28.9 C
Σάμος
19/08/2022
Σαμιακά

Επιμελητήριο Σάμου : Φαινόμενα εμπορευματοποίησης της κάρτας ‘’SAMOS PASS’’

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κυρίου Γεωργίου Κυριαζή προς τους αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με το νέο μέτρο ενίσχυσης “Samos Pass.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για την ιδιαίτερη μέριμνα που επιδείξατε ως Κυβέρνηση απέναντι στο νησί της Σάμου έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 με την εφαρμογή της οικονομικής ενίσχυσης ‘’SAMOS PASS’’.

Παράλληλα, οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι η Κυβέρνηση επέδειξε πρωτοφανές ενδιαφέρον και ευρηματικότητα, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την τοπική κοινωνία και να δώσει κίνητρα στους πολίτες από όλη την χώρα να επισκεφτούν πανέμορφες περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί από καμία άλλη Κυβέρνηση.

Ωστόσο, έπειτα από την εφαρμογή της πρώτης φάσης του ‘’SAMOS PASS’’, ως Επιμελητήριο, δεχθήκαμε οχλήσεις από πολίτες σχετικά με την μη εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων και δικλείδων ασφαλείας προκειμένου η ενίσχυση αυτή να προσφερθεί σε ανθρώπους που όντως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν στην πραγματικότητα την οικονομική ενίσχυση και να επισκεφτούν το νησί της Σάμου.

Αναγνωρίζουμε ότι, εξαιτίας της πρωτόγνωρης για το κράτος εφαρμογής μιας τέτοιας ενίσχυσης, είναι λογικό να υπάρξουν μικρές παραλείψεις και λάθη, τα οποία όμως μπορούν να διορθωθούν. Η επιστολή μας έχει αυτό τον σκοπό.

Για να είμαστε ακριβείς θα μιλήσουμε με παραδείγματα. Έπειτα από την ολοκλήρωση της διανομής για το ‘’SAMOS PASS’’που αφορά τον μήνα Ιούλιο υπήρξαν φαινόμενα εμπορευματοποίησης της κάρτας από ανθρώπους που δεν σκόπευαν να επισκεφτούν το νησί και ήθελαν με ένα μικρό οικονομικό κέρδος να « πουλήσουν» την κάρτα σε μόνιμους κατοίκους του νησιού. Επιπροσθέτως , έλαβαν την κάρτα προσωρινοί κάτοικοι του νησιού, που φορολογικά φαίνονται διαμένοντες σε άλλο μέρος της Ελλάδας αλλά τυγχάνει για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους να βρίσκονται στη Σάμο για την θερινή περίοδο μη επιτυγχάνοντας έτσι τον πραγματικό στόχο που έθεσε η Πολιτεία με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Ως Επιμελητήριο είμαστε σίγουροι ότι θα λάβετε υπόψη όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω, προκειμένου στις επόμενες φάσεις της εφαρμογής της οικονομικής ενίσχυσης για την Σάμο να μην υπάρξουν φαινόμενα τα οποία θα αμαυρώνουν τον πραγματικό σκοπό του μέτρου που πολύ σωστά η Κυβέρνηση θέσπισε και ο οποίος είναι η προσέλκυση επισκεπτών από όλη τη χώρα, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η αγορά μιας τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει υποφέρει πολλές και συνεχόμενες κρίσεις. Ως φορέας είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και πρόθυμοι για συνεργασία.

Με εκτίμηση 

Ο Πρόεδρος

Κυριαζής Γεώργιος

 

Related posts

ΕΛ.ΑΣ: 586 νεοεισερχόμενοι στην ελληνική επικράτεια αλλοδαποί υπήκοοι Τρίτων Χωρών έχουν συλληφθεί στη Σάμο (από 01-01-2022 έως 18-08-2022)

admin

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Στο Ποτοκάκι για διακοπές η Έλλη Κοκκίνου

admin

Πρόγραμμα παραλαβής σταφυλιών από 22.8.22 έως και 27.8.22

admin

Παρίσι: Παρουσίαση της Πυθαγόρειας Σύνδεσης ενόψει του Φεστιβάλ μουσικής και μαθηματικών στη Σάμο

admin

Eκδήλωση για τον ΔΣΣ στη Λέκκα

admin

Αίθριος καιρός και έντονη ζέστη

admin

Ο Γιώργος Σαμπάνης για την συναυλία του στη Σάμο

admin

Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο ομώνυμο Νησάκι απέναντι από την περιοχή Κότσικας

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα