19.9 C
Σάμος
25/09/2022
Σαμιακά

Επανέναρξη θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων οδήγησης στη Σάμο

Ο  αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μεταφορών & Επικοινωνιών κος Νύκτας σε συνέντευξή του σήμερα δήλωσε ότι οι  διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνεχίζουν κανονικά και παρέχουν  στους πολίτες πλήρεις υπηρεσίες για όλες τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και εγκυκλίους των συναρμόδιων Υπουργείων υποδεχόμαστε το κοινό ΜΟΝΟ σε επείγουσες περιπτώσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν διαδικτυακά, κατόπιν προηγουμένως συμφωνηθέντος ραντεβού με τηλέφωνο ή email.

Οι  υπηρεσίες, από τις πρώτες σε πανελλαδική κλίμακα, προγραμμάτισαν και εκκίνησαν εκ νέου τη διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων από τις 12-05-2020, ικανοποιώντας το σύνολο των αιτούντων εκπαιδευτών από τις σχολές οδηγών, προσθέτοντας μάλιστα μια επιπλέον ημέρα θεωρητικών εξετάσεων. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι, οι εξετάσεις ξεκίνησαν στη Σάμο στις 12-05-2020, στη Χίο στις 14-05-2020 και στη Λέσβο στις 14-05-2020.

Επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες  συνεχίζουν και μεριμνούν για την πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους εξεταζόμενους κατά τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, οι οποίες διεξάγονται με πλήρη συμμόρφωση στα προβλεπόμενα μέτρα. Όλοι οι εξεταστές, έχοντας ενημερωθεί σχετικά, φέρουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας (μάσκες, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά) και τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας με τις θεωρητικές εξετάσεις να διεξάγονται με το 50% της δυναμικότητας της αίθουσας εξετάσεων, προκειμένου οι υποψήφιοι και οι εξεταστές να είναι ασφαλείς.

Τονίζεται πως εκπαιδευτές και εξεταζόμενοι οφείλουν να φέρουν όλοι ανεξαιρέτως το δικό τους απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας (μάσκες, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά) και.

Ακόμα ενημερώνει τους υποψήφιους οδηγούς ότι, από την Δευτέρα 11-05-2020 έχει ενεργοποιηθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  η διαδικασία της χορήγησης «προσωρινής άδειας οδήγησης» στους υποψήφιους οδηγούς που επιτυγχάνουν στην πρακτική εξέταση κάθε κατηγορίας οχημάτων ως εξής: ο υποψήφιος οδηγός 48 ώρες μετά την επιτυχή πρακτική του εξέταση μπορεί να εισέλθει στον διαδικτυακό τόπο (website) www.gov.gr με τους προσωπικούς του κωδικούς του taxisnet και να προβεί στην εκτύπωση της προσωρινής άδειας οδήγησής του, η οποία έχει ισχύ 4 μηνών.

Τα ΚΤΕΟ και ΙΚΤΕΟ της Π.Ε. Βορείου Αιγαίου επαναλειτουργούν κανονικά, ήδη από τις 04-05-2020 όπου και πραγματοποιούνται τεχνικοί έλεγχοι αυτοκινήτων (επιβατικών, φορτηγών και λεωφορείων), πάντοτε βεβαίως κατόπιν ραντεβού.

Τέλος ευχαρίστησε  το προσωπικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τους εκπαιδευτές και τους εξεταζόμενους για την άψογη συνεργασία, και την ετοιμότητά τους, ούτως ώστε όταν  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέτρεψε και πάλι την διεξαγωγή θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων το έκαναν πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Related posts

Λιποθυμικό επεισόδιο επιβάτη σε πτήση προς Σάμο

admin

Γιάννης Καλτάκης: «Ήρθε η στιγμή να αφήσουμε οριστικά πίσω την Σάμο της μιζέριας και της παρακμής»

admin

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Μάνος Βαλής: Εξαιρετική χρονιά για τη Σάμο παρά την μικρή μείωση σε σχέση με το 2019

admin

Εμπόδια στον οδηγό όδευσης τυφλών στη πόλη της Σάμου

admin

Συμβολικές παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου σε ΔΕΗ, σούπερ μάρκετ

admin

North Evia- Samos Pass: Από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η 4η φάση

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου “Πάμε Σάμο” 

admin

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και κανονικές θερμοκρασίες το Σ/Κ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα