Connect with us

Περιφερειακά

Επιστολή Παναγιώτη Χριστόφα στον Περιφερειάρχη για το Μεταναστευτικό

Published

on

Επιστολή σχετικά με το Μεταναστευτικό ζήτημα έστειλε στον Περιφερειάρχη ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας, καλώντας τον να μεταφέρει τη θέση των τοπικών κοινωνιών του Βορείου Αιγαίου για την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων δομών και το αίτημα για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Επιπλέον τον κάλεσε να συντονίσει σε συνεργασία με τους φορείς δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλα τα νησιά, που θα στείλουν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως οι κάτοικοί τους δεν θα ανεχθούν πλέον τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Μεταναστευτικό κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στη Χίο, και με αφορμή τις επόμενες συναντήσεις σας με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, σας καλούμε να μεταφέρετε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την θέση του συνόλου των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας, για την κάθετη διαφωνία με το σχέδιο δημιουργίας νέων δομών σε οποιαδήποτε περιοχή καθώς επίσης και την επιτακτική ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των υπαρχουσών δομών.

Σας καλούμε επίσης, σε συνεργασία με τους Δήμους αλλά και τους υπόλοιπους φορείς του Βορείου Αιγαίου, να συντονίσετε δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλα τα νησιά, οι οποίες θα στέλνουν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Το Βόρειο Αιγαίο αποτελεί αυτήν τη στιγμή τον τόπο ενός «εγκλήματος», με θύματα όχι μόνο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες (μεγάλο ποσοστό των οποίων γυναίκες και παιδιά), που προσπαθούν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες, αλλά και χιλιάδες ντόπιους, που βλέπουμε τον τόπο μας να ρημάζεται και να χάνει μέρα με τη μέρα κάθε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους λόγους που η Κυβέρνηση έχει καταφανέστατα καταδικάσει τα νησιά μας σε αυτό το ζοφερό μέλλον. Έχουμε καθήκον όμως να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά ό,τι είναι δίκαιο και σωστό για τον τόπο μας.

Αναμένοντας τις επόμενες ενέργειές σας,
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Χριστόφας
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής παράταξης
«ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο»

Comments

comments

Περιφερειακά

Έφυγε από τη ζωή ο Ευστράτιος Αρώνης

Published

on

By

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την έξοδο του εν ενεργεία Εκτελεστικού Γραμματέα της  Ευστρατίου Αρώνη, ενός σπουδαίου συνεργάτη,  ενάρετου ανθρώπου και μεγάλου φίλου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του στην έκτακτη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου 2020 μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη αποφασίζει:

Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να συμπαρασταθεί ολόψυχα στο πένθος της.
Να παραστεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην εξόδιο ακολουθία εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.
Να παραμείνουν κλειστές, από τη λήξη της συνεδρίασης και έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους, προς ένδειξη πένθους, όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Να κατατεθεί εις μνήμη του εκλιπόντος, υπέρ του Γηροκομείου Μυτιλήνης συμβολικό ποσό 200 €

Να δημοσιευθεί η παρούσα στον Τύπο.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Στο περιοδικό «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» η Σάμος

Published

on

By

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, μετά από ενέργειες της Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού, κας Δέσποινας Κάιλα, με την αρχισυντάκτρια του περιοδικού «ΔΙΑΚΟΠΕΣ», εξασφάλισε 4σέλιδο αφιέρωμα για τη Σάμο.

Πρόκειται για έναν από τους πιο πλήρεις ταξιδιωτικούς οδηγούς, για την Ελλάδα και τους προορισμούς της και κυκλοφόρησε δωρεάν με το «Βήμα της Κυριακής», στις 28 Ιουνίου 2020.

Το περιοδικό θα συνεχίσει να διατίθεται σε κέντρα τύπου και περίπτερα για τον επόμενο ένα (1) χρόνο.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Στους Φούρνους ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης

Published

on

By

Σε συνέχεια της υπηρεσιακής επισκέψεως στους Φούρνους του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη συνοδευόμενου από τον Ειδικό Σύμβουλο του Περιφερειάρχη Λουκά Λουκά, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γνωστοποιεί τα σε εξέλιξη έργα στους Φόυρνους:

  1. Κατασκευή κεντρικού Λιμένα Φούρνων (ΕΣΠΑ),πρ/μου 6.900.000 €. Σε εξέλιξη.
  2. Αλιευτικό καταφύγιο Φούρνων. (ΕΣΠΑ / ΕΠΑΛ),πρ/μού 4.076.000 + ΦΠΑ :Υπό ανάθεση
  3. Συντήρηση οδικού δικτύου Φούρνων, (ΠΔΕ),πρ/μού 74.400:Έναρξη Ιούλιος 2020
  4. Πλακόστρωση δρόμου προς Καμπί Φούρνων (ΠΔΕ),πρ/μού 74.400 €:Έναρξη Οκτώβριος 2020.
  5. Παράκαμψη οικισμού Χρυσομηλιάς Φούρνων (ΠΔΕ),πρ/μού 70.000 €: Αναμένεται η σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών .
  6. Συντήρηση οδικού δικτύου Θύμαινας (ΠΔΕ),πρ/μου 74.000 € .Ολοκληρώνεται.
  7. Μονάδα Αφαλάτωσης Φούρνων και αγωγός μεταφοράς νερού (ΕΣΠΑ), πρ/μού 696.850 €: Ολοκληρώθηκε. Δοκιμάζεται η λειτουργία του στις 4.7.2020.

8.Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης οικισμού Φούρνων. (ΕΣΠΑ), πρ/μού 200.000 €.:Ολοκληρώνεται η δημοπρασία.

  1. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Φούρνων. (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ),πρ/μού 635.000 €. Έγινε δημοπράτηση στις 22.5.2020.
  2. Κατασκευή κεντρικής δεξαμενής υδροδότησης και δίκτυο μεταφοράς νερού στις δεξαμενές (ΠΔΕ),πρ/μού 150.000 €: Έγινε η δημοπράτηση στις 27.3.2020
  3. Συντήρηση σχολείων Δήμου Φούρνων (ΠΔΕ), πρ/μού 272.000 €: Έναρξη εργασιών τέλος Ιουλίου 2020.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017