16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Πολιτικά

Επανακαταμέτρηση για την διαφορά ψήφων μεταξύ Μ. Αγγελόπουλου και Β. Ευστρατίου

Επανακαταμέτρηση της σταυροδοσίας των υποψηφίων της ΝΔ ζήτησε με αίτηση του που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Σάμου, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Η διαδικασία έγινε μετά από αίτημα του Μιχάλη Αγγελόπουλου, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις τρεις σταυρούς λιγότερους από την υποψήφια βουλευτή Βασιλική Ευστρατίου που απέσπασε 2. 514 ψήφους.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα νέα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων της ΝΔ στο Νομό Σάμου , έπειτα από την ολοκλήρωση των διεργασιών που θα  ξεκινήσει το Πρωτοδικείο Σάμου.

ΔΗΛΩΣΗ / MHNYMA ΜΙΧΑΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΨΗΦΩΝ

Αγαπητοί μου συμπολίτες.

Το αίτημά μου για επανακαταμέτρηση των σταυρών στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Σάμου, δεν είναι κάτι πρωτοφανές σε εκλογικές αναμετρήσεις. Το προβλέπει ο νόμος και έχει ζητηθεί και διεξαχθεί δεκάδες φορές, ακόμη και σε περιπτώσεις με τριψήφιες ή και τετραψήφιες επίσης διαφορές -με τα αποτελέσματα να προκαλούν, συχνά, έκπληξη. Με την τελική καταμέτρηση στο Νομό Σάμου να παρουσιάζει μια διαφορά μόλις 3 σταυρών μεταξύ δεύτερου και τρίτου, δηλαδή αριθμό απολύτως μέσα στα όρια του πιθανού ανθρώπινου λάθους, μια επανακαταμέτρηση είναι, θεωρώ, επιβεβλημένη για λόγους, πρωτίστως, δημοκρατικής τάξης, διότι στις εκλογές, η λαϊκή βούληση πρέπει να εκφράζεται με απόλυτα ακριβή τρόπο.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η καταμέτρηση στα 112 εκλογικά τμήματα του Νομού, δίνει στη γαλάζια παράταξη κι έναν δυσανάλογα μεγάλο (πολύ πάνω από 1.000) ψηφοδέλτια είτε χωρίς σταυρό, είτε με δύο ή και τρεις -οπότε η ψήφος προσμετράται στο κόμμα, αλλά  κανείς απ’ τους υποψηφίους δεν πιστώνεται προτίμηση.

Με έμφαση θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι λόγοι που ζήτησα επανακαταμέτρηση δεν είναι προσωπικοί, αλλά ηθικής τάξεως και σεβασμού στο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών. Η παράταξή μας παραμένει αρραγής και αφοσιωμένη στο σκοπό μας, που είναι η αυτοδυναμία με μεγάλη πλειοψηφία στις ερχόμενες εκλογές. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γι’ αυτό το σκοπό, στις λίγες εβδομάδες που απομένουν…

 

Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος

 

 

Related posts

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Βαθύ

admin

Παρέμβαση Στεφανάδη στον Γεωργιάδη: Ακόμα μια θέση Ιατρού στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ανάμεσα στα τέσσερα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ

admin