21.1 C
Σάμος
27/05/2024
Σαμιακά

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» στη Σάμο

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς της Περιοχής Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ», στη Σάμο, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Ελευθέριο Οικονόμου.

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την έδρα της 79 ΑΔΤΕ όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές και συνομίλησε με το προσωπικό.

 

Στη συνέχεια, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου συναντήθηκε με τους Στρατιωτικούς Ιατρούς, Παθολόγο και Καρδιολόγο, που διατίθενται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις ανάγκες του νοσοκομείου, τους οποίους ευχαρίστησε και συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Ο κ. Υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με Εθνοφύλακες του ΤΕΘ Σάμου και συνομίλησε μαζί τους. Tόνισε ότι οι Εθνοφύλακες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Εθνοφυλακή αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και για το λόγο αυτό βασική βούληση είναι η αναβάθμιση του θεσμού, με αντικειμενικό σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής. Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί η πρόσφατη ψήφιση νέου νομικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό των στρατολογικών διατάξεων και την αναβάθμιση του θεσμού, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος.

 

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» όπου ενημερώθηκε και συνομίλησε με τα στελέχη και στη συνέχεια μετέβη στο Στρατόπεδο «ΦΛΟΚΑ», που βρίσκονται τα μηχανήματα του Μηχανικού που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των έργων Πυροπροστασίας.

 

Τέλος, μετέβη στο Περιφερειακό Ιατρείο Σάμου, όπου συνεχάρη τους δύο οδηγούς ΕΚΑΒ, Επαγγελματίες Οπλίτες, που έχουν τοποθετηθεί εκεί.

 

Μετά το πέρας των επισκέψεών του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Σάμο, όπου επισκέφθηκα μονάδες του νησιού και ενημερώθηκα για τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελούν. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και με τους Εθνοφύλακες που διαδραματίζουν διττό ρόλο, ως μέλη της τοπικής κοινωνίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Βρέθηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου έχουμε διαθέσει δύο στρατιωτικούς ιατρούς που καλύπτουν κρίσιμες ειδικότητες, Παθολόγου και Καρδιολόγου, καθώς στο Περιφερειακό Ιατρείο Σάμου, όπου έχουμε διαθέσει δύο Επαγγελματίες Οπλίτες οδηγούς ΕΚΑΒ και τους ευχαρίστησα για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Στρατόπεδο «ΦΛΟΚΑ» και να δω από κοντά τα μηχανήματα του Μηχανικού που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των έργων Πυροπροστασίας.

 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συνεχίζει να διαφυλάττει την εθνική κυριαρχία, τα δίκαια της Πατρίδας μας και το αίσθημα ασφάλειας των ακριτικών μας περιοχών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Σάμος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, θα συνεχίσουν να αποδεικνύουν έμπρακτα το έντονο κοινωνικό τους πρόσημο, είτε όσον αφορά την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, είτε τη συνδρομή στην Πολιτική Προστασία, είτε όπου αλλού παραστεί ανάγκη.»

 

Related posts

Σύλλογος «ΕυΠο»: Αναγνώριση του έργου των νοσηλευτών Χολέβα και Σοφούλη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

admin

Οι διακριθέντες στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς: «Μικρός Ευκλείδης», «Γιάννης Ράλλης» και «Πυθαγόρας»

admin

Δόρυσσα – Ποτοκάκι και Γλυκόριζα: Οι γαλάζιες σημαίες της Σάμου

admin

Εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου εκ Χώρας

admin

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο από τους μαθητές 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σάμου

admin

Ματαίωση διεξαγωγής εξετάσεων «Τύπου PISA» στη Σάμο

admin

Εμφάνιση αγριογούρουνων στην Περιμετρική Οδό της Σάμου

admin

Καρλόβασι Σάμου: Νέα μόδα – Καφές και κούρεμα στον ίδιο χώρο

admin

Aegean Airlines: Καθημερινές πτήσεις για Σάμο με Air Bus αυτό το Καλοκαίρι

admin