20.5 C
Σάμος
02/06/2023
Ελλάδα

Εργαζόμενοι κοινωφελούς: Ζητούν παραμονή στην εργασία τουλάχιστον ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επιστολή προς: ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ , ΚΕΔΕ , ΕΝ.ΠΕ και ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ -ΜΕΡΑ 25 -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ -ΚΚΕ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΠ2/2022

Ως ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΚΠΠ, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων ( ΔΠ 2/2022), εδώ και 10 μήνες δίνουμε το καλύτερό μας εαυτό, προσφέροντας στις υπηρεσίες μας και στους συμπολίτες μας, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο εργασιακό κόστος.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι, σαν εργαζόμενοι του τελευταίου Κοινωφελούς Προγράμματος (σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας ), έχουμε χαρακτηριστεί από τους προϊσταμένους μας ως οι πιο σκληρά εργαζόμενοι , κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες εργασίας, όπως η τραγική υποστελέχωση των ΟΤΑ σε μόνιμο προσωπικό εργαζομένων (λόγω συνταξιοδότησής τους) και η έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας του (ΜΑΠ) .

Για τους ανωτέρω λόγους εξάλλου, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος – ΚΕΔΕ στις 25 Νοεμβρίου 2022, εξέδωσε Απόφαση – Ψήφισμα του Ετήσιου Συνεδρίου της που διεξήγαγε στο Βόλο, σύμφωνα με την οποία «… κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη, η έγκαιρη εξεύρεση της απαραίτητης χρηματοδότησης, προκειμένου να διασφαλιστεί… η παράταση του ήδη υφιστάμενου προγράμματος, ώστε να μην αποστερηθούν οι Δήμοι το επόμενο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα τόσο χρήσιμο «εργαλείο», μέσω του οποίου διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών προς τους πολίτες…»

Η ολοκλήρωση του εν λόγω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε περίπου 2 μήνες από σήμερα, θα συμβεί εν μέσω :

· παρατεταμένης εκλογικής περιόδου, με τουλάχιστον δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και δύο επιπλέον αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις, που θα κρίνουν και το μέλλον της χώρας μας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και το δικό μας.

· θερινής – τουριστικής περιόδου, από την οποία εξαρτώνται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του κεντρικού Κράτους, των Δήμων (τουριστικών και μή), αλλά και των πολιτών της χώρας.

· υψηλού πληθωρισμού, που εξαϋλώνει την αξία της αγοραστικής μας δύναμης

Η λήξη του εν λόγω προγράμματος εν μέσω θερινής περιόδου ( με κλεισμένες εποχικές θέσεις εργασίας ήδη από τον Φλεβάρη – Μάρτη), κάνει αδύνατη την άμεση ένταξη μας στην αγορά εργασίας.

Συνεπώς, θα οδηγηθούμε ξανά, στην πρότερη κοινωνική μας κατάσταση, αυτή της παρατεταμένης ανεργίας. Και αυτή τη φορά εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

Ως ενεργοί πολίτες, θα χρειαστεί να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα τουλάχιστον 4 φορές εντός του 2023, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω κρίσιμα δεδομένα για την ατομικο – κοινωνική μας επιβίωση.

Γνωρίζοντας ότι η επιπλέον παράταση του εν λόγω προγράμματος , είναι θέμα κυρίως Πολιτικής Βούλησης και Απόφασης, καθότι είναι και Νόμιμη και Οικονομικά Εφικτή (υποπαρ. ΙΔ.1 της παρ. ΙΔ του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013), ζητάμε την παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, ΚΚΠΠ, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων ( ΔΠ 2/2022), ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μέχρι και τη λήξη των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Με εκτίμηση

Οι Ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας με ΔΠ 2/2022

Related posts

Fraport Greece: Ανακοίνωση για το Αεροδρόμιο Ρόδου “Διαγόρας”

admin

Yπηρεσιακή κυβέρνηση: Οι τρεις γνώριμοι, φίλοι της Σάμου σε υπουργικά καθήκοντα

admin

Διεπιστημονική Έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου: Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος – Αρχιτεκτονική Σχολή Πανεπιστημίου Τορόντο

admin

Εκλογές 2023: «Μάθε πού ψήφιζεις»

admin

Fraport: «Απογειώθηκε» η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

admin

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 9ος διάπλους της +πλεύσης

admin

Η ΔΕΗ στηρίζει την Eλληνική Oμοσπονδία Kαλαθοσφαίρισης

admin

Ζώα συντροφιάς σε περισσότερους από 120 αρχαιολογικούς χώρους

admin

Από 1η Μαΐου το θερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο περιόδου 2023

admin