14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Δήμος

Επαφές του Δήμου Δυτικής Σάμου στην Πολωνία 

Επίσκεψη αποστολής στην πόλη της Λόμζα και συμμετοχή Δήμου Δυτικής στο Συνέδριο με θέμα: «Διεθνοποίηση οικονομικών και επιστημονικών δεσμών»

 

Στο διακρατικό συνέδριο «Scientific Podlasie: Internationalization of Podlasie SMEs» στην πόλη της Lomza στην Πολωνία  είχε την τιμή να συμμετέχει ο Δήμος Δυτικής Σάμου την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022,  μετά από επίσημη πρόσκληση που είχε αποστείλει ο Δήμαρχος της πόλης Mariusz Chrzanowski.

Το συνέδριο αφορούσε τις διακρατικές συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κλάδου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε με συνάντηση  στο Δημαρχείο της πόλης όπου η δημοτική αρχή υποδέχθηκε τη  Γενική Γραμματέα του Δήμου κα. Πατρώνη Ιωάννα.

Εκεί έγινε παρουσίαση των δήμων , αναπτύχθηκε διαλογική συζήτηση για την προοπτική   ανάπτυξης μιας διεθνούς συνεργασίας και έγινε η εθυμοτυπική ανταλλαγή δώρων.

Στην συνέχεια η αποστολή ξεναγήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης Lomza όπου διακεκριμένοι μουσικοί έδωσαν ένα κονσέρτο προς τιμή της μας, στο Μουσείο Ιστορίας, στην Έκθεση Εξόρυξης  φυσικού Ορυκτού  καθώς και στο Επαγγελματικό Λύκειο όπου οι μαθητές  υποδέχθηκαν την αποστολή και προς έκπληξη όλων είχαν προετοιμάσει    γεύμα εργασίας των συμμετεχόντων.

Το απόγευμα η εκπρόσωπος του Δήμου  Δυτικής συμμετείχε στο διακρατικό συνέδριο όπου παρουσίασε το νησί,  τη δυναμική του και  τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα στους τομείς  του τουρισμού και του εμπορίου.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος : o  Δήμος της Lomza (διοργανωτής) το Πολωνικό Ελληνικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο , ξένες αντιπροσωπείες από την Ελλάδα (Δήμος Δυτικής Σάμου), από την  Ουκρανία (Zwiahel, Borysław, Kołomyja),  από τη Λιθουανία (περιφέρεια Solecznicki), από  την Τουρκία (Αττάλεια/Muratpasa) καθώς και παράγοντες του αθλητικού  χώρου. Συνολικά πάνω από 30 συμμετέχοντες. Ανάμεσα στους ξένους καλεσμένους ήταν ο Ανάργυρος Κρεμίτσας και ο Richard Grootscholten, άνθρωποι από τον κόσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι επαφές έγιναν  με σκοπό την εξωστρέφεια και την προώθηση  του τουριστικού μας προϊόντος δημιουργώντας γερή βάση για την ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου  πολυεπίπεδης συνεργασίας.

 

 

Related posts

Καρλόβασι: Η σατιρική αναπαράσταση του Σαμιώτικου γάμου

admin

Η ΛΑΣ Δήμου Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ

admin

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατ. Σάμου (πρόγραμμα τριημέρου)

admin

“Κόβει” το νερό ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε καταναλωτές με ανεξόφλητους λογαριασμούς

admin

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατ. Σάμου: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πέτρου Γρύλλου

admin

Υπογραφή ιδρυτικής διακήρυξης «Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Συνάντηση δημάρχου με τον Γ.Γ. Νησιωτικής πολιτικής

admin

Ορκωμοσία νέας Κοινοτικής Συμβούλου

admin

Ψήφιση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin