22.8 C
Σάμος
29/09/2023
Σαμιακά

Επιστολή Επιμελητηρίου Σάμου για το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον Covid-19

Επιστολή  προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής με θέμα «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις της πανδημίας, με την μείωση του τζίρου τους και την προσπάθεια διατήρησης των θέσεων εργασίας, συνεισφέροντας έτσι, στην διατήρηση της απασχόλησης και της προσφοράς στην κοινωνία.

Με όλα τα μέτρα και τις υποχρεώσεις τους ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα. Αυτό της υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το ανεμβολίαστο προσωπικό, το οποίο για οποιοδήποτε λόγο η μή ορθή υποβολή επιφέρει πρόστιμο δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

Θεωρούμε ότι αυτό εκθέτει τις μικρές επιχειρήσεις καθώς υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κάποιο λάθος κατά την υποβολή στο ηλεκτρονικό σύστημα. Μια διαδικασία η οποία πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για αρκετό προσωπικό, παρόλο που τα στοιχεία των εργαζομένων υπάρχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα μπορούσε ο εργοδότης να τα αντλήσει απευθείας.

Παρακαλούμε όπως, καταργηθεί το υπέρογκο αυτό πρόστιμο για λάθη που γίνονται κατά την υποβολή ή τουλάχιστον να απλοποιηθεί η διαδικασία και τα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα με την καταχώρηση του ΑΦΜ του εργαζομένου.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες

Related posts

Πρωτοβουλία της Eurobank για το Δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια» – Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Σάμο και Ικαρία

admin

Ευ και chef προτείνουν «Samos Nectar» και «Ερημίτη»

admin

Η 79 ΑΔΤΕ για την άσκηση “Παρμενίων 2023”

admin

Η Ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου κοντά στους Πλημμυροπαθείς

admin

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Βαθέoς

admin

Ο Πύργος Λογοθέτη Λυκούργου θα παραμείνει κλειστός λόγω απουσίας φυλακτικού προσωπικού

admin

26 Σεπτεμβρίου 2000 – Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» 

admin

Ασταμάτητες οι ροές των παράνομων μεταναστών στη Σάμο – Έφτασαν 191 άτομα σε δυο μέρες

admin

Αλίμονο μας αν περιμένουμε τους Πέρσες

admin