17.2 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο : Άμεση διερεύνηση του εργατικού ατυχήματος στη Σάμο

Εργατικό ατύχημα έγινε την Τρίτη 11 Οκτώβρη στην τεχνική εταιρεία «Τσακουμάγκος» σε έργο ασφαλτόστρωσης δρόμου, στα Κοντακαίικα της Σάμου. Ο συνάδελφος χειριστής τραυματίστηκε από μηχάνημα ασφαλτόστρωσης federal, ενώ απεγκλωβίστηκε επειδή άμεσα έσπευσαν συνάδελφοί του να τον «τραβήξουν». Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάμου απ’ όπου έφυγε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου ενημέρωσε άμεσα τόσο την τοπική Επιθεώρηση Εργασίας Σάμου, όσο και το τμήμα Υγείας και Ασφάλειας της Χίου, ενώ ήρθε σε επαφή και με εκπρόσωπο της εταιρείας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφό μας και ευχόμαστε γρήγορα περαστικά.

Για ακόμη μια φορά άλλος ένας εργαζόμενος τραυματίζεται σοβαρά. Το γεγονός μας θυμίζει πολλούς άλλους τραυματισμούς και θανάτους συναδέλφων στο νομό μας.

Δεν είναι «τυχαίο» γεγονός, ούτε η «κακιά η ώρα», ότι τις τελευταίες μέρες μετράμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα πανελλαδικά. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς, των ανύπαρκτων ελέγχων στους εργασιακούς χώρους. Έχουν διαλύσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχουν αφήσει τις επιθεωρήσεις εργασίας χωρίς προσωπικό και όλα αυτά γιατί η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής υπηρετεί τα κέρδη των εταιρειών και όχι την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Το ότι σε όλο το Βόρειο Αιγαίο υπάρχει ένα Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης με 3 εργαζομένους και έδρα τη Χίο, για να καλύψει Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Χίο, Φούρνους, Οινούσσες, Ψαρά κλπ είναι τουλάχιστον έγκλημα και κοροϊδία για τους εργαζόμενους ενώ αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της εργοδοτικής ασυδοσίας.

Η εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, οι εργασίες συντήρησης μηχανημάτων και υποδομών, οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και η στελέχωση των επιθεωρήσεων εργασίας πρέπει να είναι απαίτηση εργαζόμενων και σωματείων για την προστασία της υγείας μας και την ίδια μας της ζωής. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να οργανωθούν στα σωματεία τους για να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική που μας θεωρεί αναλώσιμους.

Απαιτούμε:

–      Να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο συνάδελφος που τραυματίστηκε

–      Να πραγματοποιηθούν άμεσα έλεγχοι για την υγιεινή και ασφάλεια του χώρου και των μηχανημάτων της εταιρείας, καθώς και των αιτιών του ατυχήματος

–      Άμεση στελέχωση Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης στη Σάμο και ενίσχυση της Χίου και με άλλους Επόπτες

–      Διενέργεια τακτικών και ουσιαστικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς

–      Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, σε όλους τους κλάδους

 

Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

και στη Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ στις 10 το πρωί

 

Φωτογραφία αρχείου.

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin