Connect with us

Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου – Δράσεις αλληλεγγύης

Published

on

Ολοκληρώθηκε η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης απο τις Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των Σωματείων Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ώστε να στηριχθούν οι σεισμοπαθείς στην Αλβανία .

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

Οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των Σωματείων Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων-Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων χαιρετίζουν όλους τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς του νησιού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που κάναμε για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να στηρίξουμε τους σεισμοπαθείς στην Αλβανία.

Η ανταπόκριση που υπήρξε ήταν πολύ ικανοποιητική. Συλλέξαμε ρούχα και τρόφιμα, τα οποία έφυγαν την Κυριακή 22/12/2019 από την Σάμο για να παραδοθούν στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και από εκεί στον ταλαιπωρημένο λαό της Αλβανίας.

Η αυτονόητη ενέργεια των Σωματείων μας δείχνει ότι εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι του μόχθου, δεν διαχωρίζουμε την εργατική τάξη με βάση την εθνικότητα, το χρώμα, τη θρησκεία. Εκφράζουμε πάντα την αλληλεγγύη μας, στοχεύοντας να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το διεθνές εργατικό κίνημα.

Επίσης την Παρασκευή το μεσημέρι βοήθεια δόθηκε σε ρουχισμό και τρόφιμα σε 41 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων 16 παιδιά, που βρίσκονταν στο λιμάνι Καρλοβάσου, όπου η αλληλεγγύη του κόσμου ήταν μεγάλη. Παρέμβαση επίσης έγινε προς το Λιμεναρχείο, το Δήμο Δυτικής Σάμου και το ΚΥΤ, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε χώρο προστατευμένο και να μην παραμένουν άλλο στο λιμάνι εκτεθειμένοι στο κρύο και τη βροχή.

Συνεχίζουμε καθημερινά, από το χώρο του ΕΚΣ στο Βαθύ να δίνουμε είδη πρώτης ανάγκης τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες όσο και σε οικογένειες ντόπιων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Ευχόμαστε από καρδιάς χρονιά πολλά, χαρούμενο και με υγεία το νέο έτος σε κάθε οικογένεια. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά!

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Προσοχή εφιστά η Πυροσβεστική Σάμου για την καύση γεωργικών υπολειμμάτων

Published

on

By

Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές, ακόμα και τώρα, έκανε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σαμου, Αντιπύραρχος Γεώργιος Μιαούλης, με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά πυρκαγιάς που έχουν παρατηρηθεί στην ύπαιθρο, λόγω  της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων.

Ο κ. Μιαούλης αναφέρει

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Υπηρεσία μας καλείται σχεδόν σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται από αμέλεια.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μια αύξηση στην εκδήλωση πυρκαγιών προερχόμενη κατά κύριο λόγο από καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων, σε σημεία τα οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς πνέοντες ανέμους στην ευρύτερη περιοχή της Π/Ε Σάμου, προσαυξάνουν σημαντικά την επικινδυνότητα ταχείας επέκτασης με ταυτόχρονη πρόκληση σημαντικών καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο.

Επιπλέον, τονίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η καύση γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται κατά την παρούσα χρονική περίοδο, μόνο εφόσον ο ενεργών αυτής προβεί στην λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων.

Ύστερα από τα ανωτέρω, απευθύνεται έκκληση στους κατοίκους του Νησιού, ώστε να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία μας, σε διαφορετική περίπτωση, υποχρεούται στην επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων»

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή «Ξυλάκι»

Published

on

By

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή «Ξυλάκι» Καρλοβάσου, με την άμεση πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη περιοχή από το πρώτο λεπτό βρέθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης, για τον συντονισμό των ενεργειών, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος πολίτικης προστασίας της κοινότητας Καρλοβάσου ,Χρήστος Σακελλάρης και εθελοντές .

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Στο “κόκκινο” μπαίνει η Σάμος

COVID-196 ημέρες ago

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Σάμο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Προσάραξε στα αβαθή λόγω κακοκαιρίας περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού

Δήμος3 εβδομάδες ago

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Να αρθεί η εξαίρεση ελεύθερης μετακίνησης από και προς το νησί της Σάμου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ακτοπλοϊκή σύνδεση αποκτά ξανά η Σάμος με την Θεσσαλονίκη

COVID-191 εβδομάδα ago

ΠΕΝΕΝ: Κρούσμα Κορωνοϊού στο “BLUE STAR MYCONOS”

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων μόνιμων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ.

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Τι απαντά ο βουλευτής Στεφανάδης – Ζάχαρης: Να επιβληθεί το ελάχιστο διοικητικό πρόστιμο (3000 €)

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Προβληματισμός από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΣ Σάμου

Πολιτικά4 εβδομάδες ago

Μηταράκης: Κλείνει οριστικά στο επόμενο τρίμηνο το ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου

Δημοφιλή