18.8 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Επιμελητήριο Σάμου : Φαινόμενα εμπορευματοποίησης της κάρτας ‘’SAMOS PASS’’

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κυρίου Γεωργίου Κυριαζή προς τους αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με το νέο μέτρο ενίσχυσης “Samos Pass.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για την ιδιαίτερη μέριμνα που επιδείξατε ως Κυβέρνηση απέναντι στο νησί της Σάμου έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 με την εφαρμογή της οικονομικής ενίσχυσης ‘’SAMOS PASS’’.

Παράλληλα, οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι η Κυβέρνηση επέδειξε πρωτοφανές ενδιαφέρον και ευρηματικότητα, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την τοπική κοινωνία και να δώσει κίνητρα στους πολίτες από όλη την χώρα να επισκεφτούν πανέμορφες περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί από καμία άλλη Κυβέρνηση.

Ωστόσο, έπειτα από την εφαρμογή της πρώτης φάσης του ‘’SAMOS PASS’’, ως Επιμελητήριο, δεχθήκαμε οχλήσεις από πολίτες σχετικά με την μη εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων και δικλείδων ασφαλείας προκειμένου η ενίσχυση αυτή να προσφερθεί σε ανθρώπους που όντως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν στην πραγματικότητα την οικονομική ενίσχυση και να επισκεφτούν το νησί της Σάμου.

Αναγνωρίζουμε ότι, εξαιτίας της πρωτόγνωρης για το κράτος εφαρμογής μιας τέτοιας ενίσχυσης, είναι λογικό να υπάρξουν μικρές παραλείψεις και λάθη, τα οποία όμως μπορούν να διορθωθούν. Η επιστολή μας έχει αυτό τον σκοπό.

Για να είμαστε ακριβείς θα μιλήσουμε με παραδείγματα. Έπειτα από την ολοκλήρωση της διανομής για το ‘’SAMOS PASS’’που αφορά τον μήνα Ιούλιο υπήρξαν φαινόμενα εμπορευματοποίησης της κάρτας από ανθρώπους που δεν σκόπευαν να επισκεφτούν το νησί και ήθελαν με ένα μικρό οικονομικό κέρδος να « πουλήσουν» την κάρτα σε μόνιμους κατοίκους του νησιού. Επιπροσθέτως , έλαβαν την κάρτα προσωρινοί κάτοικοι του νησιού, που φορολογικά φαίνονται διαμένοντες σε άλλο μέρος της Ελλάδας αλλά τυγχάνει για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους να βρίσκονται στη Σάμο για την θερινή περίοδο μη επιτυγχάνοντας έτσι τον πραγματικό στόχο που έθεσε η Πολιτεία με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

Ως Επιμελητήριο είμαστε σίγουροι ότι θα λάβετε υπόψη όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω, προκειμένου στις επόμενες φάσεις της εφαρμογής της οικονομικής ενίσχυσης για την Σάμο να μην υπάρξουν φαινόμενα τα οποία θα αμαυρώνουν τον πραγματικό σκοπό του μέτρου που πολύ σωστά η Κυβέρνηση θέσπισε και ο οποίος είναι η προσέλκυση επισκεπτών από όλη τη χώρα, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η αγορά μιας τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει υποφέρει πολλές και συνεχόμενες κρίσεις. Ως φορέας είμαστε πάντα στη διάθεσή σας και πρόθυμοι για συνεργασία.

Με εκτίμηση 

Ο Πρόεδρος

Κυριαζής Γεώργιος

 

Related posts

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin