6.1 C
Σάμος
04/02/2023
Πολιτιστικά

Εργαστήρι “Ψυχοτεχνώ” από το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη”

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη” της ΑΡΣΙΣ –Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, με την υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σας προσκαλούν στο εργαστήρι  “Ψυχοτεχνώ“.

 Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα πραγματευτεί η έμφυλη βία και η ενδυνάμωση των γυναικών σχετικά με αυτή, μέσω δράσεων οι οποίες θα έχουν βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα. Οι συναντήσεις αφορούν τον προβληματισμό γύρω από τη βία, την ανοχή σε αυτή, τις επιδράσεις που έχει, το σεξισμό, το φύλο, τα έμφυλα στερεότυπα και φυσικά την απεικόνιση του ρόλου της γυναίκας στο σήμερα. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, συζητήσεις, δραστηριότητες αλλά και μέσα από δραστηριότητες σχετικές με διάφορες τέχνες η ομάδα θα μπορεί να αναγνωρίσει πτυχές της έμφυλης βίας και να μετασχηματίσει τη γνώση εμπειρικά σε ενίσχυση και ενδυνάμωση της γυναικείας ταυτότητας.

Στόχοι του προγράμματος είναι ηανάπτυξη της αίσθησης του «μπορώ», η εμπλοκή των μελών, το μοίρασμα πληροφοριών και εμπειριών, οι ρόλοι των έμφυλων στερεοτύπων, και πώς αυτοί  επηρεάζουν τη ζωή μας. Παράλληλα, αποτελεί  προσδοκία η κριτική και ο επαναπροσδιορισμός αυτών των στερεοτύπων, καθώς τα πρότυπα κάθε είδους βίας και θυματοποίησης εγκαθίστανται ανθεκτικά στον χρόνο και είναι δύσκολο να αλλάξουν.

 

*Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες και για τη συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη η γνώση κάποιας τέχνης

 

Έναρξη / Διάρκεια δραστηριότητας

Έναρξη προγράμματος: Δευτέρα18 Οκτωβρίου 2021

Διάρκειας προγράμματος: 7 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών έκαστη

Ημέρες πραγματοποίησης δραστηριότητας: Κάθε Δευτέρα 17:00–19:00 στο χώρο του “Άλκη Ζέη”, επί της λεωφόρου Μαλαγαρίου (λίγο πριν από το κτίριο Crystal)

 

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων

Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2273181030 καθημερινά 8:00-17:00 ή μέσω email στο alkizei.arsis@gmail.com

Η συμμετοχή στην δραστηριότητα είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμών και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων COVID -19

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020, αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, σχολικής στήριξης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «ΑΛΚΗ ΖΕΗ» αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Γραφείου Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα.

 

Related posts

Συναυλιακή συνάντηση των μουσικών σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin

Έναρξη Τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στους Μυτιληνιούς του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

admin

Συνεχίζουν οι προετοιμασίες του Καρλοβασίτικου Καρναβαλιού 2023!

admin

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

admin

Καρλοβασίτικο Καρναβάλι 2023

admin

Ποδαρικό του 2023 στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας για τα μέλη και τους φίλους του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

admin

2023: Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη

admin

Σειρά Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Τα 8 του χρόνια γιόρτασε ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

admin