18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για στελέχωση Υπηρεσίας του Υπ. Πολιτισμού στο Β. Αιγαίο που εμπλέκεται στον έλεγχο σεισμόπληκτων κτιρίων

Ερώτηση σχετικά με τις καθυστερήσεις στη στελέχωση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου (ΥΝΜΤΕΒΑ) κατέθεσε προς την Υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση συνυπογράφεται και από την τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο βεβαρημένο έργο της Υπηρεσίας έχουν τα τελευταία χρόνια προστεθεί εργασίες που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των σεισμόπληκτων κτιρίων από το σεισμό στη Σάμο, αλλά και από τον προηγούμενο σεισμό στη Βρίσα. Ήδη υποστελεχωμένη, η Υπηρεσία αδυνατεί να ανταποκριθεί με ικανοποιητικά στις απαιτήσεις αυτές, κάτι που επιδεινώνει το έργο της αποκατάστασης και επιτείνει αισθήματα παραμέλησης και θυμού μεταξύ των σεισμοπλήκτων νοικοκυριών.

Παρά το ότι η ηγεσία του Υπουργείου αποδέχτηκε το αίτημα της Υπηρεσίας για έκτακτη ενίσχυσή της με τέσσερις Μηχανικούς, δεν φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί καμία από τις άλλες αναγκαίες διαδικασίες και εγκρίσεις προκειμένου να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις αυτές.

Επί των δεδομένων αυτών, λοιπόν, και επειδή το έργο του ελέγχου και αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων της Σάμου έχει με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης, καθυστερήσει υπέρμετρα, οι δύο βουλευτές ζητούν ενημέρωση για τους λόγους των καθυστερήσεων και την ημερομηνία προκήρυξης των απολύτως απαραίτητων θέσεων Μηχανικών.

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin