσκεψη του Δημάρχου Αν. Σάμου στο Οινοποιείο ΕΟΣΣ

Ενημερωτική επίσκεψη του Δημάρχου Αν. Σάμου, κ. Γεώργου Στάντζου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 19ης Μαΐου 2021 στο Οινοποιείο Μαλαγαρίου του ΕΟΣ Σάμου, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Δέσποινας Κάιλα και του Προέδρου του Συνεταιρισμού, κ. Ιωάννη Σκούτα.

Η δημοτική αρχή Αν. Σάμου ενημερώθηκε διεξοδικά από την Οινολόγο, κ. Ευαγγελία Αργυρού για τη νέα σειρά φυσικών κρασιών που μόλις κυκλοφόρησε από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Σάμου. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε οινογευστική δοκιμή και δόθηκαν όλες οι πληροφορίες  για τους νέους «Άθικτους Οίνους» της ποικιλίας «Μοσχάτο Σάμου», τα οποία παράγονται από επιλεγμένα σταφύλια συγκεκριμένων αμπελώνων του νησιού που καλλιεργούνται βιολογικά.

Στο Οινοποιείο Μαλαγαρίου έχει διαμορφωθεί εκ του μηδενός ένα οινοποιείο εξοπλισμένο με διαφορετικού τύπου μηχανήματα και δεξαμενές, που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που απαιτεί η συγκεκριμένη οινοποίηση.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου Ιωάννης Σκούτας, «ο σχεδιασμός και η κυκλοφορία των συγκεκριμένων οίνων εντάσσεται σε μία γενικότερη στρατηγική επικαιροποίησης και αναδιάρθρωσης της προϊοντικής γκάμας του Συνεταιρισμού μας, με απώτερο στόχο τη διατήρηση και ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας του νησιού και, φυσικά, την αύξηση του εισοδήματος των αμπελουργών- μελών μας.

Η δημοτική αρχή, συνομιλώντας με εκπροσώπους της διοίκησης και τους εργαζόμενους του ΕΟΣ Σάμου, δήλωσε την ικανοποίησή της από τα καινοτόμα βήματα του Συνεταιρισμού που ωθούν τους αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου σε περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου σταφυλιού, με στόχο την εδραίωση της οινοπαραγωγικής ταυτότητας του νησιού μας αλλά και την ανάπτυξη του οινοτουρισμού.

Ο Δήμαρχος Αν. Σάμου Γεώργιος Στάντζος, τόνισε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα και της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν υπάλληλοι και στελέχη της ΕΟΣ Σάμου για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας προϊόντων, της συνεχούς εξέλιξης τους και της διεθνούς φήμης τους μέσω των πολλών διακρίσεων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν και νέες βάσεις στην ήδη αγαστή συνεργασία του Δήμου Αν. Σάμου και του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, ενώ, υπήρξαν προτάσεις για μελλοντικές κοινές δράσεις.

Related posts

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου

admin

Συνάντηση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

admin

Απόψε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη πλατεία Πυθαγόρα

admin

Ο Γ. Στάντζος υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

admin

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας Δήμων Σάμου με το Πολωνικό – Ελληνικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Βαρσοβίας

admin

Προβολή ντοκιμαντέρ: “Το ταξίδι του σύμπαντος”

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Συγκροτήθηκε 5μελης επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

admin

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου παραχωρεί χώρο του ΜΝΝΤΑ για να στεγαστεί η υπό δημιουργία εκπαιδευτική δομή στη Ξυλοναυπηγική Τέχνη

admin

Την Παρασκευή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα