Connect with us

Δήμος

Επιστολή του δημάρχου Σάμου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή για την σφράγιση των τριών καταστημάτων στην οδό Κεφαλοπούλου

Published

on


Επιστολή του δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου κ Λάζαρο Ελευθεριάδη,σχετικα με την αναταραχή που έχει ξεσπάσει στην κοινή γνώμη της Σάμου  μετά  την σφράγιση των τριών  καταστημάτων στην οδό Κεφαλοπούλου .Η επιστολη αναφερει :

Κύριε Διευθυντά,

Η πόλη της Σάμου έχει επωμισθεί αποκλειστικά το βάρος του προσφυγικού ζητήματος και του μεταναστευτικού προβλήματος, οι οικονομικές επιπτώσεις και βαρύτητα του οποίου έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνική συνοχή που κινδυνεύει να διαταραχθεί  καθημερινά. Στην διατήρηση της τάξης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σημαντικό έργο έχει επιφορτιστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου. Ελάχιστη διέξοδο ορατής εξωστρέφειας αποτελούν τα καταστήματα της οδού Κεφαλοπούλου που έχουν δημιουργηθεί από υγιείς επιχειρήσεις του τόπου. Το κλείσιμο των επιχειρήσεων μετά από τις σχετικής καταγγελίες για ίνα κρίσιμο χρονικό διάστημα αναστέλλει την προσπάθεια των μονίμων κατοίκων για την πρόοδο της τοπικής οικονομίας, στις υπηρεσίες αυτές, ειδικότερα τώρα που ανακάμπτει ο τουρισμός στο νησί, Θέτει σε κίνδυνο ανθρώπους που μοχθούν, και δημιουργεί περαιτέρω έριδες και τοξικότητα. Η εφαρμογή της αρχής της επιείκειας, της αναλογικότητας αλλά και η σε βάθος διερεύνηση της προέλευσης των καταγγελιών παράλληλα με μια ευρεία σύσκεψη αρμόδιων αρχών και επιχειρηματιών πιστεύω ότι θα συνεισέφερε:

 1. Στην αποτροπή επιβολές δυσανάλογων μέτρων
 2. Στην θετικό ανταπόκριση εκ μέρους των επιχειρηματιών για την λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας για την διάχυση του ήχου
 3. Στην αποσαφήνιση του πλαισίου αρμοδιότητας και αναγκαστικής παρέμβασης
 4. Στην αποκατάσταση, (κυρίως) κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και διοικουμένων.

Η εμπιστοσύνη αυτό θα πρέπει να βασίζεται στην ευγενική  συμπεριφορά των οργάνων αλλά και την αντίστοιχη των καταστηματαρχών σε όλη την Σάμο. Με τις σκέψεις –προτάσεις αυτές είμαι, ως Δήμαρχος της Σάμου, στην διάθεση σας για την ανάληψη των όποιων πρωτοβουλιών κρίνεται εσείς απαραίτητες.

 

Με εκτίμηση,

 

Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

 1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
 1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
 1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
 1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
 1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
 1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
 1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή