Connect with us

Πολιτικά

ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ- Δήλωση Γιώργου Ορφανίδη

Published

on

Καθ’ όλη την εποχή  της μεταπολίτευσης η χώρα μας δυναστεύεται. Η μεθοδική δικτύωση των άπληστων συμφερόντων -εγχώριων και υπερεθνικών- συνεχίζουν να απομυζούν τον μόχθο των Ελλήνων και τεράστιο ενεργειακό πλούτο της χώρας μας.

Ανήκω στη γενιά της μεταπολίτευσης και στα σαράντα πέντε μου χρόνια, το διάστημα  που μέχρι σήμερα μεσολάβησε από την εξέγερση των Ελλήνων φοιτητών, και κατ’ επέκταση του λαού, με ορόσημο το Πολυτεχνείο, δεν δικαίωσε τις έλλογες προσδοκίες της πατρίδας μας.
Η έννοια της δημοκρατίας διαρκώς εξευτελίζεται, η πολιτική απαξιώνεται, η οικονομία χειροτερεύει, η παιδεία δυναστεύεται, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, τα εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώνονται, η εργασία μετεξελίσσεται σε δουλεία, η ανεργία με την ανέχεια καλπάζουν, οι συντάξεις διαρκώς μειώνονται, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρεοκοπούν υπό το βάρος της δανειακής τοκογλυφίας και της αβάσταχτης φορολογίας.

Υπό αυτές τις αδιέξοδες συνθήκες η υπογεννητικότητα της χώρας μας αυξάνεται αλματωδώς και οι νέες γενιές των Ελλήνων μεταναστεύουν κατά συρροή, αναζητώντας σε άλλες χώρες, αυτό που μπορούσε κι όφειλε να τους παρέχει η γενέτειρά τους. Βιώνουμε τις συνέπειες  ενός χρέους  απεχθούς, επαχθούς και προπαντός παράνομου, καθώς καταστρατηγεί τόσο το εθνικό όσο και το Διεθνές Δίκαιο. Είναι οι επάλληλες συνταγματικές εκτροπές, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου,  η υπερφορολόγηση, οι κατασχέσεις ιδιωτικών περιουσιών, η ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους. Όλα αυτά οδηγούν σε απώλειες ζωών, σηματοδοτούν μια πρωτοφανή -για περίοδο ειρήνης- γενοκτονία του ελληνικού λαού!

Εξαιτίας των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών η χώρα μας, και κυρίως τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, μετατρέπονται σε ανθρωπαποθήκες για τα σκλαβοπάζαρα της νέας εποχής. Η εθνική μας επικράτεια, τα σύνορά μας, σε στεριά και θάλασσα, γίνονται γκρίζες ζώνες προς διαπραγμάτευση από τους δανειστές, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, Ευρωπαίους κι Αμερικανούς. Η κατάφορη αμφισβήτηση της εδαφικής μας επικράτειας επαφίεται στην καλή τους θέληση, η εθνική μας ακεραιότητα στα δικά τους διαπραγματευτικά παιχνίδια με τους γείτονές μας, όπως το είδαμε με τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως το βλέπουμε με τον Ερντογάν και τις πρωτοφανείς προκλήσεις της Τουρκίας…

Κι όλα αυτά γιατί μας κυβερνούν πολιτικοί που διαιωνίζουν τη διαφθορά, ενισχύουν και διογκώνουν το πελατειακό κράτος, παρασιτούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, προς όφελος των «ημετέρων» στον κόσμο του χρήματος. Βλέπω να έχει μετατραπεί η δημοκρατία σε  οικογενειοκρατία και κομματοκρατία. Να λαμβάνονται ερήμην μας, αλλά πάντα «για το καλό μας» αποφάσεις που ευνοούν μια μικρή ολιγαρχία και τα ξένα αφεντικά τους. Σχεδόν δέκα χρόνια τώρα, η χώρα μας βρίσκεται υπό Κατοχή, οικονομική μεν, αλλά κατοχή! Με όλα τα χαρακτηριστικά και τις συνέπειες μιας Κατοχής, που έχει επιβληθεί από τους δανειστές και «σωτήρες μας» σε αγαστή συνεργασία με το εγχώριο πολιτικό προσωπικό της επιλογής τους.

Το ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι» αδυσώπητα επανέρχεται  καθοριστικά επίκαιρο και σε αυτές τις επικείμενες εκλογές η απάντηση καθίσταται περισσότερο επιτακτική. Όλοι μας καλούμαστε να λάβουμε θέσεις και αποφάσεις. Οι αντοχές και η ανοχή που αδικαιολόγητα επιδείξαμε όλη αυτή τη μακρά περίοδο της δοκιμασίας μας υπό το καθεστώς της Κατοχής, είναι αναμφισβήτητο πλέον ότι γιγάντωσαν την κοινωνική αδικία. Η ανοχή μετεξελίσσεται σε συνενοχή, όταν μακροημερεύει αναίτια. Και οφείλουμε να διατρανώσουμε την καθολική μας άρνησή στην υποταγή που μας πρεσβεύουν οι σκόπιμα αφανείς συμφεροντολόγοι.

Θα μείνουμε αδρανείς κι απαθείς ως πολίτες; Ή ως πατριώτες, γόνοι της γης που γέννησε την Δημοκρατία, θα δραστηριοποιηθούμε για να πάρουμε τη τύχη της χώρας μας στα χέρια μας;

Προσωπικά, θεώρησα ότι ως Έλληνας πολίτης δικαιούμαι μια πατρίδα με αλώβητη αξιοπρέπεια, με περισσότερη αισιοδοξία, με ανυποχώρητο σεβασμό στην ιστορία των προγόνων μου, με περισσότερη ελπίδα και αδιαπραγμάτευτα ανθρωπιστικά & κοινωνικά δικαιώματα.
Αποφάσισα να μετέχω ως υποψήφιος βουλευτής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) , το οποίο, με στόχο την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας-ανεξαρτησίας, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, απηύθυνε δημόσια κάλεσμα συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών-πατριωτικών δυνάμεων της χώρας για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου. Το δημοκρατικό-πατριωτικό αυτό Μέτωπο άρχισε να δημιουργείται με τη σύμπραξη  κι άλλων δυνάμεων όπως:  το  Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ), το Δημοκρατικοί Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, τη στήριξη διαφόρων ενώσεων, όπως δανειοληπτών και πολυτέκνων. Και το Μέτωπο συνεχώς διευρύνεται…

Μετέχω σε αυτή την κίνηση,  επειδή νιώθω την ευθύνη της γενιάς μου, ως επαγγελματίας, ως νέος γονιός και ως ενήλικας συνειδητοποιημένος πολίτης. Και τούτο επειδή, μετρώντας αντικειμενικά την πολιτική μας πραγματικότητα, διαπίστωσα ότι τα επονομαζόμενα ¨μεγάλα¨ κόμματα μάς έχουν κατ’ εξακολούθηση  απογοητεύσει, ότι στις προτάσεις τους υπερέχει και πάλι το ψεύδος, υπερτερεί η πολιτική υποκρισία . Γιατί γνωρίζουν ότι τίποτα δεν μπορούν να εφαρμόσουν  απ’ όσα προεκλογικά χωρίς κόστος υπόσχονται, αν δεν πάρουν την έγκριση των αφεντικών τους εκ Βρυξελλών, των δανειστών και «εταίρων» μας..

Το ΕΠΑΜ ανυποχώρητα, εδώ και οκτώ χρόνια, επιδιώκει την ένωση του λαού μας και μάχεται κατά του σύγχρονου εχθρού της Πατρίδας μας, τη παγκοσμιοποίηση των Αγορών. Αποτελείται από ανθρώπους όλων των τάξεων, που χωρίς διακρίσεις ή αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες συσπειρώνονται σε ένα κοινό όραμα, σε έναν κοινό στόχο: τη Λευτεριά της πατρίδας μας, την εθνική κυριαρχία, την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας και της Δημοκρατίας, την τιμωρία των ενόχων, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Το ΕΠΑΜ προτείνει μια ξεκάθαρη, σαφή κι ολοκληρωμένη λύση για τη διέξοδο της Ελλάδας από τη μέγγενη της υποταγής και της υποδούλωσης. Έχει αποδείξει με τη μήνυση-έγκληση επί εσχάτη προδοσία, που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου στον Άρειο Πάγο,  ότι το χρέος είναι παράνομο και μια πατριωτική κυβέρνηση οφείλει να το καταγγείλει στη Διεθνή κοινότητα και να προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του. Μια πατριωτική κυβέρνηση οφείλει να κάνει εκκαθάριση των τραπεζών και να προχωρήσει στην κρατικοποίηση των πιο βασικών από αυτές, και με εθνικό νόμισμα να ανακτήσει η χώρα το δικαίωμα άσκησης εθνικής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Όλα αυτά είναι εφικτά και υλοποιήσιμα και το ΕΠΑΜ έχει δεσμευτεί νομικά με κοινωνικό συμβόλαιο απέναντι στον κάθε πολίτη για την άμεση εφαρμογή τους[1]. Για τούτο επέλεξα ύστερα από μεγάλη περίσκεψη να μετέχω σε ένα έντιμο πολιτικό κόμμα, που εκφράζει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού και την επιθυμία του για ανατροπή και αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Οι δανειστές μάς θέλουν ηττοπαθείς, προσκυνημένους ραγιάδες. Το σύστημα μάς θέλει παθητικούς, πειθήνιους δέκτες των επιλογών του. Οι ισχυροί μάς θέλουν να απέχουμε από την πολιτική και τις εκλογές, ή έστω να τιμωρούμε πότε τον ένα και πότε τον άλλο υποτακτικό τους στην πολιτική σκηνή. Να διώχνουμε τον Αλέξη για να φέρουμε τον Κυριάκο… σαν να είμαστε χρυσόψαρα, χωρίς μνήμη, χωρίς αντίληψη. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον γνωρίσαμε, τη ΝΔ όμως την ξέρουμε από παλιά όπως και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα ρετάλια τους και τις μεταμφιέσεις τους! Τα προβεβλημένα ως «μεγάλα» κόμματα έχουν εθιστεί στην εξάρτηση της δουλοπρέπειας και στην υποταγή, νιώθουν ασφαλείς στην ακριβά πληρωμένη προβολή της προπαγάνδας  των συστημικών ΜΜΕ,  που προωθούν τη  διαφήμιση τους, για να επιβάλλουν και πάλι, μέσω της εναλλασσόμενης δυναστείας τους ως «σωτήρες» μας, τις επιταγές των αφεντικών τους, των Θεσμών, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των Ευρωπαίων «εταίρων» μας. Ας μη τους επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν! Να μη μας εξωθήσουν στην τυφλή τιμωρητική ψήφο, ούτε να μας οδηγήσουν τρομοκρατημένους να δώσουμε συγχωροχάρτι σε όσους μας κατέστρεψαν και μας καταστρέφουν καθημερινά!

Προσωπικά έλαβα θέση και πήρα την δική μου απόφαση. Και το έπραξα συνειδητά, επειδή θεωρώ ότι η διαμαρτυρία από μόνη της δεν αρκεί, για ν’ ανατρέψει τις συνθήκες που μας επέβαλαν.

Θεωρώ ότι ως πολίτες, και κυρίως ως Έλληνες, κανείς μας δεν πρέπει, στις επικείμενες τούτες εκλογές,  να εμπλακεί στην πολιτική παγίδα που έντεχνα στήνεται από τους επίδοξους εραστές της εξουσίας, της διαπλοκής, της κομματοκρατίας και της υποταγής. Για ν’ απαλλαγεί η Πατρίδα από τα δεσμά που της έχουν επιβάλλει οι δήθεν απροσδιόριστοι, αλλά πραγματικοί εξουσιαστές, δια μέσω των πολιτικών υποτακτικών τους, σάς καλώ να προσμετρήσετε την ευθύνη της επιλογής σας.

Και σε αυτή μου την πρωτοβουλία, αιτούμαι και την δική σας ηθική και πολιτική συμπαράσταση.
Για τον Γιο μου και τα παιδιά σας!

Γιώργος Ορφανίδης

Ελεύθερος Επαγγελματίας

τεχνικός συστημάτων πληροφορικής,

Υποψήφιος Βουλευτής με την εκλογική συνεργασία

ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ

 

Comments

comments

Πολιτικά

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς Τσίπρα : Η δομή στο Βαθύ θα κλείσει

Published

on

By

Ανακοίνωση – Απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο κ Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική.

Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Διαβεβαίωση Χρυσοχοϊδη σε Στεφανάδη : Το hotspot στο Βαθύ θα κλείσει οριστικά

Published

on

By

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, Καθηγητής Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης, είχε, σήμερα Τετάρτη , άμεση επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σχετικά με το σοβαρό θέμα που ανέκυψε από το έγγραφο του Υπουργού, για τη νέα δομή που θα λειτουργήσει στη Σάμο με στόχο την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Ο Υπουργός επανέλαβε στο Βουλευτή Σάμου ότι οι δύο παράλληλες υπηρεσίες θα λειτουργούν στο ΙΔΙΟ νέο κέντρο που δημιουργείται στην περιοχή Ζερβού.

Συνεπώς, στο ΙΔΙΟ κέντρο, η μία υπηρεσία θα αφορά στην ταυτοποίηση και η άλλη στη φιλοξενία κράτηση των μεταναστών-προσφύγων. Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοϊδης επανέλαβε για ακόμα μία φορά τη διαβεβαίωση ότι το υπάρχον hotspot στην περιόχή του Βαθιού θα κλείσει οριστικά και ο χώρος θα αποδοθεί στο δήμο.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Γεννηματά προς Μητσοτάκη : Οι Σαμιώτες έχουν ήδη πέσει θύματα εξαπάτησης

Published

on

By

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά έπειτα από την επίσκεψή της στη Σάμο. Κατά την συζήτηση στην Βουλή η κ. Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:

“Πήγα και στη Σάμο πριν λίγο καιρό. Όταν πήγα το Κέντρο φιλοξενούσε, σχήμα λόγου το φιλοξενούσε, 5.750 άτομα. Σήμερα ο αριθμός έχει ξεπεράσει τα 6.900.

Δίπλα στην πόλη, μέσα στα σπίτια τους είναι ο καταυλισμός.

Δέχτηκαν να γίνει νέα δομή δυναμικότητας 1.200 ανθρώπων και κλειστό κέντρο για άλλους 300.

Και εσείς τώρα ανακοινώνετε δομή για 5.000. Για ποια αποσυμφόρηση μιλάτε; Η υπομονή στη Σάμο έχει εξαντληθεί.   Έχουν ήδη πέσει θύματα εξαπάτησης πάρα πολλές φορές, γι αυτό δεν σας πιστεύουν.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες.

Δεν αντέχουν άλλο οι κάτοικοι και  είναι ντροπή για τη χώρα μας , για την Ευρώπη, για τον πολιτισμό μας να ζουν άνθρωποι , πρόσφυγες κάτω από αυτές τις συνθήκες.”

            Στα πλαίσια της απάντησής του ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε:

“          Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, αυτή η εποχή έχει περάσει. Τα σύνορα πλέον φυλάσσονται.

            Αναφερθήκατε στην Σάμο, έχω απόλυτη κατανόηση του προβλήματος. Το πρόβλημα είναι ο άθλιος καταυλισμός στο Βαθύ. Στη θέση του θα είναι νέα δομή μακρυά από την πόλη με μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτή που είχε η παλιά. Βέλτιστη λύση δεν υπάρχει. Χαίρομαι που οι τοπικοί παράγοντες κατανοούν ότι αυτή η πρόταση είναι η καλύτερη δυνατή.

Δυστυχώς ο εμπαιγμός των νησιωτών συνεχίζεται στο δρόμο που χάραξε και η προηγούμενη Κυβέρνηση. Έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, ελπίζουμε να κατανοήσουν οι κυβερνώντες πως το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι ένα ζήτημα ευρωπαϊκό και όχι εθνικό. Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων και να σηκώσουν τα βάρη όλες οι χώρες και όποια αρνείται να έχει οικονομικές κυρώσεις. Ή υπάρχει αλληλεγγύη στην Ευρώπη και προχωράμε όλοι μαζί ή δεν υπάρχει. Δεν μπορεί μόνο η Ελλάδα να σηκώνει όλα τα βάρη. Πρέπει η FRONTEX να γίνει επιτέλους πραγματική συνοριοφυλακή και όχι μόνο να παρατηρεί, να κάνει και προσυνοριακό έλεγχο στο έδαφος της Τουρκίας και να σταματάει τις βάρκες και τους διακινητές από πριν.

Κύριε Πρωθυπουργέ τα σύνορά μας δεν φυλάσσονται επαρκώς, αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι αυξημένες ροές που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα. Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να μας εξηγήσετε πως οι  καθολικές και εκκωφαντικές αντιδράσεις και η αντίθεση του συνόλου των τοπικών κοινωνιών, μέσω των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων τους στον Α’ και Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης (που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την παράταξή σας), μεταφράζονται από εσάς ως συναινετικές και υποστηρικτικές προς την δημιουργία νέων δομών μεγάλης χωρητικότητας στα νησιά μας.

Επίσης κατά την επίσκεψη της κ. Γεννηματά στο νησί μας της παραδόθηκε, από την Ν.Ε. Σάμου και την Τοπική Οργάνωση Καρλοβάσου του Κινήματος, υπόμνημα για τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στις δομές Υγείας του νησιού μας. Μετά από συνεργασία με τον Βουλευτή Αργολίδας και υπεύθυνο του τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέα Πουλά κατατέθηκε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί και τις άμεσες ανάγκες που προκύπτουν στο Γ.Ν. Σάμου και στο Κ.Υ. Καρλοβάσου.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 25-11-2019

 

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια

 

Θέμα : «Άμεσες και επείγουσες οι υγειονομικές ανάγκες στο δοκιμαζόμενο νησί της Σάμου».

Η κοινωνική συνοχή στο νησί της Σάμου δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Το υφιστάμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, που λειτουργεί εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας του νησιού, έχει υπερπληθυσμό δεκαπλάσιο της χωρητικότητας του!!! Οι παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας στο νησί είναι αλληλένδετες με το βιοτικό επίπεδο των μονίμων κατοίκων και των εγκλωβισμένων προσφύγων – μεταναστών σε αυτό.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στ. Πέτσας, στην ανακοίνωση των έξι μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, επανέλαβε τη «δέσμευση της κυβέρνησης για βελτίωση των δομών Υγείας, Παιδείας, Κοινής Ωφέλειας και Τουρισμού στα νησιά που δοκιμάζονται».

Ταυτόχρονα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί ως ύστατη φωνή αγωνίας της τοπικής κοινωνίας και στον Δήμο Δυτικής Σάμου οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και της πρωτοβάθμιας φροντίδας στο νησί συνολικά.

Επειδή καλές είναι οι εξαγγελίες προθέσεων, αλλά οι λύσεις που απαιτούνται είναι άμεσες. Επειδή είναι αδιάφορο για την τοπική κοινωνία εάν τα προβλήματα κληροδοτήθηκαν ή όχι από την προηγούμενη κυβέρνηση,

 

 

 

 

 

 

 

Ερωτάσθε :

 

  1. Ποια είναι τα συγκεκριμένα οικονομικά και θεσμικά κίνητρα που θα δοθούν για την κάλυψη των τριών κενών οργανικών θέσεων Παιδιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου που επί δώδεκα μήνες λειτουργεί με μία και μοναδική Παιδίατρο ;
  2. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επαναπροκήρυξη αυτών των τόσο κρίσιμων για το νησί θέσεων ;
  3. Με δεδομένη την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σάμου, ποιος είναι ο σχεδιασμός της πολιτικής ηγεσίας για την επαρκή και άμεση στελέχωσή του ;
  4. Ποια είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που θα λάβετε για τη συνέχιση της ομαλής 24ώρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και την μη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας στον Δήμο Δυτικής Σάμου ;
  5. H κυβερνητική δέσμευση για βελτίωση των δομών Υγείας περιλαμβάνει και τις προσλήψεις μεταφραστών από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας μέσω του προγράμματος Philos 2 που έχουν καθυστερήσει υπερβολικά ;
  6. Η κυβερνητική δέσμευση για βελτίωση των δομών περιλαμβάνει και την πρόσληψη προσωπικού ( πλήρωμα ασθενοφόρου ) στο ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ;
  7. Η κυβερνητική δέσμευση περιλαμβάνει και την παροχή οικονομικών και θεσμικών κινήτρων για τις κενές οργανικές θέσειςειδικευόμενων ιατρών ή την πρόσληψη επικουρικών ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ώστε να βοηθηθούν οι εφημερίες του ;
  8. Τέλος, η κυβερνητική δέσμευση περιλαμβάνει και την άμεση ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου με προσλήψεις μονίμου προσωπικού ( ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό ) με την αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προσθέτων λειτουργικών αναγκών που θα προκύψουν ;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Ανδρέας Πουλάς

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017