17.7 C
Σάμος
25/04/2024
Πολιτικά

Επίσκεψη του υποψήφιου Βουλευτή Σάμου Γιάννη Βέττα στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου

Ενημερωτική επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου πραγματοποίησε την Παρασκευή  31 Μαρτίου 2023 ο υποψήφιος Βουλευτής με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κ. Γιάννης Βέττας.

Ο κ.Βέττας είχε συνάντηση όπου και τον υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο υπασπιστής του Υπαστυνόμος Ά κ. Κούτρας Εμμανουήλ και άλλα στελέχη του σώματος ώστε να ενημερωθεί για την λειτουργία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση.

Αυτό που διαπίστωσε ήταν πως τα στελέχη έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους αφού οι ελλείψεις είναι πολλές και σημαντικές.

Ενδεικτικά η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου παρουσιάζει έλλειψη κατά 35% του δυναμικού της και με την επικείμενη έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου και των αναμενόμενων δρομολογίων από Τουρκία και αεροσκαφών με την προβλεπόμενη σημαντική αύξηση που θα υπάρξει, καθιστά απαραίτητη την ενίσχυση υπηρεσιών ελέγχου διαβατηρίων, Τροχαίας κ.α.

Ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, του Α.Τ. Πυθαγορείου, του Α.Τ. Καρλοβάσου, του Α.Τ. Αγίου Κηρύκου, αλλά και του Αστυνομικού Σταθμού Ευδήλου.  Λόγω και της δημιουργίας του νέου Κέντρου Μεταναστών θα έπρεπε η Αστυνομική Διεύθυνση να είναι υπερπλήρης.

Αντί αυτού υπάρχουν 101 κενές οργανικές θέσεις και η κυβέρνηση δεν μπαίνει καν στον κόπο τουλάχιστον να μονιμοποιήσει  (το τονίζουμε) 180 συνοριοφύλακες που με αυτούς η Αστυνομική Διεύθυνση μαζί με αποσπασμένους αστυνομικούς καλύπτει βασικές ανάγκες!

Επίσης όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχει σοβαρή έλλειψη ανακριτικών υπαλλήλων (για τις δικογραφίες).

Σύμφωνα με αναφορές αστυνομικών υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις μεταγωγές ψυχασθενών (στην Αθήνα), αφού η πολύωρη διαδικασία είναι εξαντλητική.

Ο Αστυνομικός που αναλαμβάνει την μεταγωγή θα πρέπει μετά το πολύωρο ταξίδι να περιμένει στο Ψυχιατρικό κατάστημα να εξεταστεί πρώτα ο ασθενής και μετά απο την εξέταση ο γιατρός να υπογράψει την παραλαβή του από τον Αστυνομικό!

Το σοβαρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι υπάρχουν τάσεις φυγής από υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου κάνοντας αιτήσεις μετάθεσης και ταυτόχρονα δεν υπάρχει επιθυμία άλλων αστυνομικών να έρθουν στον Νομό. Μένουμε πάντα με την ελπίδα ότι η πολιτική ηγεσία θα δει πιο σοβαρά αυτά τα θέματα.

Υποψήφιος Βουλευτής Σάμου  Ικαρίας και Φούρνων με την

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Βέττας Γιάννης

Related posts

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin

Περιοδεία Στ. Κασσελάκη στο Νομό Σάμου

admin