13.9 C
Σάμος
23/03/2023
Σαμιακά

Επιστολές προς τον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε το Επιμελητήριο Σάμου

Επιστολή του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Σάμου προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας την  παράταση καταβολής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία εως 3/1/2018.

Η επιστολή αναφέρει :

Κύριε Υπουργέ,

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας είναι πολλά, και γνωστά αλλά προκύπτουν καθημερινά καινούρια τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα, καθώς και να υπάρχει η σωστή πρόβλεψη, κάτι το οποίο είναι εφικτό.

Ζητούμε να δοθεί παράταση στην προθεσμία καταβολής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως τις 3 Ιανουαρίου 2018.

Ο λόγος της αιτούμενης παράτασης των προθεσμιών είναι ότι τα χρεόγραφα των επιχειρήσεων λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και ως εκ τούτου θα εμφανιστούν στους εταιρικούς τους λογαριασμούς στις 3 Ιανουαρίου 2018 καθώς μεσολαβούν το Σαββατοκύριακο και αργία.

Η παράταση η οποία ζητούμε είναι απαραίτητη. Ευελπιστούμε κύριε Υπουργέ η πολιτεία να μεριμνήσει για να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν εμπρόθεσμα στις υποχρεώσεις τους.

Επίσης επιστολή εστάλη και για το θέμα του ΦΠΑ .

Η επιστολή αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ,

 

Για μια ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση δείχνει την αδιαφορία της για τα ακριτικά Νησιά του Βορείου Αιγαίου, διαχωρίζοντας τα με διαφορετικό ΦΠΑ για Σάμο και διαφορετικό για Ικαρία και Φούρνους παρόλο που βρίσκονται στον ίδιο Νομό. Μια πρωτοφανής πρωτοτυπία οικονομικού πολιτικού και κοινωνικού παραλογισμού.

Όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ότι η αύξηση του ΦΠΑ δεν επιφέρει ουσιαστικά δημοσιονομικό όφελος καθώς θα μειώσει την αγοραστική δύναμη και κατά συνέπεια τα έσοδα και θα αυξήσει το κόστος διαβίωσης. Πόσο δε μάλλον η λήξη της εξάμηνης παράτασης θα μας βρει στο μέσον της τουριστικής σεζόν.

Αυτή η απόφαση είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία της προστασίας των παραμεθόριων περιοχών, είναι άδικη για τους κατοίκους των νησιών μας, καθώς δεν είναι προνόμιο αλλά νόμιμο δικαίωμα. Έτσι μετά την 1η Ιανουαρίου του 2018 η απώλεια κάθε δικαιώματος καθίσταται αμετάκλητη βάσει των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μέθοδος των αντισταθμιστικών μέτρων δεν πρόκειται να θεραπεύσει τις ζημιές που προκαλούνται καθημερινά και θα προκληθούν στην κοινωνία των νησιών, κατευθύνοντας τους στην μοναδική επιλογή να εγκαταλείψουν το τόπο τους καθώς δεν θα είναι εύκολο να επιβιώσουν.  Επιδόματα «κοινωνικά» και «κουπόνια» υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, όπως και η εξάμηνη παράταση του ΦΠΑ.

Είστε υπεύθυνοι για την δίωξη των νησιωτών, τον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας, τον διαχωρισμό σε 1ης και 2ης κατηγορίας πολιτών,  και της διάλυσης του Κράτους και της Ελληνικής κοινωνίας.

Related posts

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρλοβάσου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου

admin

Έπεσε από σκαλωσιά εν ώρα εργασίας

admin

Θετική η Dodekanisos Seaways για προσέγγιση και στο λιμάνι του Όρμου Μαραθοκάμπου

admin

+πλευση ΑΜΚΕ – Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις σε ακριτικά νησιά

admin

Συνάντηση της Ε.Σ.ΠΕ.Ε Σάμου με τον παραδίδοντα Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

«Αναβάπτιση» – 26 Μαρτίου, επετειακή εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου

admin

Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

admin

Εκδήλωση από τον Ερυθρό Σταυρό για την σημασία της δωρεάς οργάνων, μυελού των οστών και αίματος

admin

Η οστεοπόρωση σε 10+1 απλές ερωτήσεις

admin