23.2 C
Σάμος
06/07/2022
Δήμος

Ετήσια Εκπαίδευση της Ομάδας Αντιρρύπανσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη Εταιρία Αντιμετώπισης Ρυπάνσεων New Naval Ltd, με την οποία διατηρεί σύμβαση τα τελευταία χρόνια, επιδεικνύοντας για μία ακόμα φορά εμπράκτως την ευαισθητοποίησή του σε θέματα που άπτονται της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, διεξήγαγε την Πέμπτη 9/12/2021 την ετήσια αντιρρυπαντική εκπαίδευση της ομάδας αντιρρύπανσης η οποία αποτελείται κυρίως από εθελοντές, στον λιμένα Μαλαγαρίου, με σκοπό την εκπαίδευση της για την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης στους λιμένες αρμοδιότητάς του ΔΛΤ Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εκπαιδεύσεως, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα αναμονής του Εμπορικού Σταθμού του Λιμένος Μαλαγαρίου, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων Covid-19, παρουσιάστηκε μεταξύ των άλλων ο υφιστάμενος εξοπλισμός αντιρρύπανσης του Ταμείου, αναλύθηκαν τα προβλήματα που ανακύπτουν συνήθως κατά την ανάκτηση πετρελαίου με ελαιοσυλλέκτες και απορροφητικά υλικά καθώς επίσης έγινε εκτενής αναφορά στον ορθό τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης ενός περιστατικού ρύπανσης.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα το πρακτικό μέρος της θεωρητικής εκπαίδευσης στον χώρο του λιμένος Μαλαγαρίου, έμπροσθεν του εμπορευματοκιβωτίου με τον αντιρρυπαντικό εξοπλισμό του Ταμείου, όπου έγινε επίδειξη του υφιστάμενου εξοπλισμού αντιρρύπανσης της υπηρεσίας και ανάλυση της επιλογής του κατάλληλου υλικού αναλόγως του περιστατικού καθώς και του ορθού τρόπου χρήσης του.

Το προγραμματισμένο πρακτικό μέρος της επίδειξης (σενάριο άσκησης με πόντιση πλωτού φράγματος) δε διεξήχθη λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στόχος της οργάνωσης της εκπαίδευσης από το ΔΛΤ Σάμου, είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ενός περιστατικού ρύπανσης, ειδικότερα ο άμεσος περιορισμός κατά το δυνατό μίας ενδεχόμενης πετρελαιοκηλίδας δυνάμενης να εξαπλωθεί ταχέως προκαλώντας τεράστιες δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην οικονομική ζωή του νησιού και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

Tο Δ.Λ.Τ. Σάμου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην εκπαίδευση.

Related posts

Σε χρήση οι νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Κοκκάρι

admin

Συλληπτήριο μήνυμα των εργαζομένων των Δήμων Σάμου για την απώλεια του Σταμάτη Φιλιππή

admin

Κοκκάρι: Έκλεισε προσωρινά η παιδική χαρά

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ψάχνει οικόπεδο για δημιουργήσει λαϊκή αγορά

admin

Κοινότητα Σαμίων: Στήριξη των επιχειρηματιών της Σάμου

admin

Δύο διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβάσεις των κανόνων καθαριότητας

admin

“Πόσα χρήματα διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου;”

admin

Σε λειτουργία το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Σάμο ο Δήμαρχος του Σεφερίχισαρ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα