15.9 C
Σάμος
04/03/2024
Δήμος

Επιστολή του δημάρχου Σάμου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή για την σφράγιση των τριών καταστημάτων στην οδό Κεφαλοπούλου


Επιστολή του δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου κ Λάζαρο Ελευθεριάδη,σχετικα με την αναταραχή που έχει ξεσπάσει στην κοινή γνώμη της Σάμου  μετά  την σφράγιση των τριών  καταστημάτων στην οδό Κεφαλοπούλου .Η επιστολη αναφερει :

Κύριε Διευθυντά,

Η πόλη της Σάμου έχει επωμισθεί αποκλειστικά το βάρος του προσφυγικού ζητήματος και του μεταναστευτικού προβλήματος, οι οικονομικές επιπτώσεις και βαρύτητα του οποίου έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνική συνοχή που κινδυνεύει να διαταραχθεί  καθημερινά. Στην διατήρηση της τάξης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σημαντικό έργο έχει επιφορτιστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου. Ελάχιστη διέξοδο ορατής εξωστρέφειας αποτελούν τα καταστήματα της οδού Κεφαλοπούλου που έχουν δημιουργηθεί από υγιείς επιχειρήσεις του τόπου. Το κλείσιμο των επιχειρήσεων μετά από τις σχετικής καταγγελίες για ίνα κρίσιμο χρονικό διάστημα αναστέλλει την προσπάθεια των μονίμων κατοίκων για την πρόοδο της τοπικής οικονομίας, στις υπηρεσίες αυτές, ειδικότερα τώρα που ανακάμπτει ο τουρισμός στο νησί, Θέτει σε κίνδυνο ανθρώπους που μοχθούν, και δημιουργεί περαιτέρω έριδες και τοξικότητα. Η εφαρμογή της αρχής της επιείκειας, της αναλογικότητας αλλά και η σε βάθος διερεύνηση της προέλευσης των καταγγελιών παράλληλα με μια ευρεία σύσκεψη αρμόδιων αρχών και επιχειρηματιών πιστεύω ότι θα συνεισέφερε:

  1. Στην αποτροπή επιβολές δυσανάλογων μέτρων
  2. Στην θετικό ανταπόκριση εκ μέρους των επιχειρηματιών για την λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας για την διάχυση του ήχου
  3. Στην αποσαφήνιση του πλαισίου αρμοδιότητας και αναγκαστικής παρέμβασης
  4. Στην αποκατάσταση, (κυρίως) κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και διοικουμένων.

Η εμπιστοσύνη αυτό θα πρέπει να βασίζεται στην ευγενική  συμπεριφορά των οργάνων αλλά και την αντίστοιχη των καταστηματαρχών σε όλη την Σάμο. Με τις σκέψεις –προτάσεις αυτές είμαι, ως Δήμαρχος της Σάμου, στην διάθεση σας για την ανάληψη των όποιων πρωτοβουλιών κρίνεται εσείς απαραίτητες.

 

Με εκτίμηση,

 

Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος

Related posts

Ημέρας της Γυναίκας: Με χρωματιστές κορδέλες θα «ντυθούν» τα δέντρα της Παραλιακής

admin

Επαφές Δημάρχου Ανατολικής Σάμου στην Αθήνα

admin

Η “Ανατροπή” για την πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

admin

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής

admin

Απάντηση στο έγγραφο της προϊσταμένης της ΔΑΕΦΚ

admin

Πάρης Παπαγεωργίου για Τέμπη: Ο πόνος δεν μπορεί να σβήσει για τους συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων

admin

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

admin

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Β. Αιγαίο: Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ ο Αλέξανδρος Λυμπέρης

admin