Connect with us

Σαμιακά

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος

Published

on

Επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, με την οποία τον ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί με τη μεταστέγαση των μαθητών.

Ο Σύλλογος αναφέρει:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθέος μετά από το συνεχιζόμενο, επί ένα και πλέον μήνα, εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ανατολικής Σάμου σχετικά με τη μεταστέγαση των μαθητών του Σχολείου μας, κατέφυγε στη γνωστοποίηση του προβλήματος μέσω επιστολής στον εξοχότατο κ. Πρωθυπουργό, την αξιότιμο Υπουργό Παιδείας, τον κ. Βουλευτή Σάμου, την κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νομού Σάμου, καθώς και σε όλους τους υπηρεσιακά εμπλεκόμενους φορείς.

Με την επιστολή αυτή, αφού ενημερώνουμε για την εξέλιξη του ζητήματος για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος όλο αυτό το διάστημα, η οποία έχει καθυστερήσει την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας και έχει κατακερματίσει τη σχολική μας κοινότητα, στεγάζοντάς την σε τρία άσχετα μεταξύ τους σημεία της πόλεως, αιτούμαστε τα παρακάτω:

  • Την εφαρμογή της ομόφωνης 189/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου της 4.12.2020, η οποία ήταν σύμφωνη με την εισήγηση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου (απόφαση που έχει σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας) και την εισήγηση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου και προέβλεπε την πλήρη συστέγαση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου και σε ένα (1) κοντέινερ εντός του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος.

  • Τον έλεγχο για τυχόν ύπαρξη ευθυνών αρμοδίων για όλη την ταλαιπωρία, που έχουν υποστεί τα μέλη του Συλλόγου μας και κατ΄ επέκταση οι μαθητές του σχολείου μας αναφορικά με τη μη στέγαση τους στο σύνολό τους για διά ζώσης εκπαίδευση, καθώς και τη μη πρόβλεψη των αρμόδιων για τη μεταφορά τους στους χώρους διδασκαλίας.

  • Τη λήψη μέριμνας για την άμεση επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, το οποίο στέκει αγέρωχο, αν και πληγωμένο σήμερα, από το 1902 ως ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής και

  • Την ενυπόγραφη βεβαίωση από τους αρμοδίους της καταλληλότητας του κτιρίου της πινακοθήκης Σάμου για χρήση ως σχολικό κτίριο το οποίο έχει επισκευαστεί και ανακαινιστεί για συγκεκριμένη πολιτιστική χρήση με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και έως σήμερα δεν έχει εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε παρά το σύμφωνο αποδοχής των όρων του προγράμματος.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσουμε εμπόδιο στη δια ζώσης εκπαίδευση των παιδιών στον χώρο που μας υποδείχτηκε. Διαφωνούμε με τη νέα περιττή κατ΄ εμάς, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη από δεκατέσσερις (14) μόνο δημοτικούς συμβούλους λόγω της απουσίας των δύο μεγάλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης ως διαμαρτυρία για την μη εκτέλεση της προγενέστερης ομόφωνης απόφασης του οργάνου.

Συνεχίζουμε να είμαστε ανήσυχοι για την ασφάλεια των παιδιών μας στην περίπτωση στέγασής τους σε κτίριο μη κατάλληλα σχεδιασμένο για το σκοπό αυτό και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση οποιουδήποτε νόμιμου δικαιώματός μας.

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πυθαγόρειο

Published

on

By

Την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου από τις 12:30 μ.μ. έως τις 17:30 μ.μ. 

«Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για αίμα. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε συνάνθρωποί μας να μην στερηθούν αυτό το πολύτιμο για την ζωή αγαθό, το αίμα. Σας περιμένουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, για να δώσουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας που το χρειάζεται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον Covid-19.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Published

on

By

Ένα σπάνιο φαινόμενο έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Ελλάδας.

Το samos24.gr, βρέθηκε σήμερα στη παραλία της Ψιλής Άμμου, του δήμου Ανατολικής Σάμου όπου παρατηρήθηκε το φυσικό φαινόμενο της άμπωτης.

Η άμπωτη, είναι το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας.

Τι είναι η άμπωτη και πού οφείλεται

Για το φαινόμενο της άμπωτης, ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» υποστήριξε πως πρόκειται για μετακίνηση θαλασσίων μαζών λόγω της έλξης των πλανητών και της θέσης του ήλιου.

Πρόκειται για ένα μετεωρολογικό φαινόμενο το οποίο άρχισε να γίνεται αντιληπτό στα τέλη Φεβρουαρίου και παρατηρείται ακόμη και σήμερα και όπως εξήγησε ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και Υπεύθυνος λειτουργίας του www.meteo.gr.
«Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο να τονίσουμε ότι δεν είναι επικίνδυνο. Από δορυφορικές μετρήσεις βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες αυτό παρατηρείται σε όλη τη Μεσόγειο, όπου η θάλασσα είναι από 40 έως 60 εκατοστά κάτω από τα κανονικά, άρα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι κάτι που έχει ξαναεμφανιστεί, από τις δορυφορικές μετρήσεις είδαμε ότι και πέρυσι την Άνοιξη είχαμε αρκετά χαμηλές τιμές και είχε ανέβει στα κανονικά επίπεδα κοντά στο φθινόπωρο. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Δηλαδή στις πολύ υψηλές πιέσεις που καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της νότιας Ευρώπης. Και οι υψηλές πιέσεις οδηγούν σε αυτή τη χαμηλή στάθμη της θάλασσας. Η εκτίμησή μου είναι ότι στις επόμενες ημέρες θα αλλάξει η ατμοσφαιρική κυκλοφορία και σταδιακά θα επανέλθει. Ένα κάποιο ρόλο παίζει και η κίνηση των πλανητών, της σελήνης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με σεισμούς και δεν είναι επικίνδυνο», αναφέρει στο protothema.gr.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-191 εβδομάδα ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος4 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

COVID-194 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: 4 νέα κρούσματα στη Σάμο

Δημοφιλή