Connect with us

Σαμιακά

Επίσκεψη υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη σε δομές Ψυχικής Υγείας της Σάμου

Published

on

Επίσκεψη στις Δομές Ψυχικής Υγείας της Σάμου, συνοδευόμενη από ειδικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ψυχίατρο, Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό, πραγματοποίησε σήμερα η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Η επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας στη Σάμο κρίθηκε αναγκαία, καθώς ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί σε συνδυασμό με το τραγικό γεγονός της απώλειας των δύο παιδιών, έχει δημιουργήσει πολυποίκιλα προβλήματα και ανάγκες ψυχολογικής στήριξης τόσο των οικογενειών, των εκπαιδευτικών και των συμμαθητών των δύο άτυχων παιδιών, όσο και συνολικά των κατοίκων που επλήγησαν από το κτύπημα του εγκέλαδου.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας της στη Σάμο, η κα Ράπτη επισκέφθηκε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νησιού όπου και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Διευθυντή κ. Θ. Χατζηβεη, με αντικείμενο τις ανάγκες για παιδοψυχίατρο και διοικητικό προσωπικό.

Ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου με τον Διοικητή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά η δημιουργία κινητής Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για την εξυπηρέτηση των απομακρυσμένων περιοχών του νησιού, καθώς και η δημιουργία ειδικού θαλάμου για τη βραχεία νοσηλεία περιστατικών ακούσιας νοσηλείας, προκειμένου να μη γίνεται μεταγωγή νοσηλευόμενων χωρίς αποχρώντα λόγο στην Αθήνα.

Η Υφυπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου, όπου κατά την διάρκεια συνάντησης με τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο οργάνωσης για την καταγραφή και διεκπεραίωση των αιτημάτων στήριξης των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό.

Παράλληλα, η κα Ράπτη ενημερώθηκε για τους τρόπους στήριξης των οικογενειών όσων επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό από τους εκπροσώπους του Κέντρου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας «Ο Φάρος», με τους οποίους συζήτησε τις ανάγκες σχεδιασμού και συντονισμού δράσεων ενόψει της υπογραφής της νέας προγραμματικής σύμβασης για την περίοδο 2021-2026.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τη Σάμο, η Υφυπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Δομές Ψυχικής Υγείας του νησιού να παρέχουν ουσιαστική στήριξη στους πολίτες.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Προσοχή εφιστά η Πυροσβεστική Σάμου για την καύση γεωργικών υπολειμμάτων

Published

on

By

Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές, ακόμα και τώρα, έκανε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμου, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς που έχουν παρατηρηθεί στην ύπαιθρο, λόγω  της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων.

Ο κ. Μιαούλης αναφέρει

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Υπηρεσία μας καλείται σχεδόν σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται από αμέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μια αύξηση στην εκδήλωση πυρκαγιών προερχόμενη κατά κύριο λόγο από καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων, σε σημεία τα οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς πνέοντες ανέμους στην ευρύτερη περιοχή της Π/Ε Σάμου, προσαυξάνουν σημαντικά την επικινδυνότητα ταχείας επέκτασης με ταυτόχρονη πρόκληση σημαντικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο.

Επιπλέον, τονίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η καύση γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται κατά την παρούσα χρονική περίοδο, μόνο εφόσον ο ενεργών αυτής προβεί στην λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων.

Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους του Νησιού, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε διαφορετική περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων»

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή «Ξυλάκι»

Published

on

By

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή «Ξυλάκι» Καρλοβάσου, με την άμεση πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη περιοχή από το πρώτο λεπτό βρέθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης, για τον συντονισμό των ενεργειών, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος πολίτικης προστασίας της κοινότητας Καρλοβάσου ,Χρήστος Σακελλάρης και εθελοντές .

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-196 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος3 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή