13.9 C
Σάμος
08/12/2023
Σαμιακά

Επιστολή ξενοδόχων Σάμου προς την Aegean Airlines

Επιστολή προς την Aegean Airlines έστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου καθώς παρατηρείται έλλειψη αεροπορικών θέσεων εως τα μέσα Αυγούστου. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες της Σάμου ενδεχομένως να μην μπορούν να φτάσουν αεροπορικώς στο νησί. Παράλληλα η Ένωση ζητά απο την εταιρία την αντικατάσταση των μικρών αεροσκαφών που εξυπηρετούν μέχρι τώρα την Σάμο με μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Αναλυτικά:

 

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας  ενημερώσουμε σχετικά με το γεγονός πως έχει παρατηρηθεί πολύ σοβαρή έλλειψη αεροπορικών θέσεων από σήμερα μέχρι και τα μέσα Αυγούστου η οποία έχει ως αποτέλεσμα πολλοί δυνητικοί επισκέπτες του νησιού μας να μην μπορούν να φτάσουν αεροπορικώς στη Σάμο και να στηρίξουν την τοπική οικονομία.

Η σύνδεση του νησιού μας υπήρξε πάντα ένας ανασταλτικός παράγοντας  για την αύξηση του τουρισμού αλλά ειδικότερα φέτος που η κυβέρνηση θέσπισε το πρόγραμμα άυλης ανταμοιβής Samos Pass έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, κάθε δυνατή διευκόλυνση των επισκεπτών που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν το βοήθημα της Κυβέρνησης και να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί μας.

Η Σάμος είναι ένα νησί που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια (Σεισμός, μεταναστευτικό, φωτιές) και όλα τα μέλη μας περιμένουν εναγωνίως να δουλέψουν  κυρίως την προαναφερθείσα περίοδο με όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες μπορούμε να φιλοξενήσουμε.

Με βάση τα παραπάνω, σας παρακαλούμε να αντικατασταθούν για μία ή και δύο φορές την εβδομάδα, για την πτήση Αθήνα – Σάμος, τα μικρότερα αεροπλάνα που εξυπηρετούν μέχρι τώρα το νησί μας με μεγαλύτερης χωρητικότητας, αντικατάσταση που θα ωφελήσει  όλους μας, μα πάνω από όλα το ίδιο το νησί μας.

Ελπίζουμε σε μία άμεση λύση και όπως πάντα ευελπιστούμε στην κατανόηση και την υποστήριξη σας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΟΣ

ΒΑΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

Κατόπιν παρέμβασης του βουλευτή Σάμου, κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Σάμου, κ. Μάνου Βαλή, υπήρξε θετική εξέλιξη όσον αφορά στην προσθήκη 3 επιπλέον πτήσεων από και προς τη Σάμο. Για το θέμα, ο κ. Στεφανάδης, αναφέρει τα εξής:

 

«Σχετικά με το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει λόγω αυξημένης κίνησης, στην ανεύρεση αεροπορικών εισιτηρίων (από και προς Σάμο), όπως περιγράφεται και στην επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Σάμου και σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Μάνο Βαλή επικοινωνήσαμε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Bασίλη Κικίλια και με τον Πρόεδρο της Aegean Airlines κ. Ευτύχιο Βασιλάκη.

Υπήρξε και από τους δύο άμεση ανταπόκριση και κατανόηση τους προβλήματος. Αποφασίστηκε, αρχικά, η άμεση προσθήκη τριών πτήσεων επιπλέον εβδομαδιαία, από και προς Σάμο, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανάλογα με την εξέλιξη της ζήτησης θα υπάρχει επιπλέον προσαρμογή.​»

Related posts

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη αναγκών του Γ. Ν. Σάμου με ιατρικό προσωπικό

admin

Στάση εργασίας την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Mε λαμπρότητα τα νησιά της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων τίμησαν τον Άγιο των Θαλασσών

admin

Προσβασιμότητα και συμπερίληψη στους χώρους της τέχνης

admin

Αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ναυμαχία της Σάμου (1824-2024) τα ημερολόγια της Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών

admin

Σκυταλοδρομία ανάγνωσης παραμυθιών και χριστουγεννιάτικων ιστοριών

admin

Αντιδρά το Επιμελητήριο Σάμου στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητά την άμεση απόσυρσή τους

admin

Η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου στην 17η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Σμύρνη

admin

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στον Όρμο Μαραθοκάμπου Σάμου

admin