Connect with us

Πολιτικά

Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά Φωτεινής Μπακαδήμα για την ελλιπή τροφοδοσία της Σάμου

Published

on

Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και Γραμματέα της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα για την ελλιπή τροφοδοσία της Σάμου.

 

Προς: τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

           

Θέμα: «Ελλιπής τροφοδοσία της Σάμου»

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάμου, με την άρση των περιοριστικών μέτρων και την έναρξη  των ελεύθερων μετακινήσεων στα νησιά διογκώθηκε το ήδη υπάρχον πρόβλημα της μεταφοράς εμπορευμάτων στο Νομό Σάμου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 26/05 βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τον Νομό Σάμο περίπου 30 φορτηγά μεταφέροντας εμπορεύματα, τρόφιμα και ευπαθή προϊόντα και τα οποία δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν με το  δρομολόγιο των 16:00 του Blue Star Myconos.

Συνέπεια αυτού είναι, να παραμένει συνεχώς στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλος αριθμός φορτηγών με προορισμό τον Νομό Σάμου, αναμένοντας τα επόμενα δρομολόγια.

Δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται και χειροτερεύει καθώς  έρχονται να προστεθούν και τα νέα φορτηγά που καταφτάνουν στο λιμάνι, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό αυτών που παραμένουν στον Πειραιά.  Σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται μόνο το θέμα της καταστροφής ευπαθών προϊόντων αλλά και της τροφοδοσίας των νησιών με προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Δεδομένων των παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Προβλέπεται η αύξηση των δρομολογίων για τη μεταφορά φορτηγών τροφοδοσίας νησιών;
  2. Θα υπάρξει πρόβλεψη για την αποζημίωση των παραγωγών, των οποίων τα προϊόντα δεν μεταφέρονται εγκαίρως στα νησιά και τελικώς καταστρέφονται;
  3. Θα υπάρξει αποζημίωση των ιδιοκτητών καταστημάτων τροφίμων για διαφυγόντα κέρδη;
  4. Θα υπάρξει πρόβλεψη να δοθεί προτεραιότητα στη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στα νησιά;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

Φωτεινή Μπακαδήμα

 

 

Comments

comments

Πολιτικά

Παρέμβαση Τσίπρα για την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

Published

on

By

Παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα , για το νέο καθεστώς που προσπαθεί να επιβάλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ιστορικό μνημείο της Αγίας Σοφίας.

H απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας για μετατροπή σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας- ενός μοναδικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς με μεγάλη ιστορική και πνευματική σημασία για τον Χριστιανισμό- αποτελεί σοβαρή πρόκληση που υπονομεύει τον διαθρησκευτικό διάλογο και παραβιάζει κατάφωρα τις οικουμενικές αξίες, οι οποίες είναι σήμερα απαραίτητες όσο ποτέ.
Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιμετωπίσει τις ενέργειες αυτές αποφασιστικά και η Κυβέρνηση έχει καθήκον να αναδείξει το θέμα σε διεθνές επίπεδο.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί

Published

on

By

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην τουρκική προκλητικότητα και την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Σε δήλωσή του, αναφέρει: Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Η απόφαση αυτή -και μάλιστα 85 χρόνια από την ανακήρυξή της ως μουσείου- προσβάλλει τον οικουμενικό χαρακτήρα της. Πρόκειται για επιλογή που προσβάλλει επίσης όλους όσοι αναγνωρίζουν το μνημείο ως κτήμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Και, βεβαίως, επηρεάζει όχι μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα. Αλλά και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Unesco και την παγκόσμια κοινότητα συνολικά. Είναι θλιβερό ότι η τουρκική ηγεσία, που εργάστηκε το 2005 για τη Συμμαχία των Πολιτισμών, επιλέγει σήμερα να κινηθεί στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Εθελοντική αιμοδοσία της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Σάμου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε χθες , η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε  στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμων». Να μην ξεχνάμε ότι αυτή η υπέρτατη εκδήλωση ανθρώπινης αλληλεγγύης είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Συγκεντρώθηκαν 18 μονάδες αίματος και αρκετοί έγιναν εθελοντές δότες του μυελού των οστών.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Σάμου Γιάννης Μάρκου δήλωσε σχετικά:

Από την μεριά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε, το προσωπικό του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Παντελεήμων» ,που ακούραστα βοήθησε να ολοκληρωθεί η αιμοδοσία. Κυρίως όμως ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” οφείλουμε σε όλους όσους προσήλθαν και στήριξαν τη δράση μας.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή