22.9 C
Σάμος
23/04/2024
Περιφερειακά

Επισκεψη Κάρλα στο Γραφείο του Δημάρχου Δυτικής Σάμου

Με βάση σχετικό προγραμματισμό ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Μανώλης Κάρλας επισκέφτηκε την Πέμπτη 17/2/22 στο Γραφείο του τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Στην συζήτηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα  φιλικό, γόνιμο , παραγωγικό και αυτοδιοικητικό κλίμα παρίσταντο και  ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Σκουραιίκων κ. Κώστας Χατζηχρήστος καθώς  και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Βολακάκης.

Έγινε εκτενής αναφορά και ανταλλαγή απόψεων σε πολλά διαδημοτικά κυρίως θέματα, όπως :

1)Η ανάγκη ολοκλήρωσης της μελέτης του Νότιου οδικού άξονα της Σάμου(δρόμος Κουμαίικα-Σκουρέικα- Σπαθαραίοι- Παγώνδας -Ηραίον).

2)Η αξιοποίηση της πλούσιας γεωλογικής κληρονομιάς της Σάμου (της πανίδας της Ανατολικής Σάμου – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου των Μυτιληνιών -και της απολιθωμένης χλωρίδας της ευρύτερης περιοχής Καρλοβάσου και επέκεινα).

3)Η αξιοποίηση του Θερμαλισμού στη Σάμο με τις ιαματικές  πηγές  Ποταμίου σε συνδυασμό με τις Θέρμες Πυθαγορείου( ιατρικός τουρισμός και τουρισμός ευεξίας , ιστορίας και παραδόσεων)  )   και με τα ύδατα του  Ζεστού Κοντακαιίκων για  την ενδεχόμενη  θερμική στήριξη δράσεων του Πρωτογενή Τομέα,  διαφόρων άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή).

4)Η διαχείριση των Υδάτων στη ΄Σάμο με διαδημοτικό  σχέδιο και με μικρού και μέσου μεγέθους έργα στα πλαίσια της αειφόρου και σεβαστικής προς το Φυσικό Περιβάλλον προσέγγισης και αξιοποίησης  των Φυσικών πόρων.

5)Η αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στη Σάμο με την άρτια και ανάλογη των αναγκών στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου , των Κέντρων Υγείας Σάμου και Καρλοβάσου καθώς και των Περιφερειακών Ιατρείων με την  παράλληλη εξασφάλιση της πρέπουσας υλικοτεχνικής υποδομής και της δέουσας λειτουργίας του ΕΚΑΒ στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας .

Ειδικά για την περιοχή ευθύνης του Δήμου Δυτικής Σάμου συζητήθηκαν α)η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Περιφερειακού Ιατρείου με έδρα τα Κουμέικα για την εξυπηρέτηση των όμορων κοινοτήτων  Κουμαιίκων – Νεοχωρίου και Σκουραιίκων καθώς και των παραλιακών οικισμών Μπάλου και Πεύκου που ιδιαίτερα το Καλοκαίρι φιλοξενούν πάνω από χίλιους επισκέπτες μηνιαίως και β) η ανάπτυξη του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου σε Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ. Μ. Υ.) 24ωρηςλειτουργίας  με γιατρούς Γενικής Ιατρικής, μαία, νοσηλευτικό προσωπικό και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για την στήριξη των κατοίκων της κωμόπολης και των οικισμών της καθώς   και των χιλιάδων επισκεπτών   της ευρύτερης περιοχής ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

6)Επί τη ευκαρία συζητήθηκε  επίσης η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής στον Μαραθόκαμπο που θα στεγάζεται στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας για την στήριξη των γεωργών -κτηνοτρόφων και αλιέων της περιοχής.

Αναδείχτηκε επίσης , όπως έγινε και στην αυτοδιοικητική  συνάντηση των Σπαθαραίων της 3/2/22, η ανάγκη βελτίωσης των γεωμετρικών στοιχείων , του οδοστρώματος και συνεπώς της εν γένει βατότητας   του δρόμου που συνδέει το Νεοχώρι με την επαρχιακή οδό Κουμαιίκων Σκουραιίκων και επέκεινα με τις ταχέως αναπτυσσόμενες παραλίες της περιοχής, σε συνεργασία του Δήμου Δυτικής Σάμου και της Αντιπεριφέρειας.

Παράλληλα κρίθηκε άκρως απαραίτητο να ζητηθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Σάμου η ανάθεση μελέτης ώστε ο δρόμος από Νεοχώρι προς την επαρχιακή οδό Κουμαιίκων -Σκουραιίκων να αποκτήσει τις προδιαγραφές και την ασφάλεια που απαιτούνται τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Περιφερειακός Σύμβουλος

Related posts

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

H Π.Β. Αιγαίου για Παγκόσμια Ημέρα της Γης

admin

250 προσκεκλημένοι στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για την προβολή των νήσων του Βορείου Αιγαίου

admin

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin