18.8 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τον Διορισμό Δικαστικού Υπαλλήλου στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου

Επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τον Διορισμό Δικαστικού Υπαλλήλου στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου

Προς τον Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης.                                                                                            

  Σάμος   09/06/2022

Θέμα: «Διορισμός Δικαστικού Υπαλλήλου στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου».

Με ικανοποίηση είχαμε πληροφορηθεί την αποστολή του με αρ. πρωτ. 68541οικ./2021 και ημερομηνία 03-01-2022 αιτήματος του Υπουργείου μας προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού για την έκδοση προκήρυξης πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων Δικαστικών Υπαλλήλων, τριάντα τον αριθμό, μια εκ των οποίων αφορούσε το Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου. Γεγονός που ικανοποιούσε ένα πάγιο και διαρκές αίτημα του Συλλόγου μας αλλά και της τοπικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής και της πόλης του Καρλοβάσου της Σάμου. Ήταν δε, ένα αίτημα που είχε επικαιροποιηθεί λόγω της προσφυγικής κρίσης που βίωσε η τοπική κοινωνία και της αφόρητης πίεσης που δέχτηκαν οι Δικαστικές υπηρεσίες της Σάμου.

Προσφάτως όμως πληροφορηθήκαμε από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, την ύπαρξη μεγάλης πιθανότητας να μην ευδοκιμήσει το ανωτέρω αίτημα προς το ΑΣΕΠ, επειδή το Υπουργείο προγραμματίζει την ίδρυση Εθνικής Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων και την πρόσληψη συναδέλφων μέσω αυτής. Όμως, οι Δικαστικές Υπηρεσίες που στενάζουν από υποστελέχωση των γραμματειών, δεν μπορούν να περιμένουν κι άλλο. Ήδη το ανωτέρω αίτημα έκδοσης προκήρυξης έχει καθυστερήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε για την απρόσκοπτη συνέχιση της διαδικασίας έκδοσης προκήρυξης από το Ανώτατο συμβούλιο επιλογής Προσωπικού, κάτι το οποίο δεν αντιτίθεται στους όποιους σχεδιασμούς του Υπουργείου σχετικά με την ίδρυση Εθνικής Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων. Η εν λόγω προκήρυξη αποτελεί μεν σταγόνα στον ωκεανό ως προς την κάλυψη των αναγκών των γραμματειών των Δικαστικών Υπηρεσιών, αλλά από την άλλη πλευρά καλύπτει άμεσες ανάγκες προκειμένου να λειτουργήσουν υποτυπωδώς οι δικαστικές γραμματείες υπηρεσιών όπως παραδείγματος χάρη το Ειρηνοδικείο Θάσου ή το Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                                                Η Γραμματέας

Παύλος Καριώτογλου                                                                                         Ευαγγελία Κοκκαράκη

Related posts

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin