25 C
Σάμος
17/06/2024
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο: Αντιπολεμική συγκέντρωση Τρίτη (21/2) Πλατεία Καρλοβάσου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί στην αντιπολεμική διαδήλωση των εκπαιδευτικών σωματείων του νησιού την Τρίτη στις 21, στις 6 μμ στην πλατεία Καρλοβάσου.

 Ένα χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με Ρωσία, ο πόλεμος διαρκώς κλιμακώνεται με κίνδυνο γενίκευσής του. Όσο βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας σε αυτό το ιμπεριαλιστικό κουβάρι τόσο μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής μας. Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την μετατροπή της χώρας μας από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη σε μια απέραντη Αμερικανονατοϊκή Βάση, είναι προάγγελος μεγαλύτερου κινδύνου.

 

Η επίσκεψη του Αμερικάνου υπουργού εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα Δευτέρα και Τρίτη πρέπει να ανησυχεί και να επαγρυπνεί το λαό. Μαζί του φέρνει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και οπλισμού στο μέτωπο του πολέμου και συζήτηση για επικίνδυνες διευθετήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα ελληνοτουρκικά.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες αφού συνεχίζει τα κολλητηλίκια του ΣΥΡΙΖΑ με τους σφαγείς των λαών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ απ’ όταν ήταν κυβέρνηση. Κανείς δεν ξεχνάει τον φίλο του τότε πρωθυπουργού Τσίπρα «διαβολικά καλό Τραμπ» ή το ότι μαζί με τη ΝΔ σήμερα ψηφίζουν την ένταξη και άλλων ευρωπαϊκών χωρών στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι παράγοντες πολέμου. Η συμφωνία για τις βάσεις του θανάτου το όχημά τους. Δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια για τους λαούς τόσο στην Ουκρανία όσο και στα ελληνοτουρκικά.

 

Οι μόνοι που κερδίζουν από τις επεμβάσεις, τους ανταγωνισμούς, τον πόλεμο, το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ χωρών είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που συγκρούονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει περισσότερα κέρδη ελέγχοντας τον φυσικό πλούτο στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή. Ο λαός μας πληρώνει με ενεργειακή φτώχεια και ακρίβεια, με τρομονόμους, παρακολουθήσεις και καταστολή αυτούς τους ανταγωνισμούς. Πληρώνει με 4 δις το χρόνο τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ. Δεν πρέπει να το πληρώσει και με το αίμα του!

 

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίζουν. Η δύναμη της λαϊκής πάλης και της λαϊκής αλληλεγγύης είναι τεράστια και όλες αυτές τις μέρες αποδεικνύεται περίτρανα με αφορμή την τεράστια καταστροφή στην Τουρκία και τη Συρία από το σεισμό. Μπορούν να ζουν ειρηνικά, κυρίαρχοι στον τόπο τους, με βάση τις ανάγκες τους, με ζωή και δουλειά με δικαιώματα, κόντρα σε επιχειρηματικούς ομίλους, εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες και πετρελαιάδες.

 

Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους και τα σωματεία να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και την απεμπλοκή της χώρας από αυτούς.

Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία και σε όποια άλλη περιοχή υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Έξω ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από τη χώρα. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές

Κανένας φαντάρος και στρατιωτικός σε αποστολή εκτός συνόρων

Αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Related posts

Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ο.Δ.Υ: Στα χέρια του «κανένα» η παροχή φροντίδας υγείας προσφύγων και μεταναστών από 1/7

admin

Ολυμπιακός: Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο τα ευρωπαϊκά των ερυθρόλευκων

admin

Με επιτυχία ο αγώνας Σκάκι Σιμουλτανέ στην Πλατεία Δημαρχείου της Σάμου

admin

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου καταδικάζει την μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

admin

Pappa Beach: Θα ανοίξουμε ξανά τον μικρό μας παράδεισo

admin

Νεκρός εντοπίστηκε ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας στη Σάμο

admin

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου

admin

Ύπατη Αρμοστεία : Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2024 στη Σάμο

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin